ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουλίου 2016
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η Ελισάβετ έφερε το Brexit, και ο Κωνσταντίνος την δραχμή.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου, 
επικεφαλής της "Ελλήνων Πολιτείας".
Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, "επιστρατεύτηκε" η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα και τη διάθεση των Βρετανών εκλογέων.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την///
κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: "Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ".

Οι “φίλιες” δυνάμεις θέλουν Βασιλιά.
Γράφαμε προ δυο εβδομάδων:
“Μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου 2016.
Γιατί, οι “φίλιες” δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, θέλουν αλλαγή του Πολιτεύματος, με την επαναφορά του τέως Βασιλιά.
Άλλωστε, πόσες φορές δεν έγινε αυτό κατά το παρελθόν;
Αυτή η αλλαγή πλεύσης των “ισχυρών φίλων μας” γίνεται γιατί γνωρίζουν ότι συλλήβδην έχει απαξιωθεί το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος από τον ελληνικό λαό και προσπαθούν να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα τους δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση, ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Που θα εξαρτούν την Κυριαρχία τους σε μια χώρα που δεν θα σπαράσσεται από ένα νέο Εμφύλιο.

Γιατί σε μια χώρα υπό απόλυτη Κατοχή, οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας δρομολογούν τις εξελίξεις.
Όπως τότε, όταν επέβαλαν τη Μεταπολίτευση και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απαγορεύοντας την επάνοδο του τέως Βασιλέα των Ελλήνων, Κωνσταντίνου στην Αθήνα. Την στιγμή που ο ίδιος αμπαλάριζε τα πράγματά του για την μεγάλη επιστροφή, και πήρε την εντολή από το “Μπάκιγχαμ”: “Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής”.
Άλλωστε, κάτι περισσότερο γνώριζε γι΄ αυτό το θέμα ο μυστικοσύμβουλος του τέως Βασιλέα, Αρναούτης”.

Το BREXIT έγινε με εντολή των ΗΠΑ.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αλλάζει μόνο παραστάσεις.
Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κόντρα Βρετανών και Γερμανών είχε επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί συμμετείχαν σ΄ αυτόν, όταν η Ναζιστική Γερμανία, έδειξε φανερά ότι κινείται στη λογική της θεωρίας του ζωτικού χώρου. Σήμερα, οι Βρετανοί είδαν πάλι, ότι δεν έχουν λόγο για τα όσα ενεργειακά και στρατηγικά συμβαίνουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη στιγμή που η εξάρτησή τους από την ΕΕ, τους απαγόρευε να προχωρήσουν σε επενδύσεις και νέες συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όταν φταρνίζονται οι ΗΠΑ, τότε κρυολογεί το Ηνωμένο Βασίλειο.
Έτσι, οι ΗΠΑ έπρεπε να τιθασεύσουν την ηγεμονική ροπή της Γερμανίας στην Ευρώπη. Γιατί, η επιρροή της Γερμανίας στην ΕΕ καθημερινώς αύξανε και αυτό ενοχλούσε τις ΗΠΑ. Οι οποίες θέλουν ισχυρό ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αλλά όχι μια Γερμανική Ευρώπη.

Άλλωστε, το γεγονός της ήπιας προεκλογικής υποστήριξης του BREMAIN, αλλά και οι χαμηλών τόνων υποδοχή του BREXIT, υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την έξοδο των Βρετανών από την ΕΕ.
Ο δε Ομπάμα, αυτοσαρκαζόμενος δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR:
“Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο”.

Ο “χορός” των δισεκατομμυρίων στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά.
Κανένας μέχρι σήμερα, δεν έχει προσεγγίσει την παράμετρο του “χορού” των δισεκατομμυρίων που διακινούνται στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά. Οι επενδυτές, Ασιάτες και Ρώσοι αυτής της ποδοσφαιρικής αγοράς, δεν ήθελαν το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ και “έπαιξαν” με το θυμικό των φιλάθλων – κατά κόρον χαμηλών εισοδημάτων - των ομάδων που έχουν αγοράσει. Από τη στιγμή που αυτές οι ομάδες είναι χρηματιστηριακό αγαθό. Γνωρίζοντας ότι γι΄ αυτούς τους φιλάθλους, πρώτα είναι η Ομάδα και μετά το κόμμα που ψηφίζουν.
Άλλωστε, σε μικρή έκταση γίνεται κάτι παρόμοιο επί δεκαετίες στην Ελλάδα (βλ. Κοσκωτάς, κ.α).

Η Ευρώπη αλλάζει και αυτοί σφυρίζουν δήθεν αδιάφοροι.
Τα 27 μέλη της ΕΕ μετά το BREXIT, μου θυμίζουν τους στίχους από το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου: “Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”.
Κάνουν τάχατες, ότι σφυρίζουν αδιάφορα, θεωρώντας πως δεν συνέβη και κάτι τρομερό με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.
Όταν, αρκετές χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Γερμανίας στην ΕΕ, αναζητούν τρόπους αποχώρησης από τους ευρωπαϊκούς συνασπισμούς.
Επί παραδείγματι, η Σλοβακία αναζητά τρόπους εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφή στο Εθνικό τους νόμισμα (σλοβακική κορώνα), με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του κοινοβουλίου της.
Μια παράμετρο που οι υποταγμένοι πολιτικοί ταγοί της Πατρίδος μας, εξοβελίζουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όταν, η Γαλλία σπαράσσεται από γενικές απεργίες κατά της λιτότητας της ΕΕ, όπου ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι. Όπου η Λεπέν καλπάζει, και μετά από ένα χρόνο, ίσως να είναι υποχρεωμένοι στην ΕΕ να μιλούν μαζί της και όχι με τον Ολάντ που είναι άριστος στις κυβιστήσεις, όπως άλλωστε και ο Τσίπρας.
Όταν, στην Ιταλία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δυο κυρίες του Μπέπε Γκρίλο, κέρδισαν τις πόλεις της Ρώμης και του Τορίνο.
Όταν, όταν, όταν…

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσει παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα.
Παρά το γεγονός που όλοι στην ΕΕ προσπαθούν να απαξιώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορεγόμενοι νέο δημοψήφισμα, καπελώνοντας τη βούληση του Βρετανικού λαού, ο οποίος αντιστάθηκε στα τρομοκρατικά διλλήματα για το BREXIT, εν τούτοις ένα είναι βέβαιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρά τις προσεχείς αναταράξεις από το BREXIT, θα αντέξει και σύντομα θα έχει κυρίαρχη θέση στο νέο Παγκόσμιο χάρτη που έχει αρχίσει να “στήνεται”.
Μην ξεχνάτε επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει υπό την απόλυτη κυριαρχία του πολλά μέλη – κράτη της ΕΕ. Όπως, πχ η Κύπρος. Κρατείστε παρακαλώ αυτήν τη σημείωση.

Επί του πιεστηρίου.
Όλοι γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί το “Μπάκιγχαμ” με τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο. Άλλωστε, υπό την προστασία της είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ, όλα αυτά τα χρόνια, την τέως Βασιλική οικογένεια της Ελλάδος.
Έτσι, σας ενημερώνουμε ότι, ο κύβος ερρίφθη: “Η επιστροφή Βασιλιά στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την επιστροφή της δραχμής”…
Επανέρχομαι…

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr

Σημείωση αρχισυντάκτη ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ:
Να μας συγχωρέσει ο καλός μας φίλος Παναγιώτης Αποστόλου για την μικρή "παραποίηση" του τίτλου του άρθρου του,  με την πρόσθεση του γράμματος "ν"   στο άρθρο της λέξης "δραχμή".
Έχουμε ξαναγράψει πως αρνούμαστε να ακολουθήσουμε την αχταρμοποίηση της γλώσσας μας με την αφαίρεση του "ν",   και άλλων γλωσσικών ιδιομορφιών.

Νικόλαος Παπαγεωργίου.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 7/20/2016 08:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ελισάβετ έφερε το Brexit, και ο Κωνσταντίνος την δραχμή."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες