ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Πώς η απειλή του Brexit κάνει Βρυξέλλες και Βερολίνο να "τρέχουν" την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ντάισελμπλουμ και Τουσκ μιλούν τώρα για αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ενδεχόμενο ενός Brexit επηρεάζει και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην οικονομική κρίση, αφού οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο αντιλαμβάνονται πλέον πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ λόγω της...
εφαρμοζόμενης πολιτικής συνεχούς λιτότητας και επιβάρυνσης των πολιτών.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χθες πως το ελληνικό χρέος αναγνωρίζεται ως μη βιώσιμο και ότι πρέπει να επισπευσθούν ενέργειες για την ελάφρυνση του κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν.

Αντιλαμβάνονται πλέον οι “σκληροί”της Ε.Ε. πως η Ένωση είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε οικονομικό επίπεδο ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαλυθεί. Όπως ένα Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο αποχωρήσεων από την Ευρωζώνη, έτσι και ένα Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει στον ξήλωμα του πουλόβερ της Ε.Ε.

Και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι βέβαια Ελλάδα. Εντελώς άλλα μεγέθη. Της εξόδου της από την Ε.Ε. θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες και ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Τούσκ και η παρέα τους δεν θα μπορούν να εκβιάσουν, όπως έκαναν στην περίπτωση της Ελλάδας, για την παραμονή με δικούς τους όρους.

Οι χθεσινές αναφορές λοιπόν τόσο του κ. Ντάισελμπλουμ όσο και της επικεφαλής του ΔΝΤ στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αλλαγής στην οικονομική πορεία της Ε.Ε. Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωζώνης αναγνωρίζουν πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, προσθέτοντας πως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, όπως αυτό που καλείται να παρουσιάσει η Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η δήλωση του προκάλεσε έκπληξη, καθώς ως πειθήνιο όργανο των Γερμανών ο κ. Ντάισελμπλουμ αποφεύγει να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα κράτη-μέλη ξεκίνησαν να εργάζονται για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ότι το συντομότερο δυνατό θα υπάρξουν αποτελέσματα με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, εννοώντας και το ΔΝΤ.

Κι αυτό γιατί λίγο πριν και με αφορμή το χθεσινό Eurogroup η Κριστίν Λαγκάρντ είχε σημειώσει ως αναγκαία προϋπόθεση την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μίλησε για επαναξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, το ΔΝΤ θα επαναξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνση του, στη βάση νεότερων προβλέψεων για την ελληνική οικονομία.

Ποιες είναι οι νεότερες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία; Τι άλλαξε από τα τέλη Μαΐου που έγινε το τελευταίο Eurogroup. Αυτό που άλλαξε είναι πώς τα ποσοστά του Brexit έχουν αυξηθεί, όπως και ο κίνδυνος διάλυσης της Ε.Ε. Μην έχει κανείς αυταπάτες πώς αν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία θα έκλεινε η αξιολόγηση, η Ελλάδα θα έπαιρνε τα 7,2 δισ. της δόσης και θα άνοιγε θέμα ελάφρυνσης του χρέους. Όσα μέτρα και να έπαιρνε η κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι θα ζητούσαν και άλλα.Μετά το χθεσινό Eurogroup έγιναν επίσης δηλώσεις τόσο από τον πρόεδρο του Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (όργανο των ΗΠΑ αυτός) δείχνοντας την ανησυχία που υπάρχει πλέον για την διατήρηση της συνοχής της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

“Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία και θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει στην Ε.Ε. ή θα αποχωρήσει από αυτή, τα 19 κράτη- μέλη της Ευρωζώνης θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλα τα πεδία που κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Κάναμε μια συζήτηση για το τι χρειάζεται να κάνουμε, ανεξαρτήτως του Brexit, στην Ευρωζώνη”, επισήμανε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το συμβούλιο. “Ήταν μια πολύ βασική συζήτηση και έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε μια αίσθηση επείγοντος, μια αίσθηση κοινού σκοπού και στόχου, που είναι να ενισχύσουμε αυτό που έχουμε”, συνέχισε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Και κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ: “Αφορούσε ιδιαίτερα το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εντεινόμενη ανησυχία των εκλογικών μας ακροατηρίων για τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών σχεδίων, πιο συγκεκριμένα του ευρώ, και υπάρχει μια πολύ ισχυρή δέσμευση και αποφασιστικότητα να κάνουμε βήματα προς τα μπρος”.

Ο δε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ που θα προεδρεύσει της Συνόδου Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, επισήμανε την 30ή Μαΐου ότι εξαιτίας της “εμμονής μας με την ιδέα της διαρκούς και πλήρους ολοκλήρωσης, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε ότι οι απλοί άνθρωποι, οι πολίτες της Ευρώπης, δεν μοιράζονται τον δικό μας ενθουσιασμό για το ευρωπαϊκό σχέδιο”.

Γιατί αυτά δεν τα έλεγαν μέχρι σήμερα; Γιατί όλοι άγονταν και φέρονταν από τις προθέσεις του Βερολίνου που ήθελε να ηγηθεί στην Ε.Ε. Και ιδού τα αποτελέσματα.

pronews.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/17/2016 01:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πώς η απειλή του Brexit κάνει Βρυξέλλες και Βερολίνο να "τρέχουν" την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες