ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουνίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας: " Τι είναι «ασύμφορο» για την δημόσια υγεία; "

Υπό την μεγάλη πίεση που ασκήθηκε, φαίνεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, παίρνει πίσω παλιότερες αποφάσεις που κρίναν «ασύμφορη» την δαπάνη για την αντικατάσταση της λυχνίας του αξονικού και προχωράει σε αντικατάσταση της λυχνίας του υπάρχοντος αξονικού και παράλληλα σε προμήθεια νέου.

Είχε λοιπόν κριθεί «ασύμφορη» η δαπάνη για την λειτουργία του...
αξονικού.
Πως έφτασε η διοίκηση του Νοσοκομείου στον χαρακτηρισμό αυτό και με ποια κριτήρια;
Τι είναι «ασύμφορο» για την δημόσια υγεία;

Είναι «ασύμφορο» να λειτουργείς ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας χωρίς αξονικό τομογράφο για δυο μήνες;

Είναι «ασύμφορο» να δυσκολεύεται ο γιατρός να κάνει διάγνωση;

Είναι «ασύμφορο» να διακομίζεται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όποιος νοσηλευόμενος χρειάζεται αξονική;

Είναι «ασύμφορο» να στέλνεις αυτούς που προσέρχονται στα Επείγοντα να κάνουν αξονική στο κοντινότερο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και να την πληρώνουν μόνοι τους;
Και οι ανασφάλιστοι; Και οι μετανάστες; Κι οι άποροι;

Είναι «ασύμφορο» να προκαλείς δαπάνες για την πληρωμή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων σε βάρος του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, οι οποίες αθροιστικά για τους μήνες που ο αξονικός είναι εκτός λειτουργίας πλησιάζουν και υπερκεράζουν τον ποσό της αποκατάστασης της λυχνίας;

Είναι «ασύμφορο» να διακομίζονται τραυματίες στα όμορα Νοσοκομεία που απέχουν το λιγότερο 40 με 45 λεπτά;

Πως το μετράμε το «ασύμφορο» σε αυτή τη χώρα;
Τι είναι τελικά «ασύμφορο» σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας;

Κι έρχεται περίπου δυο μήνες μετά ο Δήμος κι η περιφέρεια Ηπείρου και βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και «χρηματοδοτούν» το Νοσοκομείο για την αγορά της νέας λυχνίας;
Γιατί χρειάστηκε να γίνει αυτό από την στιγμή που υπήρχε ήδη απόφαση από τις 24 Νοέμβρη του 2015 για την αντικατάσταση της λυχνίας , και προφανώς υπήρχαν και τα αντίστοιχα κονδύλια;

Θετικό είναι βέβαια το γεγονός του ότι αμέσως σχεδόν μετά την κοινή συνέντευξη τύπου του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων και της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του Νοσοκομείου που περιελάμβανε κι αυτό το θέμα, υπήρξε άμεση ανταπόκριση κι ευαισθητοποίηση και του Δήμου και της Περιφέρειας στο θέμα αυτό, τα ερωτήματα όμως παραμένουν.
Εδώ οφείλουμε συμπληρωματικά να πούμε ότι στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, είχε υπάρξει αίτημα προς την περιφέρεια Ηπείρου για να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση του αξονικού από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Πακέτα που είχε στην ευθύνη της, με το αίτημα να μην έχει καμιά τύχη παρόλο που οι ανάγκες ήταν και είναι πραγματικές κι επιτακτικές.

Ακόμη και σήμερα βέβαια και για τα δυο: αντικατάσταση της λυχνίας και προμήθεια νέου αξονικού είμαστε στην πολύ αρχή για να μην πούμε ακόμα στο σημείο μηδέν.
Αυτό όμως που είναι πια ξεκάθαρο, είναι ότι όσο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα μνημόνια αποτελούν πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων, η δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία θα κρίνονται «ασύμφορα».

Καλούμε την τοπική κοινωνία, το λαό της πόλης της Άρτας και τον Ελληνικό λαό συνολικά να ενωθεί με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας, να υψώσει ανάστημα, να αντισταθεί και να αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές.

Να διεκδικήσει να παρέχονται δημόσια και δωρεάν οι υπηρεσίες υγείας σε όλους του πολίτες της χώρας.
Να διεκδικήσει η υγεία να είναι δημόσιο αγαθό που να παρέχεται σε όλους χωρίς εξαιρέσεις από δημόσιες δομές υγείας.

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/09/2016 07:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας: " Τι είναι «ασύμφορο» για την δημόσια υγεία; ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες