ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Financial Times: "Το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει Brexit."

-Βρυξέλλες και ΗΠΑ τρομάζουν για την τύχη του City του Λονδίνου.
-Οι οικονομικές ελίτ θα χάσουν το βασικό χρηματοπιστωτικό τους εργαλείο με το οποίο "σφραγίζουν" την μοίρα ολόκληρων λαών. 

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.
H 23η Ιουνίου πλησιάζει και ο βρετανικός (αγγλικός κατά ποσοστό 85%) λαός στις δημοσκοπήσεις φέρεται να επιλέγει την...
αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την γερμανική ηγεμονία καθώς όπως δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times το leave (αποχώρηση) έφτασε το 47% έναντι του remain (παραμονή) που πέφτει πλέον στο 44% στον συνολικό μέσον όρο όλων των σφυγμομετρήεων που έχουν διεξαχθεί από τις 12 Μαϊου μέχρι σήμερα.

Ο μέγιστος φόβος των βρετανικών Ελίτ, των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον είναι το προδιαγραφόμενο μέλλον του City του Λονδίνου που βρίσκεται σε συνάρτηση με την πρόσβαση της Βρετανίας στην ΕΕ και είναι ο χρηματοπιστωτικός «πνεύμονας» του πλανήτη.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η αντιστροφή υπέρ του Brexit 9 ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία.

Yπόψην ότι στην αρχή προηγούνταν καθαρά η «Παραμονή» στην ΕΕ. Συνεπώς η δυναμική είναι υπέρ του Brexit σε ένα τόσο κρίσιμο χρονικό σημείο και απ'οτι φαίνεται η «ψαλίδα» θα ανοίξει και άλλο καθώς δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να συμβεί κάτι συνταρακτικό που να το αλλάξει αυτό.

Αντίθετα η Γερμανία φάινεται να εκνευρίζει τους Βρετανούς ενώ και το μεταναστευτικό θεωρούν ότι θα μπορούν να το διαχειριστούν καλύτερα χωρίς τις Βρυξέλλες πάνω από το κεφάλι τους.

Οι δημοσκοπήσεις αν και δεν είναι... δημοψήφισμα ήδη έχουν πλήξει τις αγορές στις οποίες δρουν αρνητικά

Παρόλα αυτά ως προς έναν Βρετανό πολίτη, αμεσα τουλάχιστον δεν θα παίξει κάποιο ρόλο στην ζωή του ένα Brexit καθώς το νόμισμα του είναι η Στερλίνα.

Επί του πρακτέου το Βrexit δεν έχει κάποιον ουσιαστικό αντίλογο του γιατί δεν πρέπει να γίνει. Είναι γεωπολιτικό το ζήτημα αλλά ποσώς νοιάζει αυτό τον μέσο Βρετανό που νιώθει να μην έχει τον έλεγχο της χώρας του.

Αυτό που φοβούνται οι Ελίτ είναι το City του Λονδίνου.
Η Βρετανία έχει τον μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα του κόσμου. Στο City φιλοξενούνται 250 ξένες τράπεζες οι οποίες όμως χαίρουν της πρόσβασης στην ενιαία ευρπωαϊκή αγορά λόγω του γεγονότος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της ΕΕ.

Το City αποτελεί το 10% του βετανικού ΑΕΠ και το 12% των ετήσιων φορολογικών εσόδων και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του πλανήτη. Ο τομέας αυτός δίνει δουλειά σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Βρετανία και συνεισφέρει σε μερικά ακόμα εκατομμύρια περιφερειακών εργασιών. Μεγάλοι οικονομικοί οίκοι βλέπουν το Λονδίνο σαν τον ενδιάμεσο ανάμεσα σε Ασία,Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όλες οι τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν άλλον χρηματοπιστωτικό «παράδεισο» με πρόσβαση στην ΕΕ ή ότι απομείνει από αυτήν σε λίγα χρόνια.

Το πλήγμα για την Παγκοσμιοποίηση (ή αλλιώς Νέα Τάξη Πραγμάτων) θα είναι βροντερό. Είναι σίγουρο ότι τα ελεγχόμενα από τα νεοταξίτικα κέντρα βρετανικά ΜΜΕ θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν.

Όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια αποστροφή του κόσμου ως προς τα ΜΜΕ. Δεν τα πιστεύει και πράττει αντίθετα απ'οτι του ζητάνε.

Όλα δείχνουν πώς το πουλόβερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει και ξηλώνεται. Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις των Βρυξελλών που κινδυνολογούν ολοένα και περισσότερο προκειμένου να διασώσουν ένα συγκεντρωτικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης χωρίς αυτούς και σε βάρος αυτών. Οι Έλληνες το έχουν νοιώσει πολύ σκληρά στο πετσί τους.

Aκολουθούν όλες οι δημοσκοπήσεις για το Brexit από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον έγκειται στην μεταβολή της Κοινής Γνώμης από το «ΝΑΙ» στο «ΟΧΙ»

Full list of individual polls
Source : FT Research

* The FT poll of polls is calculated by taking the last seven polls from unique pollsters up to a given date, removing the two polls with the highest leads for 'remain' and 'leave', and calculating an adjusted average of the five remaining polls, where the more recent polls are given a higher weight

pronews.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/15/2016 09:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Financial Times: "Το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει Brexit.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες