ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Ιουλίου 2016
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Μαύρη επέτειος σήμερα, και η "φούσκα" συνεχίζεται.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.  
(Aπόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο.)
Σήμερα έχουμε 5 Ιουλίου, και δεν θα μπορούσα να αναφερθώ εξαρχής σε οτιδήποτε άλλο, από την επέτειο του δημοψηφίσματος, πέρυσι τέτοια ημέρα, όπου ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι», ισχυριζόμενος ότι έτσι θα ενίσχυαν την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης με στόχο μια καλύτερη συμφωνία.

Το δημοψήφισμα, ως ερώτημα είχε, αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το...
σχέδιο συμφωνίας των τριών Θεσμών, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το αποτέλεσμα εκείνου του δημοψηφίσματος ήταν οι Έλληνες πολίτες να απορρίψουν την πρόταση του σχεδίου συμφωνίας, με ποσοστό 61,3%.
Συγκεκριμένα, σε 5.925.849 εγγεγραμμένους και ενσωμάτωση 63,60%, ψήφισαν το 60,70%, και το ΟΧΙ έλαβε ποσοστό 61,31%, έναντι 38,69% που έλαβε το ΝΑΙ.

Την άλλη ημέρα, στις 6 του Ιούλη του 2015, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το «ΟΧΙ» μετατράπηκε σε «ΝΑΙ», από κοινού από τους πολιτικούς αρχηγούς, με εξαίρεση από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την άρνηση του ΚΚΕ να αναγνωρίσει αυτήν την διαστρέβλωση της λαϊκής ετυμηγορίας, και την Χρυσή Αυγή να αρνείται να παραστεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καταγγέλλοντας την ασυμφωνία της με οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Και επειδή μόλις στο πρόσφατο παρών, είδαμε την Αγγλία να ψηφίζει υπέρ του Brexit, επαληθεύονται όλοι εκείνοι που διαμαρτύρονταν και έλεγαν πως το πολιτικό μας σύστημα αγνόησε παντελώς την λαϊκή βούληση.

Βεβαίως, επαληθεύθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι που υποστήριζαν πως το ερώτημα που είχε θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα ήταν παραπλανητικό, γιατί ενώ υποτίθεται ότι το «ΟΧΙ» σήμαινε την απόρριψη της πρότασης του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εντούτοις δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια αφού η κυβέρνηση είχε καταθέσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δική της αντιπρόταση, που και αυτή είχε φορολογικό, και μόνο φορολογικό, χαρακτήρα.

Ένας χρόνος πέρασε, λοιπόν, από κείνο το ΟΧΙ του 62% των πολιτών, που εν ριπή οφθαλμού μετατράπηκε σε ΝΑΙ.

Ένας χρόνος, ακόμη, με θυσίες από όλους, με κομμένες συντάξεις, με μισθούς πείνας, με την φτώχεια στο απόγειό της, με την ανεργία να καλπάζει συνεχώς, και φυσικά οι υποσχέσεις για καλύτερες μέρες να εξακολουθούν να δίδονται, χωρίς όμως να μπορεί να τις πιστέψει ουδείς.
Και ενώ οι συντάξεις βρίσκονταν ήδη στην κόκκινη γραμμή, πλέον έχουν περάσει σε κόκκινο συναγερμό, εφόσον, πραγματικά, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έγιναν τελικά οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο.
Και αυτό, αφού οι μειώσεις που φέρνουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν, πλήττουν έναν στους δύο συνταξιούχους, που άμεσα βλέπουν από αυτόν το μήνα τις αποδοχές τους να μειώνονται.
Πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι είναι τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, και της συμφωνίας που είχαμε στον αντίποδα του δημοψηφίσματος.

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες συνταξιούχοι, διαπίστωσαν ότι έλαβαν το μισό του μηνιαίου εισοδήματός τους, καθώς έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν εισέπραξαν ούτε την επικουρική, η οποία πιστώθηκε χθες 4 Ιουλίου.
Έτσι, από αυτόν τον μήνα, με ψαλιδισμένες επικουρικές, με κατάργηση του ΕΚΑΣ σε 158.000 συνταξιούχους, και με τσουνάμι περικοπών σε επικουρικές και ΕΚΑΣ, σε μερίσματα και σε εφάπαξ, θα επηρεαστούν συνολικά 1.086.000 συνταξιούχοι, σε σύνολο 2,4 εκατομμυρίων.

Όσο αφορά τις Επικουρικές, πάνω από 250.000 θα κοπούν στη μέση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 360 εκατομμύρια Ευρώ.
Οι δικαιούχοι επικουρικών που εισπράττουν υψηλή κύρια σύνταξη και παράλληλα η επικουρική τους υπολογίστηκε με υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης χωρίς να έχουν καταβάλει αντίστοιχες εισφορές, κινδυνεύουν περισσότερο, καθώς ξεπερνούν το πλαφόν των 1.300 ευρώ μηνιαίως.
Οι απώλειες θα φτάσουν έως και 350 ευρώ, δηλαδή μείωση του ύψους 40 με 50%.
Για τις συντάξεις των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων υπάρχει αναπλήρωση της τάξης του 47%, και για αυτές των εμπορικών καταστημάτων 40%.

Όσο αφορά το ΕΚΑΣ, τελικά η απώλειά του έπληξε περισσότερους από όσους αρχικά υπολογίζονταν, για να κρατηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού να μην ζητηθούν αναδρομικά τα ΕΚΑΣ που είχαν δοθεί από 1η Ιανουαρίου, αφού η αξιολόγηση καθυστέρησε, και αν είχε κλείσει τον Δεκέμβριο του ‘15, θα γλίτωναν την απώλεια του ΕΚΑΣ 68.000 συνταξιούχοι.

Η καθυστέρηση δημιούργησε μαύρη τρύπα, αλλά και η απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από την υποχρέωση να επιστρέψουν τα αναδρομικά, είχε αποτέλεσμα να χάσουν το επίδομα ή να κατέβουν κατηγορία, περίπου 158.000 συνταξιούχοι, αντί για 90.000 που υπολογίζονταν αρχικά.

Η απώλεια του ΕΚΑΣ θα πλήξει περισσότερο τα ζευγάρια συνταξιούχων που έπαιρναν και οι δύο ΕΚΑΣ ύψους 230 ευρώ, οι οποίοι θα χάσουν 5.520 ευρώ ετησίως, καθώς αν παίρνουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, - σημειώστε χωρίς να λαμβάνουν επικουρική, - υπερβαίνουν το οικογενειακό εισοδηματικό πλαφόν των 11.000 ευρώ.

Και τα χειρότερα έρχονται από το νέο έτος, αφού έχει εγγραφεί πως θα εξοικονομηθούν 401 εκατομμύρια Ευρώ, έναντι των 168 εκατομμυρίων για φέτος, και έτσι, με πρόχειρους υπολογισμούς, ο αριθμός των 158.000 φετινών συνταξιούχων που πλήττονται εφέτος, θα ξεπεράσει τους 200.000 το 2017, με ακόμη περισσότερες μειώσεις.

Προς το παρόν, αλώβητοι από το τσουνάμι των μειώσεων, θα βγουν οι συνταξιούχοι που εισπράττουν αθροιστικά - κύρια και επικουρική σύνταξη - έως 1.300 ευρώ μεικτά, δηλαδή 1.170 ευρώ καθαρές αποδοχές.

Αλλαγές υπάρχουν, επίσης, και στις συντάξεις χηρείας, όπου γίνονται αυστηρότερες οι προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα τίθεται όριο ηλικίας τα 55 έτη, και οι χήρες και χήροι άνω των 55 θα λαμβάνουν την σύνταξη δια βίου.
Αν είναι 52 ετών, θα την παίρνουν για τρία χρόνια, θα τη χάνουν και μετά θα επαναχορηγείται στα 67.
Αν είναι κάτω από 52 θα την εισπράττουν για τρία χρόνια, με επιπλέον διετή επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση ανεργίας, εκτός αν είναι μητέρες ανηλίκων οπότε θα τη λαμβάνουν μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί ή μέχρι να αποφοιτήσει .

Περιορίζεται το ποσοστό του επιζώντος συζύγου, επί της σύνταξης γήρατος του θανόντος, εφόσον αυτό πλέον συναρτάται από τη διάρκεια του γάμου – σημειώστε μεγαλύτερη των 5 ετών -, αλλά και την διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων.

Αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ του αποβιώσαντος και της συζύγου του, αφαιρουμένου του διαστήματος του γάμου τους, είναι μεγαλύτερη από δέκα έτη, η σύνταξη του επιζώντος συζύγου, υφίσταται για κάθε πλήρες έτος διαφοράς μείωση, που καθορίζεται ως εξής:
1% από το 10ο έως και το 20ό έτος,
2% από το 21ο έως το 25ο έτος,
3% από το 26ο έως και 30 έτη,
4% από 31 έως 35 έτη,
και τέλος, 5% για 36 χρόνια και άνω.

Όλα τα παραπάνω, όσο αφορά τις συντάξεις, κάτι που απασχολεί πολλούς από αυτούς που μας βλέπουν.
Με λίγα λόγια, αυτά είναι τα κυριότερα γεγονότα για αυτές τις ημέρες, και μάλιστα πολύ περισσότερο σήμερα, ημέρα επετείου της ανατροπής του περσινού δημοψηφίσματος.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 7/11/2016 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Μαύρη επέτειος σήμερα, και η "φούσκα" συνεχίζεται."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες