ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Κι αν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι δικαστές και εισαγγελείς έκαναν αγωγές και προσφυγές;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Το ψήφισμα της Πανδικαστικής Συνέλευσης της 16ης Ιουνίου, των Δικαστικών Ενώσεων και της Ένωσης Συνταξιούχων Δικαστικών είναι το τελευταίο ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση για την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής των μειώσεων και της απαξίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Ναι, πρόκειται για αποδοκιμασία των αποφάσεων και...
εφαρμογών της φορομπηχτικής πολιτικής και της καταστροφής των εισοδημάτων κάποιων συγκεκριμένων κλάδων εργαζομένων βέβαια που «κάποτε» απολάμβαναν υψηλών αποδοχών αλλά το ψήφισμα έχει ιδιαίτερη σημασία για δυο λόγους :
1. Εδώ μιλάμε για τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, τους λειτουργούς δηλαδή της Τρίτης Εξουσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και

2. Είναι καθρέφτης όλων αυτών που υφίστανται εκατομμύρια «απλοί πολίτες «, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι με την υπογραφή και τη συνηγορία -μεταξύ άλλων- της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, των Διοικητικών Δικαστών, του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους….. όλων αυτών των πυλώνων του Κράτους και της κοινωνίας μας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;
Ότι μπορούν να πάρουν μέτρα και αποφάσεις;
Όχι.
Αλλά δεν είναι το ίδιο αγαπητέ αναγνώστη, υπάλληλε, συνταξιούχε, έμπορε, καταστηματάρχη η δική μου και η δική σου αντίδραση και διαμαρτυρία με την ισχύ και τη νομιμότητα της Δικαστικής Εξουσίας που σύσσωμη καταδικάζει τις μειώσεις, τη φτωχοποίηση και την απαξίωση της ζωής μας.

Και προσέξτε τι λένε αυτοί οι άνθρωποι που άσκησαν και ασκούν τη Δικαστική Εξουσία: «Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία μας στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016 τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , εν ενεργεία και συνταξιούχους .

Επισημαίνουμε ιδίως την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας».
Προσέξτε και κάτι άλλο: Οι δικαστικοί θίγουν άμεσα αποφάσεις και μέτρα που «πάσχουν» νομικώς : « Η αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα ».

Και καταλήγουν οι νυν και τέως Λειτουργοί της Δικαιοσύνης : «Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, μεταξύ των οποίων και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι λειτουργοί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους».

 Σκέφτομαι τώρα εγώ που νομικός δεν είμαι αλλά θιγόμενος είμαι :
 Τι θα γινόταν αν – λέω απλώς «Αν»- όλοι αυτοί οι δικαστικοί λειτουργοί, δικαστές, εισαγγελείς, άριστοι νομομαθείς, αποφάσιζαν να καταθέσουν αγωγές, μηνύσεις και προσφυγές κατά του Κράτους, της Κυβέρνησης, των Υπουργών;

Απλώς….
Σκεφτείτε το.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/24/2016 10:55:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κι αν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι δικαστές και εισαγγελείς έκαναν αγωγές και προσφυγές;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες