ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

"Πετάνε" οι αστυνομικές υπηρεσίες φύλαξης, πρόληψης και καταστολής στον νομό Ιωαννίνων και διαφυλάσσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ρεπορτάζ Τρύφωνας Τιπούρτης.
Όπως για κάθε τι στραβό και κακώς κείμενο γράφω, φωνάζω και διαμαρτύρομαι...  για τον ίδιο ακριβώς λόγο, θεωρώ υποχρέωση και καθήκον μου να αναφέρομαι σε κάθε γεγονός και πράξη που συμβάλλει στην  ωφέλεια του κοινωνικου συνόλου και γενικότερα στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. 

 Δεν θα εξετάσω, ούτε θα κάνω σύγκριση με το παρελθόν, αλλά θα...
αναφερθώ στο παρόν και στόχος μου είναι αφενός να ενημερώσω τους πολίτες για το έργο που γίνεται από κάποιες αστυνομικές υπηρεσίες, και αφετέρου να λάβουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί κάποια ηθική ικανοποίηση.

Βέβαια κάποιοι ίσως να θεωρούν πως "κάνουν απλά την δουλειά τους", αλλά εγώ διαφωνώ πλήρως με την άποψη αυτή και έχω να τους αντιτάξω την ολοένα και μεγαλύτερη εγκληματικότητα, τις επίσης ολοένα μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετώπισής της, αλλά και τα αυξανόμενα οικονομικής φύσεως προβλήματα όσο αφορά τις απολαβές τους.

Έτσι, θα σας παρουσιάσω το έργο που έχουν επιτελέσει κάποιες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, και αυτή την φορά θα ανεφερθώ στις υπηρεσίες Δίωξης ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 Παρακάτω θα σας παραθέσω στοιχεία που αφορούν χρονικό διάστημα μόλις ενάμιση μηνός,   αυτά του Μαίου και Ιουνίου 2016, με την σημείωση ότι σήμερα έχουμε 17 Ιουνίου και επομένως μιλάμε για τις μισές ημέρες του μήνα.

Αρχίζω από την  Δίωξη ναρκωτικών.

 Δίωξη ναρκωτικών.
Μάιος 2016.

Στις 5 Μαίου συνέλαβαν 2 άτομα, έναν 55χρονο Έλληνα και έναν 32χρονος υπήκοο Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν προσωρινά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (20,7) γραμμαρίων
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,8) γραμμαρίων και
• ένας σουγιάς με υπολείμματα ηρωίνης

Επίσης,  στις 5 Μαΐου συνέλαβαν έναν 32χρονο Έλληνα για κατοχή ναρκωτικών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (1,6) γραμμαρίων.

Στις 7 Μαΐου συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 37 και 34 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, βρέθηκε στην κατοχή τους μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους (4,8) γραμμαρίων και έξι χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (192,8) γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό  βάρους (4,6) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Στις 12 Μαΐου συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Ιταλίας ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 20χρονο, υπήκοο Αφγανιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου λαθρομετανάστη ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο των ιταλικών αρχών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκαν.

Στις 24 Μαΐου συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς ηλικίας 34, 37 και 30 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη  βάρους (2,5) γραμμαρίων.

Ιούνιος 2016

Στις 2 Ιουνίου 2016 συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια.Ειδικότερα, ο 25χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προκειμένου να παραλάβει ένα δέμα από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματος, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου  βάρους -1,6- γραμμαρίων.
Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ναρκωτικό χάπι.
Τα ναρκωτικά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Στις 6 Ιουνίου συνέλαβαν έναν 29χρονο ημεδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (3,6) γραμμαρίων.
Στις 7 Ιουνίου συνελήφθησαν δύο 30χρονοι ημεδαποί στα Ιωάννινα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης, και κατασχέθηκαν (10) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου   βάρους (10) γραμμαρίων.

Στις 9 Ιουνίου συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, έναν 24χρονο και μία 32χρονη, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.Σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους (19,6) γραμμαρίων, την οποία προόριζαν για διακίνηση.

Στις 9 Ιουνίου επίσης, συνέλαβαν έναν 19χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
-δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (402,6) γραμμαρίων,
-μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (7,65) mm,
-και   μία ξύλινη ράβδος (γκλοπ)


Στις 12 Ιουνίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν ένα 29χρονο Αλβανό διακινητή ποσοτήτων κάνναβης, και κατασχέθηκαν (22) κιλά κάνναβης   που βρέθηκαν σε κρύπτες στους θόλους του οχήματος. Ειδικότερα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος δράστης και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν κρυμμένα στους θόλους του οχήματος σαράντα (40) ισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (22) κιλών.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• κάνναβη, συνολικού βάρους 22 κιλών
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με αλβανικές πινακίδες, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
• το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Στις 13 Ιουνίου συνέλαβαν 30χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών.Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη   βάρους (3,5) γραμμαρίων.

Στις 16 Ιουνίου συνέλαβαν έναν 39χρονο ημεδαπό για κατοχή ηρωίνης.Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη  βάρους (4,4) γραμμαρίων.Και τέλος,στις 17 Ιουνίου, σε συντονισμένη επιχείρηση με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, κρυμμένα στη ρεζέρβα αυτοκινήτου, 21 κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη ρεζέρβα του οχήματος, τριάντα οκτώ (38) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (20.900) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.


Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης, το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου.Συνεχίζω με την Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Ασφάλεια Ιωαννίνων.
Μάιος 2016.Στις 7 Μαΐου συνέλαβαν 29χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 29χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα βαλιτσάκι που περιείχε:
• ένα περίστροφο κρότου - λάμψης
• δεκατρία αβολίδοτα φυσίγγια και
• ένα βιδωτό εκτοξευτήρα φωτοβολίδωνΣτις 8 Μαίου εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε προανακριτικά, το μεσημέρι της 30-04-2016 στα Ιωάννινα, ο 41χρονος αφαίρεσε από 60χρονη ημεδαπή που βρισκόταν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ το κινητό της τηλέφωνο.
Το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στην παθούσα.


Στις 13 Μαίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβαν 21χρονο Ρομά για κλοπή.
Ο δράστης αφαίρεσε από οπωροπωλείο ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής διάφορα είδη μαναβικής.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι την 09-05-2016 είχε αφαιρέσει ξανά προϊόντα από το ίδιο κατάστημα.
Τα κλεμμένα προϊόντα βρέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του δράστη και κατασχέθηκαν.


Στις 18 Μαίου συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό φυγόποινο.
Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πταισματοδικείου Ιωαννίνων για παράβαση του ΚΟΚ.


Στις 18 Μαίου επίσης, συνέλαβαν ένα 17χρονο ημεδαπό για κλοπή.
Ο 17χρονος με το πρόσχημα ότι ήθελε να τηλεφωνήσει, έκλεψε από 14χρονο ημεδαπό σε προαύλιο χώρο σχολείου το κινητό του τηλέφωνο.
Το κλεμμένο τηλέφωνο αποδόθηκε στον παθόντα.


Στις 19 Μαίου συνέλαβαν μία 19χρονη ημεδαπή για κλοπή.
Η δράστης, σε νηπιαγωγείο των Ιωαννίνων, αφαίρεσε από πορτοφόλι 34χρονης ημεδαπής χρηματικό ποσό.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην παθούσα.


Στις 25 Μαΐου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ενός 29χρονου άνδρα και μίας 24χρονης γυναίκας, για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων κατελήφθησαν οι δύο δράστες να έχουν στην κατοχή τους δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16-01-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών Αττικής.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου  εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής 300 ευρώ για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.


Ιούνιος 2016

Στις 1 Ιουνίου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλγερίας, ηλικίας 29 και 28 ετών, για κλοπή κινητού τηλεφώνου.
Οι δύο δράστες αφαίρεσαν από 36χρονη ημεδαπή, υπάλληλο καταστήματος, ένα κινητό τηλέφωνο.
Στις 2 Ιουνίου συνέλαβαν 54χρονη ημεδαπή για παράνομη εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους μετανάστες.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμη αλλοδαπούς, έναν 33χρονο υπήκοο Γουινέας, έναν 28χρονο υπήκοο Ερυθραίας και έναν υπήκοο Νιγηρίας, που επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο των μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια.
Επίσης, συνελήφθησαν και πέντε αλλοδαποί, τέσσερις υπήκοοι Κονγκό ηλικίας 22, 35, 23 και 24 ετών καθώς και ένας 21χρονος υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εκμίσθωσης ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, η 54χρονη ημεδαπή εκμίσθωνε κατάλυμα στους πέντε συλληφθέντες αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι συνόδευσαν  έναντι χρηματικής αμοιβής, τους παράνομους αλλοδαπούς στην πόλη των Ιωαννίνων με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια.Στις 3 Ιουνίου συνέλαβαν με εντάλματα σύλληψης τρεις αλλοδαπούς, έναν 33χρονο υπήκοο Γουινέας, έναν 28χρονο υπήκοος Ερυθραία και έναν 23χρονο υπήκοο Κονγκό, για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την έξοδο παράνομων αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια.
Ειδικότερα, οι δράστες ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία προσέγγιζε παράνομους αλλοδαπούς στην περιοχή της Αττικής, και διευκόλυνε έναντι χρηματικής αμοιβής, την μετάβαση τους σε χώρες της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες στις 27-05-2016 συνόδευσαν τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς,   τρεις υπηκόους Κονγκό και έναν υπήκοο Μαρόκου, από την περιοχή της Αττικής στην πόλη των Ιωαννίνων, υποσχόμενοι τη μετάβασή τους μέσω της Αλβανίας σε χώρες της Ευρώπης.Στις 4 Ιούνιου συνέληφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπή κινητών τηλεφώνων και κατοχή ναρκωτικών.
Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί,  μία 52χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας 56, 58 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν 860 ναρκωτικά χάπια καθώς και 9 συσκευασίες με δισκία βουπρενορφίνης.
Επίσης,  κατασχέθηκαν  κινητά τηλέφωνα  και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Συγκεκριμένα,    ο 23χρονος δράστης αφαίρεσε από αυλή μονοκατοικίας στα Ιωάννινα δύο κινητά τηλέφωνα     ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στην 52χρονη και στον 56χρονο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 52χρονης βρέθηκε στην κατοχή της το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο ενώ συνελήφθη και ο 58χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 860 ναρκωτικά χάπια.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι ο 23χρονος δράστης την ίδια ημέρα είχε προμηθευτεί δύο ναρκωτικά χάπια από 47χρονο ημεδαπό.

 

Στις 9 Ιουνίου συνέλαβαν 38χρονο υπήκοο Ιράκ, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε την διαμονή και την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ    μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε την διαμονή και την παράνομη έξοδο μεταναστών από την Ελλάδα.
Αναζητούνται για την ίδια υπόθεση επιπλέον ένας 28χρονος υπήκοος Ερυθραίας καθώς και άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός συνεργών τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παροχής καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε πολίτες τρίτων χωρών.
Αναλυτικότερα, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σχετικά με εγκληματικό δίκτυο δραστηριοποιούμενο στη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς μεταναστών, αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος, που οργάνωνε και συντόνιζε την παροχή προσωρινού καταλύματος στην πόλη των Ιωαννίνων και τη διευκόλυνση της εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος την 06-06-2016 εντόπισαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης οκτώ υπηκόους Ιράκ και αφού διευκόλυναν τη μετάβασή τους στην πόλη των Ιωαννίνων και εξασφάλισαν σε αυτούς χώρο διαμονής-απόκρυψης στο σπίτι του 38χρονου συλληφθέντα, στη συνέχεια θα οργάνωναν τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.000 ευρώ.


Στις 9 Ιουνίου συνέλαβαν 53χρονος ημεδαπό διωκόμενο για υπόθεση ναρκωτικών, που εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματικής ποινής 20.000 ευρώ για υπόθεση αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.Στις 10 Ιουνίου εξιχνίασαν υπόθεση εξαπάτησης 40χρονου πολίτη, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μοτοσικλέτας και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, αφαίρεσε την μοτοσικλέτα χωρίς χρηματικό αντίτιμο.
Ειδικότερα, ο 30χρονος κατηγορούμενος εντόπισε διαδικτυακή αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας που είχε αναρτήσει 40χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια εμφανίστηκε σαν αγοραστής και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 40χρονο προσπαθώντας με διάφορα προσχήματα να τον πείσει για την φερεγγυότητα του.
Στη συνέχεια, την 09-06-2016 στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, συναντήθηκε με τον 40χρονο και με το πρόσχημα της δοκιμής του οχήματος, το αφαίρεσε χωρίς να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο.
Η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων συνεχίζεται για την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


Στις 14 Ιουνίου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε προανακριτικά, ο ανωτέρω δράστης ανήρτησε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας 21χρονου ημεδαπού, που είχε κλαπεί την 11-03-2015 από την πόλη των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα είχε προβεί σε παραποίηση του αριθμού πλαισίου της.


Αυτό είναι αναλυτικά το έργο που έχουν επιτελέσει αυτές οι δύο υπηρεσίες, μόλις μέσα σε ενάμησι μήνα.
Αν μη τι άλλο τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικότατα...  και είναι απόδειξη όλων όσων έγραψα στην αρχή, και στο ότι διαφυλάσσουν το αίσθημα της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την πεποίθηση πως δεν θα μείνουν ατιμώρητοι εκείνοι που θα βλάψουν τον καθένα από εμάς και την οικογένειά του.

Το κερασάκι στην τούρτα όλων των παραπάνω ήρθαν να το βάλουν οι ειδικοομαδίτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που  μόλις προχθές "έβγαλαν μεγάλο λαυράκι" αφού εντόπισαν και εισέβαλαν  μεσάνυχτα σε καφετέρια που είχε μετατραπεί σε άντρο αγοραίου έρωτα.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα "βιτρίνα"  της 46χρονης Μολδαβής, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο λειτουργούσε παράνομος οίκος ανοχής, που προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες μία 46χρονη Ρουμάνα  και μία 41χρονη  Ουκρανέζα, τις οποίες μάλιστα κατέγραφαν με κρυφές "ροζ" κάμερες.

Στο μαγαζί,  που μόνο "Ναός" δεν ήταν,  βρέθηκε αρκετό χρήμα και κοσμήματα  που χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωμή για τις ερωτικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιόχειρο πελατολόγιο! και αυτά αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία καλοστημένη επιχείρηση.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Στις 16-06-2016 μετά τα μεσάνυχτα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια),   κατά τον οποίο εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που χρησιμοποιούνταν ως σημείο ερωτικών συνευρέσεων εκδιδόμενων γυναικών.
 Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξακριβώθηκε ότι η 46χρονη Μολδαβή από κοινού με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία με θαμώνες, τις δύο αλλοδαπές εργαζόμενες στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.
Κατά τις έρευνες στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• το χρηματικό ποσό των 3.710 ευρώ
• μία κάμερα με πομποδέκτη
• δύο ξύλινα γκλοπ
• 222 μάρκες
• χειρόγραφες σημειώσεις
• χρυσαφικά
Συνελήφθη η  46χρονη υπήκοος Μολδαβίας, υπεύθυνη του καταστήματος, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της μαστροπείας και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
 Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν υπήκοο Μολδαβίας, ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατηγορούμενο για μαστροπεία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων ο οποίος αναζητείται, καθώς και δύο αλλοδαπές, μία 46χρονη υπήκοο Ρουμανίας και μία 41χρονη υπήκοος Ουκρανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.


Κλείνοντας, θέλω να δώσω τα εύσημα, για ακόμη μία φορά, σε όλους εσάς, κατώτερους και ανώτερους,  που φροντίζετε για εμάς. 
T. T.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/18/2016 12:10:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for ""Πετάνε" οι αστυνομικές υπηρεσίες φύλαξης, πρόληψης και καταστολής στον νομό Ιωαννίνων και διαφυλάσσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες