ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Αυγούστου 2016
Αναρτήθηκε από Unknown

Deutsche Bank και Credit Suisse «αποβλήθηκαν» από τον Stoxx Europe 50. Καταρρέει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.
Ένα ακόμα οδυνηρό κτύπημα έρχεται στην «αμαρτωλή» γερμανική τράπεζα που όλοι προσπαθούν να προστατέψουν την Deutsche Bank, που μαζί με την ελβετική Credit Suisse και πρόκειται να αποβληθούν από τη λίστα του Stoxx Europe 50 μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην θέση τους θα βρεθούν η τεχνολογική εταιρεία της ASML Holding και η κατασκευαστική Vinci

Φυσικά η «γύμνια» των δύο μεγάλων...
τραπεζών φαίνεται τώρα ακόμα περισσότερο λόγω της κατάστασης του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.

Το πλήγμα είναι τεράστιο για τον γερμανικό ηγεμονισμό αλλά και για το ελβετικό γόητρο. Όμως τουλάχιστον η Ελβετία δεν «κουνάει το δάχτυλο» στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και δεν απαιτεί όλοι να προκυνούν τις πολιτικές της.

Η απόφαση της STOXX Ltd, που διαχειρίζεται τους κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης λήφθηκε κατόπιν της κατάρρευσης στο μισό της αξίας των μετοχών των Credit Suisse και Deutsche Bank φέτος.

Λόγω της μείωσης των κερδών τους και της πτώσης στα έσοδα από επενδύσεις επειδή κατέρρευσαν τα επιτόκια, αλλά και του μεγαλύτερου ρυθμιστικού κόστους και οι δύο τράπεζες δέχτηκαν υψηλότατες πιέσεις.

Γενικά όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες πιέζονται από την μείωση των κερδών τους και την μείωση στα έσοδα από επενδύσεις λόγω της κατάρρευσης των επιτοκίων, αλλά και του μεγαλύτερου ρυθμιστικού κόστους και είναι πλέον σαφές ότι η κρίση που «μαστίζει» την Ελλάδα έχει περάσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη ενώ πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κακό «πρόβατο». Απεναντίας η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει τον λαό της ως υπόδουλο για να κρατηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο.

Τα ομόλογα που «φορτώθηκαν» και πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες είναι αυτά που κράτησαν «ζωντανές» τις τράπεζες των Ευρωπαίων.

Πλεόν όμως δεν φτάνουν. Η «γύμνια» των Ευρωπαίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι τρύπες των τραπεζών είναι τόσο μεγάλες που στην ουσία επιχειρείται να κρυφτεί... ένας ελέφαντας πίσω από μία παπαρούνα.

Ακόμα και η Commerzbank έχει από μόνη της ανακοινώσει αρνητικές προοπτικές για τα κέρδη της και σε συνδθυασμό με τα αρνητικά επιτόκια η μετοχή της κτύπησε ιστορικό χαμηλό σήμερα.

«Αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων stress tests της EBA «χαιρετίστηκαν» από τους επενδυτές με κάποια ανακούφιση, ωστόσο επικρίθηκε το γεγονός πως τα τεστ δεν λάμβαναν υπ’ όψιν το ενδεχόμενο διατήρησης των επιτοκίων σε αρνητικό πεδίο για αρκετό καιρό», σημειώνει το Reuters.

«Αν τα επιτόκια παραμείνουν τόσο χαμηλά, τα έσοδα από επιτόκια δεν θα συνεισφέρουν τόσο στην κεφαλαιακή βάση και από αυτήν την άποψη, είναι δύσκολο να δούμε τις τράπεζες να βρίσκονται σε ισχυρή θέση», δήλωσε επικεφαλής του τμήματος equity strategy της Baader Bank του Μονάχου, Gerhard Schwarz.

Εν ολιγοις κανείς δεν πήρε τα σοβαρά τα strees tests αυτά.
Τι σημαίνει όμως η αφαίρεση από τον δείκτη για τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες; Απλούστατα ότι όλοι οι παθητικοί επενδυτές θα πουλήσουν τις μετοχές αυτές.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,8%, με τις απώλειές του από την αρχή το έτους να ξεπερνούν το 30%.
Η πτώση από μόνη της προκαλεί απορία για το τι είδους stress tests πέρασαν «επιτυχώς» οι τράπεζες.
Για την Deutsche Bank το pronews.gr έχει προειδοποιήσει έγκαιρα ένα χρόνο πριν.

pronews.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 8/03/2016 03:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Deutsche Bank και Credit Suisse «αποβλήθηκαν» από τον Stoxx Europe 50. Καταρρέει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες