ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Μαΐου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) και στην Θεσπρωτία.

Μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε περιοχές της Θεσπρωτίας και παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της...
Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από σήμερα (24-05-2016) Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) και στην Θεσπρωτία, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Θεσπρωτίας.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα (24-05-2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στον Νομό Θεσπρωτίας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικοί φορείς και αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς για τη λειτουργία μιας καινούριας αστυνομικής δράσης, της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, που ήδη πραγματοποιεί δρομολόγια και στο Νομό Θεσπρωτίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλοντας στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες άρχισαν να λειτουργούν από τον προηγούμενο Απρίλιο, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, παρέχοντας υπηρεσίες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου μας και υλοποιείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Σχεδίου με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.


Έχουν ενεργοποιηθεί και λειτουργούν ήδη στην Περιφέρεια μας τρεις Kινητές Aστυνομικές Mονάδες, στον Νομό Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας και σήμερα διευρύνεται και στο Νομό Θεσπρωτίας και επεκτείνεται κατά μία Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία, τα αποτελέσματα της αποτίμησης των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά ενώ σημαντική είναι η αποδοχή του θεσμού από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι οχήματα ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα ώστε να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες, επανδρώνονται με κατάλληλο και εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, καταρτισμένο σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης, γενικής αστυνόμευσης, τροχαίας, τάξης και ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων δέχονται παράπονα, καταγγελίες και αιτήματα πολιτών, υποβολή εγκλήσεων – μηνύσεων, προβαίνουν στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη εκνόμων ενεργειών, τη θεώρηση γνησίου υπογραφής σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να μεταβούν στα αστυνομικά τμήματα, με την επιτόπια μετάβαση στις οικίες τους.
Επίσης, δίνουν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους (όπως δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων, ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας κλπ), πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους σε άτομα και οχήματα και ανταποκρίνονται σε αιτήματα φορέων, καταγράφοντας τα προβλήματα των περιοχών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση τους.

Η αποτίμηση του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων που λειτουργούν στους Νομούς Άρτας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Πραγματοποίησαν συνολικά (711) δρομολόγια ενώ ήρθαν σε επικοινωνία με τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες πάνω από (4000) άτομα και (270) εκπρόσωποι διάφορων Φορέων.

Το ημερήσιο πρόγραμμα κίνησης των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων ανακοινώνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα και στους τοπικούς φορείς, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν γνώση για την ημέρα κίνησης στον τόπο κατοικίας τους.
Τέλος, καλώ όλους τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να «αγκαλιάσουν» και να προάγουν τον νέο θεσμό της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών και στη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης Αστυνομίας – Πολίτη».

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ανέφερε στην ομιλία του τα εξής:
«Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να γνωστοποιήσουμε στους πολίτες και στους φορείς του Νομού Θεσπρωτίας την έναρξη λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που φέρει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται με αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, οι οποίοι είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι σε θέματα τροχαίας, τάξης και ασφάλειας, ενώ παρέχουν και γραμματειακή υποστήριξη. Θα ακολουθούν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησής τους.

Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκαν τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, τα οποία θα είναι ανακοινώσιμα, έτσι ώστε να καλύπτουν όλους τους δυσπρόσιτους και απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειάς μας.

Η ανακοίνωση των δρομολογίων αποσκοπεί στην ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την παρουσία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην περιοχή τους, έτσι ώστε να προγραμματίζουν για τη διευθέτηση των ζητημάτων τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Αναλυτικότερα, ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει ως αποστολή και κεντρικούς άξονες:
• την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
• την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής του,
• την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες και την αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης στις αστυνομικές Υπηρεσίες των ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων καθώς και άλλων ευπαθών ομάδων,
• την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
• τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
• την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,


Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και ζητημάτων, μεσαίου επιπέδου, το οποίο έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες και τους Φορείς των απομακρυσμένων περιοχών και να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία έμπρακτα, μέσω της παροχής επιτόπιων υπηρεσιών και της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε ζητήματα γενικής αστυνόμευσης.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το νέο αυτό μοντέλο σύγχρονης αστυνόμευσης να πετύχει, καθόσον εκφράζει μια νέα φιλοσοφία προσέγγισης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/29/2016 02:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ξεκίνησε η λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) και στην Θεσπρωτία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες