ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Μαΐου 2016
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τα πετροδολάρια, ο Πούτιν και ο Παπαδόπουλος.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής της "Ελλήνων Πολιτείας".
Οι ΗΠΑ είναι ένας γίγαντας με ξύλινα πόδια.
Αρκεί να σκεφτούμε ότι δημόσιο χρέος τους αγγίζει τα 20 τρις δολάρια.

Παρά ταύτα έχει την πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή με εξοπλιστικά προγράμματα που δεν μπορεί να αγγίξει ο νους του ανθρώπου. Έτσι, αυτή η υπερχρεωμένη χώρα, είναι εκείνη που όποια...
χώρα δεν βρίσκεται στην απόλυτη εξάρτησή της, τη διαλύει.
Δουλεύουν σωστά γι΄ αυτή την εξάρτηση των άλλων χωρών, οι Μυστικές Υπηρεσίες της, που πράκτορές τους δρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη.

Όταν ο χρυσός έγινε πετροδολάρια.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 το αμερικανικό δολάριο είχε αντίκρισμα σε απόθεμα χρυσού. Όμως, τα υπερδάπανα εξοπλιστικά προγράμματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ που διατηρούν την Αμερική ως τον μπαμπούλα του Πλανήτη και ταυτόχρονα η νεοφιλελεύθερη πολιτική της χώρας, εκτίναξαν το δημόσιο χρέος της και την ανάγκασαν στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 (1975) να βρει άλλες λύσεις στη διατήρηση του δολαρίου ως κυρίαρχου παγκόσμιου νομίσματος.

Έτσι, εξοπλίζοντας τη Σαουδική Αραβία, αλλά και παρέχοντάς της εδαφική προστασία, εισέπραξε τη δυνατότητα των χωρών του OPEC να συνδιαλέγονται σε δολάρια το πετρέλαιό τους. Αυτή η συμφωνία δημιούργησε ένα μονοπωλιακό καθεστώς που διαιωνίζεται μέχρι τις ημέρες μας. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα πετροδολάρια αντικατέστησαν τον χρυσό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δημιούργημα και υποχείριο των ΗΠΑ.
Μετά από αυτή τη συμφωνία, άλλες ισχυρές οικονομικά χώρες, όπως Ρωσία και Κίνα πέρασαν στο περιθώριο. Και για να μη σηκώσουν ποτέ κεφάλι, δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορούν να ελέγχουν ολόκληρη την Ευρώπη της οποίας η αγορά πετρελαίου γίνεται στο αμερικανικό νόμισμα, δηλαδή το δολάριο. Όσα δε κράτη αμφισβήτησαν ή θέλησαν να αμφισβητήσουν αυτή την κυριαρχία των ΗΠΑ (Λιβύη, Ιράκ), γνώρισαν το μένος της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής. Έτσι κατέστησαν το ευρώ ως το δεύτερο αποθεματικό νόμισμα.

Το πετρέλαιο και οι τράπεζες “έριξαν” τον Παπαδόπουλο.
Τον αρχηγό των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου 1967, Γιώργο Παπαδόπουλο, μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά και διάφορα.
Ωστόσο, το δημιούργημα των ΗΠΑ, στη διάρκεια της εκτέλεσης της Εξουσίας τους, “σήκωσε” ανάστημα κάποια στιγμή και αμφισβήτησε τις βουλές τους.

Γι΄ αυτό, ίσως για πρώτη φορά θα γραφτούν οι λόγοι της “πτώσεως” της κυβέρνησης Παπαδόπουλου:
• Παρέκαμψε – αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με την πετρελαϊκή αμερικανοκαναδική εταιρεία Oceanic Exploration Company για τα πετρέλαια της Θάσου (15% της ημερήσιας άντλησης εμείς και 85% η αμερικανοκαναδική εταιρεία). Γιατί, είχε ήδη κάνει συνομιλίες με τον ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου, για πολύ πιο συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία. Θα θυμίσω ότι η Ρουμανία είχε την κατάλληλη τεχνογνωσία, αφού επί παραδείγματι το Πλοέστι στα μέσα του 19ου αιώνα ήταν από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς περιοχές στον κόσμο με μεγάλα διυλιστήρια.

Επίσης, το Πλοέστι αποτελούσε την κύρια πηγή τροφοδοσίας σε πετρέλαιο της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το καθεστώς της Ρουμανίας είχε συμμαχήσει με τον Άξονα.
Έτσι, στις 19 Νοεμβρίου 1973 υπήρχε προαποφασισμένο ραντεβού στην Αθήνα μεταξύ των δυο ανδρών για να υπογραφεί η Συμφωνία των δυο χωρών, που προέβλεπε 40% για την Ελλάδα και 60% για την Ρουμανία. Μια συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού στις 17 Νοεμβρίου είχαμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και στις 25 του ίδιου μήνα την ανατροπή του Παπαδόπουλου.

• Δεν δεχόταν να πάρει δάνεια από τις αμερικανικές τράπεζες προκειμένου να ξοφλάει την αγορά οπλικών συστημάτων, από τη στιγμή που είχε τη δυνατότητα να γίνεται η εξόφλησή τους διά μέσω ετήσιου προϋπολογισμού αφού η ελληνική οικονομία μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτήν την υποχρέωση.

• Αρνήθηκε την ανατροπή του Μακάριου που την είχαν “προτείνει” οι ΗΠΑ από το 1971.

Γερμανός οικονομολόγος επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Ντιρκ Μίλερ στο βιβλίο του “Σύγκρουση” (εκδόσεις Λιβάνη-2013) στο κεφάλαιο “πετρέλαια στην Ελλάδα” γράφει ως εισαγωγή:
“Τεράστια πετρελαϊκά κοιτάσματα εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση της ανατολικής Μεσογείου. Ξεκινούν από τη Ρουμανία στα βόρεια (το Πλοέστι ήταν η σημαντικότερη πηγή ακατέργαστου πετρελαίου της Βέρμαχτ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), συνεχίζουν στα παράλια της Συρίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ στα ανατολικά και φθάνουν μέχρι τη Λιβύη στα νότια και την Αλγερία στα δυτικά. Σε όλες αυτές τις περιοχές έχει ήδη ανακαλυφθεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Δεν θα ήταν αδικία της φύσης αν η Ελλάδα και η Κύπρος εξαιρούνται από αυτό το Θείο δώρο;”.

Σε άλλο δε σημείο αναφέρεται ξεκάθαρα:
“Ήδη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα γερμανικά στρατεύματα στην Ελλάδα αναζητούσαν πετρέλαιο για να ανεφοδιάζουν τα τανκς και κατέστρωναν μεγαλεπήβολα σχέδια για εξορύξεις στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Θάσο. Το 1968 η υπόθεση πήρε συναρπαστική τροπή. Εκείνη τη χρονιά η στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα, που λόγω του ρόλου της ως προμαχώνα κατά της απειλής του κομμουνισμού, έχαιρε σημαντικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ, μεταβίβασε σε πολλές αμερικανικές εταιρείες το δικαίωμα εκμετάλλευσης για συνολικά 60 χιλ. τ. χλμ. περίπου...”.

Οι BRICS φόβος και τρόμος των ΗΠΑ.
Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: Τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική. Το 2012, οι 5 χώρες αντιπροσώπευαν πληθυσμό περί των 3 δις ανθρώπων, με ονομαστικό ΑΕΠ 13,7 τρις δολάρια και εκτιμώμενο συναλλαγματικό απόθεμα της τάξεως περίπου των 4 τρις δολαρίων. Στόχος αυτών των 5 χωρών, η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Που θα αμφισβητήσει το μονοπωλιακό καθεστώς των ΗΠΑ και της διεθνούς αποτίμησης του πετρελαίου σε δολάρια.

Επί του πιεστηρίου.
Με την αναγγελία έλευσης του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, δικαιωθήκαμε απόλυτα, όταν σας είχαμε από ημέρες ενημερώσει. Δικαιωθήκαμε, όταν επιπρόσθετα μιλούσαμε για τον ερχομό σκληρού “γερακιού” που θα έλθει για να διαχειρισθεί τις τραγικές εξελίξεις στις οποίες θα εισέλθει η Πατρίδα μας, από τη στιγμή που το αμερικανικό “γεράκι” μας έρχεται από την Ουκρανία. Όπου, συμμετείχε του πραξικοπήματος ανατροπής του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανούκοβιτς.
Σας είχαμε επίσης ενημερώσει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωσε τους ελληνο-αμερικανούς ευρισκόμενους στην Αθήνα, να είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχει ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
Σήμερα, σας ενημερώνομε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ, λόγω της υποψίας ή της πληροφορίας μιας τέτοιας επικείμενης τρομοκρατικής ενέργειας, ανάθεσε σε εταιρεία μελέτης κατασκευών, την στατική ενίσχυση με συμπληρωματικές εργασίες του κτηρίου της.
Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 5/22/2016 06:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τα πετροδολάρια, ο Πούτιν και ο Παπαδόπουλος. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες