ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Δράση: " Συνδυασμός λαϊκισμού και γελοιότητας η νέα αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης."

Το Σύνταγμα της Ελλάδας κατοχυρώνει τουλάχιστον τα εξής δικαιώματα:

α. Tην ανάπτυξη της προσωπικότητας, που συνδέεται με τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Μετά την προσχώρηση της Ελλάδος στις Κοινότητες (ήδη Ευρωπαϊκή Ένωση) το δικαίωμα αυτό καλύπτει όλη την κοινή ...
 αγορά (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος).

β. Tη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) και του εκλέγεσθαι (άρθρο 55 παρ. 1 του Συντάγματος).
Επιπλέον το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1).

γ. Mε την αναθεώρηση του 2008 καταργήθηκε και το απαράδεκτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική καθώς δεν μπορεί η άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος να εμποδίζει τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας.

Επίσης, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, οι οποίες να δικαιολογούν τον περιορισμό (όπως τίθεται στην τροπολογία) εις βάρος μιας κατηγορίας Ελλήνων πολιτών σε σχέση με άλλες (άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος). Καθιερώνει ένα ανεπίτρεπτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, σε αντίθεση με τη διάταξη του άρθρου 57 του Συντάγματος.

Επιπλέον, η επίμαχη τροπολογία παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου (ελεύθερη μετακίνηση, ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι εντός του ευρωπαϊκού χώρου κοκ.)

Η κυβέρνηση με την ολοκληρωτική λογική της οικογενειακής ευθύνης, στο βωμό του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, αλλά και της ταξικής εχθρότητας στη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα (προπαντός την εξωστρεφή), απαγορεύει στους πολιτικούς που οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού έχουν εταιρείες στο εξωτερικό -περιλαμβανομένων και των χωρών της ΕΕ που δεν είναι ούτε φορολογικοί παράδεισοι ούτε μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες- να συμμετέχουν στην πολιτική, παραβιάζοντας χονδροειδώς τα παραπάνω δικαιώματά τους. Αφαιρεί ταυτόχρονα επί της ουσίας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που δεν θα μπορούν να πολιτευτούν είτε καθόλου (αν ο συγγενής τους αρνηθεί να πουλήσει την επιχείρησή του), είτε χωρίς τεράστιο προσωπικό ή οικογενειακό κόστος, με μόνο «έγκλημα» ότι είτε ζουν είτε ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, είτε έχουν κάποιο συγγενή πρώτου βαθμού που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για έναν ακόμη απαράδεκτο περιορισμό της οικονομικής ελευθερίας των πολιτών, απολύτως συμβατό με την ανελεύθερη φύση του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που αντιβαίνει στο Σύνταγμα και σε βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Για τη Δράση το ζήτημα δεν είναι η απαγόρευση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά η διαφάνεια και η λογοδοσία. Το Πόθεν Έσχες δεν θεσπίστηκε για να περιορίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των υπόχρεων προσώπων, εγχώρια ή διεθνή, αλλά την αθέμιτη φοροαποφυγή, τη φοροδιαφυγή, το οικονομικό έγκλημα και κυρίως τη διαφθορά όσων έχουν σχέση με το Δημόσιο και βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Δυστυχώς, η επίμαχη τροπολογία ούτε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία εξασφαλίζει, ούτε τις υποθέσεις διαφθοράς αντιμετωπίζει. Είναι τόσο προφανής η αντισυνταγματικότητα και η αντίθεσή της με το Ενωσιακό δίκαιο, που είτε γρήγορα θα καταστεί ανενεργός, όπως και τόσα άλλα "σοφά νομοθετήματα" στο παρελθόν, είτε θα οδηγήσει στην επιβολή στην χώρα σημαντικών οικονομικών κυρώσεων και άλλων ποινών.

Μάλλον η κυβέρνηση προωθεί την επίμαχη τροπολογία για τα μάτια και τα αυτιά των λαϊκιστών όλων των κομμάτων που παρά την καταστροφή της χώρας, την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν, παραμένουν ισχυροί και στηρίζουν το έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Με την επίμαχη τροπολογία "φωνάζει ο κλέφτης" όταν σήμερα τα πόθεν έσχες δημοσιοποιούνται με τριετή καθυστέρηση και οι παράνομες πράξεις των βουλευτών (ύποπτες μεταβιβάσεις εταιρειών, αμέλεια δήλωσης περιουσιακών στοιχείων, κ.λπ.), κουκουλώνονται βολικά από την κυβέρνηση με πορίσματα επιτροπών της Βουλής και φωτογραφικά νομοθετήματα.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/02/2016 09:57:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δράση: " Συνδυασμός λαϊκισμού και γελοιότητας η νέα αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες