ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουλίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η φορολογική τρέλα, η Γ.Γ.Δ.Ε. και ο " κλέψας του κλέψαντος".

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.  
(Aπόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.)
Το διαδίκτυο λόγω της ποικιλομορφίας του αλλά και της ιδιαίτερα ελεύθερης γνώμης και άποψης, είναι πλέον ο κυριότερος αποδέκτης, μα και μεταφορέας, των πιο ιδιαίτερων ειδήσεων και γεγονότων, αλλά και εκείνων που πολλές φορές για λόγους είτε μη προσοχής, είτε φίμωσης, δεν μεταδίδονται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, έτσι ώστε να έρθουν εις γνώση των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας.

Έχω ξαναπεί, πως ακριβώς λόγω της ...
ελεύθερης άποψης, οι ειδήσεις στο διαδίκτυο χρειάζονται περαιτέρω διασταύρωση και επεξεργασία ως προς την εγγυρότητά τους.
Κάποιος όμως που λειτουργεί επαγγελματικά με βασική πηγή το διαδίκτυο, τις περισσότερες φορές αναδυκνείει θέματα τα οποία σε άλλη περίπτωση θα έμεναν στην αφάνεια αλλά και στην ανενημέρωση.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τα παράλογα που συμβαίνουν έπειτα από τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών και τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν.
Το όλο φορολογικό σύστημα, που μέχρι τώρα έχει αλλάξει δεκάδες φορές, αλλά και κάθε μέρα προστίθεται και κάτι κανούριο, έχει πετσοκόψει τους φορολογούμενους, και τις περισσότερες φορές εντελώς παράλογα.

Για παράδειγμα, νέα αγρότισσα που υπέβαλε φέτος την φορολογική της δήλωση, ιδιοκτήτρια ακινήτου κάτω των 100 τετραγωνικών, που το χρησιμοποιεί προς στέγαση, μαζί με την οικογένειά της – και όχι προς ενοικίαση έτσι ώστε να έχει έσοδα από ενοίκια, - δήλωσε για πρώτη φορά ετήσιο εισόδημα από γεωργική εκμετάλευση, ύψους 909, 48 ευρώ.
Ως κάτοχος ακινήτου έχει τεκμαρτό εισόδημα 7.260 ευρώ και έτσι μαζί με το αγροτικό εισόδημα των 909 ευρώ που επίμπτει στην φορολογική κλίμακα των 943,80, φορολογείται με 943,80 ευρώ, και μαζί με την προκαταβολή φόρου ύψους 70%, και ποσού 707,85 ευρώ, έχει ως τελικό ποσό κύριου φόρου προς πληρωμή 1651,65 ευρώ.

Δηλαδή με 909 ευρώ ετήσιο εισόδημα πρέπει να πληρώσει φόρο 1651 ευρώ.....
τώρα πως θα πληρώσει για φόρο ένα ποσό μιάμιση φορά πάνω από το εισόδημά της, προφανώς και δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους εγκεφάλους του Υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας εσόδων αλλά και των φωστήρων των θεσμών, που θέσπισαν τις φορολογικές κλίμακες και τον υπολογισμό του φόρου.
Μιλάμε για το άκρον άωτον του παραλογισμού,  που θεωρεί πως από την στιγμή που κάποιος δεν είναι υπάλληλος, φορολογείται με τεκμαρτό, και επειδή έχει ένα σπίτι που μένει μέσα, - και του προσθέτει και την διαβίωση- με 900 ευρώ πρέπει να πληρώσει 1600 ευρώ φόρο,    και φυσικά αυτό δεν θα μείνει εδώ, στο επίπεδο της τοπικής τηλεόρασης, αλλά θα το προωθήσω όπου πρέπει,να το δουν και να το ακούσουν όσοι περισσότεροι γίνεται, μπας και επιτέλους μάθουν κάποιοι να σκέφτονται μεθοδολικά δια της πράξης και όχι δια της θεωρίας.
 Όλα τα στοιχεία για την παραπάνω περίπτωση είναι στην κατοχή μου.

Γενικότερα, το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αλλοφροσύνης, εφόσον υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης είσπραξης των 7 δισεκατομμύριων ευρώ, ως προαπαιτούμενο.

Ειδικότερα, το μήνυμα που έχει αποστείλει ηλεκτρονικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε 2 εκατομμύρια φορολογουμένους που έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά, είναι «Ελάτε να πληρώσετε».
Τα μηνύματα αυτά που έχουν αρχίσει να κοινοποιούνται μαζικά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καλούν τους φορολογουμένους να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους στο TAXISnet και να ενημερωθούν για τα οφειλόμενα ποσά, τις ημερομηνίες πληρωμής τους, αλλά και να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής, δηλαδή το 30ψηφιο νούμερο με το οποίο θα πληρώσουν σε τράπεζες και ταχυδρομεία το φόρο.

Το μήνυμα έχει ως εξής:
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ »
Μετά την εκκαθάριση της υποβληθείσας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 άρθ.3 της ΠΟΛ 1041/2016 (ΦΕΚ 926/Β’/05-04-2016), σας κοινοποιούμε την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την υπηρεσία Υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων με τη χρήση των κωδικών σας στο σύστημα TAXISnet.

Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, μπορείτε να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε πραγματοποιήσει σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. ή για τυχόν οφειλόμενα ποσά – την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους.»
 
Έτσι λοιπόν, οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά, καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έως τα τέλη Ιουλίου.
Ένας Ιούλιος που θα σηματοδοτήσει τον «Γολγοθά» των φορολογουμένων, δεδομένου ότι τους επομένους μήνες που θα ακολουθήσουν έως και το τέλος του έτους, οι φορολογικές υποχρεώσεις και οι καταβολές φόρων θα είναι συνεχείς, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου των χρεωστικών εκκαθαριστικών των φυσικών προσώπων – όπως σας προείπα - , και θα ακολουθήσουν οι άλλες δύο δόσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου και έως το τέλος Νοεμβρίου.

Από τα εκκαθαριστικά αυτά, αναμένονται έσοδα 3 δις ευρώ έως το τέλος του 2016, και σημειώστε πως έχουν ήδη ενσωματωθεί πέντε φόροι, 1ον ο φόρος εισοδήματος, 2ον η προκαταβολή φόρου, 3ον η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, 4ον το τέλος επιτηδεύματος και 5ο ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Μετά τον Αύγουστο, θα έλθει να προστεθεί και ο ΕΝΦΙΑ, οπότε άλλα 6 εκατομμύρια φορολογουμένων θα κληθούν προς διευθέτηση.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, η τελευταία τον Ιανουάριο του 2017, και οι προσδοκώμενες εισπράξεις είναι τα 2,65 δις  ευρώ, ωστόσο, τα βεβαιωθέντα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,3 δις Ευρώ, και για εξασφαλιστεί αυτό προηγήθηκε μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 200.000 ευρώ και η αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ σε συνδυασμό με την επέκταση του φόρου στα αγροτεμάχια και στις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου.

Οι επιβαρύνσεις στην άμεση φορολογία θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους όταν και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 1 δις ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, χρήματα που δεν αποκλείεται να αυξηθούν αφού το υπουργείο Οικονομικών έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

 Απ’ ότι φαίνεται όμως, μάλλον η εκτίμηση κάποιων για εκτόξευση των ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο θα επαληθευτεί, αφού θεωρώ πρακτικά αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα χρήματα ως το τέλος του έτους, από νοικοκυριά που δοκιμάζονται στις ανοχές τους καθημερινά.

Σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσετε και τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που μιλά για μείωση του ΑΕΠ, για αύξηση τιμών λόγω έμμεσων φόρων, και για επιβράδυνση του ρυθμού ανάσχεσης της ανεργίας, για την επόμενη διετία.
Αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, έπειτα από την ενημέρωση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Γιάννη Στουρνάρα, που μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά, πως «Η τάση αποκλιµάκωσης της ανεργίας αναµένεται να συνεχιστεί µε βραδύτερους ρυθµούς στη διάρκεια του 2016,».

Βέβαια ο ίδιος μένει πιστός στο εξαντλητικό πρόγραμμα των μνημονίων, και μιλά για την αποφυγή καθυστερήσεων στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να δίδεται από κανέναν ιδιαίτερη σημασία για τον λεγόμενο κώδικα Δεοντολογίας που να αποτελέσει μοντέλο για α λα καρτ ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

Στις ρυθμίσεις αυτές θα περιλαμβάνονταν μειωμένες δόσεις, εκπτώσεις στα επιτόκια, ανταλλαγή κατοικίας με άλλη μικρότερου εμβαδού, και διαγραφές οφειλών - ανάλογα με την πραγματική οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη,  με ζητούμενο την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 41 δισεκατομμύρια ευρώ, από την επιτυχία των ρυθμίσεων και την αναδιάρθρωση των οφειλών.

Σίγουρα ο τραπεζίτης και οι ομοίδεάτες του παραβλέπουν εσκεμμένα άλλες παρενέργειες της όλης υπόθεσης, αλλά και δεν κάνουν συγκρίσεις κάποιων ήδη κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών μελών της Ένωσης.

Και μάλιστα δεδομένων που έρχονται στην επιφάνεια έπειτα από έρευνα και παραδοχή διεθνών οργανισμών, όπως για παράδειγμα από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, και «βλέπει» πως οι οικογένειες με παιδιά τιμωρούνται φορολογικά στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στην ανάλυση της έκθεσης, υπάρχει πίνακας που συγκρίνει τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένα ζευγάρι εργαζομένων χωρίς παιδιά, σε σύγκριση με ένα έγγαμο ζευγάρι με παιδιά, στα κράτη μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δηλαδή του επονομαζόμενου ΟΟΣΑ.
Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν, πως οι επιβαρύνσεις για μια μέση οικογένεια ενός μισθωτού με δύο παιδιά στην Ελλάδα το 2015, ήταν κατά 45,5% μεγαλύτερες των επιβαρύνσεων ενός ζευγαριού χωρίς παιδιά, και αυτό, σε αντίθεση με την Γερμανία, που οι επιβαρύνσεις για μια μέση οικογένεια ενός μισθωτού με δύο παιδιά , το 2015, ήταν κατά 15,7% μικρότερες, σε σχέση με τις επιβαρύνσεις ενός ζευγαριού χωρίς παιδιά.

Από μόνο του αυτό το στοιχείο, δείχνει, πως η φορολογική πολιτική για την οικογένεια στην Ελλάδα, δεν επιδιώκει την δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, με βάση το εισόδημα και τη σύνθεση της οικογένειας, αφού για το πιο αντιπροσωπευτικό νοικοκυριό, δηλαδή εκείνο του ζευγαριού με δύο παιδιά, δεν δίδονται απαλλαγές και εκπτώσεις.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, και από αξιόπιστη προσωπική πηγή, σας ενημερώνω αποκλειστικά, για σχεδιαζόμενες προτάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που θα γίνουν θηλιά στο λαιμό όλων των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα.
Οι προτάσεις έχουν ως εξής:
1ον , μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
2ον , εξάλειψη της έκπτωσης του 10%, των εξόδων για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, από τον φόρο εισοδήματος.
3ον, εξάλειψη της έκπτωσης του 10% , των δωρεών, από τον φόρο εισοδήματος.
4ον, μείωση των απαλλαγών και εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος, που ισχύουν ως τώρα για τους ανάπηρους.
5ον, απαλοιφή των μειώσεων του φόρου εισοδήματος, για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
6ον, επεξεργασία των απαλλαγών για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα, από την υπερφορολόγηση, βάσει τεκμηρίων,
Και 7ον , κατάργηση των μειώσεων των τεκμηρίων, για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών .

Κλείνοντας, ξαναλέω, πως τα τελευταία, είναι αποκλειστική σας ενημέρωση, έπειτα από
πληροφορίες από αξιόπιστες προσωπικές μου πηγές.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 7/15/2016 01:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Η φορολογική τρέλα, η Γ.Γ.Δ.Ε. και ο " κλέψας του κλέψαντος"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες