ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016 ήταν η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016 ήταν η πιό όμορφη, η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας!

Αυτός ήταν ο κοινός τόπος για όλους όσοι συμμετείχαν είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε παρακολουθώντας τη γιορτή. Και αυτοί ήταν...
πολλοί!
Από τη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας, το Σάββατο 11 Ιουνίου, πέρασαν περισσότεροι από 140 ερμηνευτές και μουσικοί, απαρτίζοντας δεκαέξι πολυφωνικούς ομίλους, περισσότερους παρά ποτέ άλλοτε, καθώς και μια ηπειρώτικη και μια θρακιώτικη κομπανία. Μια μεγάλη γιορτή που διήρκεσε τέσσερις ώρες, με τον κόσμο της να χορεύει όλος μαζί, ως αργά μέσα στη νύχτα.

Συμμετείχαν οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», το πολυφωνικό της Αετόπετρας, ο Βαγγέλης Κώτσου με το «Πεντάτονο», τα πολυφωνικά σχήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Χάονες», της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού και του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Δερόπολη», το «Πολύφωνο», το Εργαστήρι Πολυφωνικού της Πανηπειρωτικής. Συμμετείχαν επίσης, οι Αλβανοί LOT KURBETI, οι Βουλγάρες RHODINA, οι «Ιώ» σε διφωνίες του Βάλωκα Δράμας και της Κέρκυρας, οι TERRA VOCE μαζί με τον Κώστα Κωνσταντάτο των Encardia με πολυφωνίες της Κάτω Ιταλίας, η Θρακιώτικη κομπανία του Χρίστου Δανάκη με τέσσερις γκάιντες! Τη σκυτάλη της οργανικής Ηπειρώτικης Μουσικής κράτησε επάξια η κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα που συνόδευσε τον πάνδημο χορό στην κορύφωση της γιορτής.

Ξεχωριστές στιγμές της γιορτής τα βραβεία που απένειμε η «Άπειρος» και το Πολυφωνικό Καραβάνι στον Λάμπρο Λιάβα για την πολύτροπη προσφορά του στη ζώσα παράδοση, στον Γιώργο Διώχνο για την αποφασιστική στήριξη του έργου της «Απείρου», στο πολυφωνικό της Αετόπετρας για τη δημιουργική διαχρονία της συντροφιάς του και στον μαέστρο Aleksandar Konstantinov.

Ξεχώρισε η στιγμή που ο κερατζής του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης ανέγνωσε επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού για την εγγραφή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με βάση το δελτίο που ο ίδιος διαμόρφωσε. Τη στιγμή αυτή στη σκηνή του θεάτρου το φιλοτεχνημένο πανώ που κόσμησε τον πρώτο γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα μνημόνευε τον άλλο σπουδαίο καρπό της πολύτροπης δράσης και των πρωτοβουλιών του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Η γιορτή κορυφώθηκε με τους ομίλους να συμπράτουν επι σκηνής σταδιακά όλο και περισσότεροι, μέχρι που τραγούδησαν όλοι αντάμα τη «Δεροπολίτισσα», με τις κυράδες της Άνω Δερόπολης να σέρνουν το χορό που κράτησε έως αργά.
Στις κύκλες του χορού έσμιξαν όλοι οι όμιλοι κι οι θεατές, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, την αλυσίδα της κοινότητας του Πολυφωνικού Τραγουδιού που, χάρη στο δεκαοκτάχρονο έργο της «Απείρου» και του Πολυφωνικού Καραβανιού, χάρη στις δεκαεπτά Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού, διαρκώς μεγαλώνει!

Η μη κερδοσκοπική «Άπειρος» που διοργάνωσε τη γιορτή και όλες τις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού, ευχαριστεί τον Δήμο της Πετρούπολης για την δεκαπεντάχρονη στήριξη, τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Πέτρας, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που έθεσε υπό την αιγίδα της τη γιορτή, το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία» για την πολύχρονη συνεργασία στην προπώληση, την «Άλλη Όχθη» Ενέργειες Πολιτισμού για την τεχνική στήριξη και όλους όσοι εθελοντικά στήριξαν την προετοιμασία και συνέβαλαν στην πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας! «

Και του χρόνου» ήταν η ευχή που αντάλασσαν όλοι στο τέλος της γιορτής.

Στο μεταξύ, όμως, σε λιγότερο από δύο μήνες, ταξιδεύει το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι 2016, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου, προσκαλώντας στο πιο όμορφο ταξίδι των φωνών στους γενέθλιους τόπους. Πληροφορίες για τους σταθμούς και δήλωση συμμετοχής στο μεγάλο ταξίδι: apiros@otenet.gr, polyphonic.gr

 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/24/2016 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016 ήταν η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες