ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουλίου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

O Bλαντίμηρ Πούτιν προειδοποιεί την Φινλανδία με "εξαέρωση" αν τολμήσει να μπει στο ΝΑΤΟ!

Tης Χριστίνας Φλάσκου.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποίησε για πρώττη φορά, καθαρά, πως η Ρωσία θα αντιδράσει στρατιωτικά αν η Φινλανδία μπει στο ΝΑΤΟ.

«Αν οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις γίνουν τμήμα της ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής υποδομής, εν μία νυκτί θα βρισκόταν στα...
σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πιστεύετε πως θα αφήναμε κάτι τέτοιο έτσι; Με τα στρατεύματά μας 1.500 χλμ μακριά;» είπε ο Πούτιν μετά από συνάντηση με τον Φινλανδό πρόεδρο, Σαούλι Νιινίστο, εννοώντας ότι τώρα έχει μείνει ακάλυπτη η μεθόριος με την Φινλανδία.

Ουσιαστικά προειδοποίησε την Φινλανδία με "εξαέρωση" αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο...

«Το ΝΑΤΟ ίσως με χαρά του να πολεμούσε εναντίον της Ρωσίας μέχρι τον τελευταίο Φινλανδό στρατιώτη» είπε ο Πούτιν. «Θέλετε κάτι τέτοιο; Εμείς όχι. Δεν το θέλουμε. Αλλά είναι δική σας επιλογή» είπε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελούσε την πλέον "χοντροκομμένη" παραβίαση της συνθήκης της Γιάλτας με την οποία η ηττημένη σύμμαχος της Γερμανίας, Φινλανδία, παρέμενε εκτός σοβιετικού μπλοκ, αλλά θα ήταν υποχρεωμένη να δρα πολιτικά βάσει της σοβιετικής βούλησης δίνοντας στην παγκόσμια διπλωματία τον όρο "φινλανδοποίηση" που σημαίνει χώρα ουσιαστικά υποτελής σε πολιτικό επίπεδο.

Κάτι που έληξε το 1990, αλλά πάντα η Φινλανδία διατηρούσε καλές σχέσεις με την Μόσχα και σε καμία περίπτωση δεν την προκαλούσε.

Η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στη Φινλανδία από τότε που άρχισε η κρίση στην Ουκρανία το 2014 έρχεται εν μέσω ρωσικής και ΝΑΤΟϊκής δραστηριότητας στη Βαλτική, και καθώς η στρατιωτικά ουδέτερη Φινλανδία και η γειτονική Σουηδία αυξάνουν τη συνεργασία τους με το ΝΑΤΟ. Επίσης, λαμβάνει χώρα μια εβδομάδα πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Οι ουρανοί της Βαλτικής έχουν γίνει θέατρο «στενών επαφών» μεταξύ ρωσικών και δυτικών αεροσκαφών τους τελευταίους μήνες, και οι πρώην σοβιετικές χώρες της Βαλτικής έχουν καλέσει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις αεράμυνές τους στην περιοχή.

Ο Πούτιν και ο Νιινίστο ζήτησαν μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας, με τον Φινλανδό πρόεδρο να ζητά να μην πετούν πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική με κλειστές τις συσκευές ταυτοποίησης.

«Όλοι ξέρουμε τους κινδύνους με αυτές τις πτήσεις και είπα πως πρέπει να συμφωνήσουμε οι πομποί να χρησιμοποιούνται σε όλες τις πτήσεις στην περιοχή της Βαλτικής» είπε ο Νιινίστο.

Ο Πούτιν είπε πως ρωσικά αεροσκάφη πετούν κατά καιρούς με τις συσκευές αυτές απενεργοποιημένες, αλλά "τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη το κάνουν πολύ πιο συχνά".

Σημείωσε ότι η Ρωσία θα μιλούσε στο ΝΑΤΟ σχετικά με την αύξηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και τη βελτίωση της πρόληψης συγκρούσεων στη συνάντηση Ρωσίας- ΝΑΤΟ που θα γίνει μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

http://www.pronews.gr/portal/20160703/world/diethnis-politiki/39/vpoytin-tha-antidrasoyme-ean-i-finlandia-mpei-sto-nato


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/04/2016 08:27:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "O Bλαντίμηρ Πούτιν προειδοποιεί την Φινλανδία με "εξαέρωση" αν τολμήσει να μπει στο ΝΑΤΟ!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες