ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Μαΐου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων.

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από...
προχθές (23-05-2016) μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών και χωριών.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο της επέκτασης και ενίσχυσης του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, θα επιχειρούν στο Νομό Ιωαννίνων δύο Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, καλύπτοντας έτσι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
Σήμερα (25-05-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ενίσχυσης των Ιωαννίνων, με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία ξεκίνησε ήδη να πραγματοποιεί δρομολόγια από τη Δευτέρα (23-05-2016).

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέφερε τα εξής:
«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να γνωστοποιήσουμε στο κοινό την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Απριλίου του προηγούμενου έτους έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία μίας Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.

Η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» τη νέα αυτή αστυνομική δράση, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να μεταβούν εύκολα στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ τα αποτελέσματα της δράσης είναι άκρως ικανοποιητικά και απτά, συμπληρώνοντας το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση του πλέγματος εμφανούς αστυνόμευσης.
Όπως ήδη ξέρετε στην περιοχή της Ηπείρου, έχουν ενεργοποιηθεί ήδη τρεις Kινητές Aστυνομικές Mονάδες, στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας και τώρα αποφασίστηκε η διεύρυνση του θεσμού στη Θεσπρωτία και η ενίσχυση των Ιωαννίνων με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα.
Με τη νέα Κινητή Αστυνομική Μονάδα που θα επιχειρεί στο Νομό Ιωαννίνων επιδιώκουμε να έχουμε έμπρακτη παρουσία σε απομακρυσμένα και ορεινά χωριά που γεωγραφικά δεν είχαμε καλύψει με την προηγούμενη Κινητή Αστυνομική Μονάδα, με σκοπό την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε περιοχές, όπου η μορφολογία του εδάφους είναι δύσκολη και οι αστυνομικές υπηρεσίες απέχουν πολλά χιλιόμετρα και πολλή ώρα.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι αυτοκίνητα με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, στελεχωμένα με εκπαιδευμένα στελέχη της Αστυνομίας και έρχονται να καλύψουν ανάγκες άμεσης παρέμβασης, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες, σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Όπως προκύπτει από την αποτίμηση του θεσμού, κατά την εφαρμογή του προγράμματος των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (711) δρομολόγια και ήρθαν σε επαφή με τους αστυνομικούς των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων πάνω από (4000) άτομα και (270) εκπρόσωποι διάφορων Φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό το προσωπικό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων πραγματοποίησε προληπτικούς ελέγχους σε άτομα και οχήματα και ανταποκρίθηκε σε αιτήματα πολιτών και Φορέων, παρέχοντας την απαιτουμένη υποστήριξη και συνδρομή. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για την πρόληψη έκνομων ενεργειών ενώ παρείχε πληροφορίες γενικότερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και υποστήριξη για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους (δικαιολογητικά για την έκδοση ταυτοτήτων, διαβατηρίων, αδειών κατοχής όπλων, βεβαίωση γνησίου υπογραφής, ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας κλπ).

Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι και η νέα Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα τύχει της ίδιας αποδοχής από την τοπική κοινωνία αφού φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και του τρόπου συγκρότησης και λειτουργίας τους είναι η διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ικανοποιώντας ανάγκες των πολιτών για ενίσχυση της έμπρακτης αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, όπως ανέφερε ο κ. Γενικός, για να πληροφορήσουμε το κοινό για την έναρξη λειτουργίας δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιεί δρομολόγια τα οποία έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχονται επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες γεωγραφικά απομακρυσμένων χωριών που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη σχεδίαση των δρομολογίων της πρώτης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησής των πολιτών αυτών των περιοχών.

Η συμβολή της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σημαντική στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης σε δυσπρόσιτες περιοχές, στην πρόληψη – αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, συνεργασίας και συμφιλίωσης με τους κατοίκους και τους Φορείς των περιοχών, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι κατά την εφαρμογή του προγράμματος της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (304) δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν (2038) περιπτώσεις (συγκεκριμένα (1996) ιδιώτες και (42) τοπικούς φορείς).
Με την ενίσχυση επομένως του θεσμού, θα επιχειρούν δύο Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό μας, καλύπτοντας το μεγαλύτερο τμήμα των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών και ευελπιστούμε ότι θα ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πολιτών, για συμπληρωματική – εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου και ουσιαστικότερη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/29/2016 04:01:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες