Γ.Π.Α.Δ.Ηπείρου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός διακινητής ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
-Κατασχέθηκαν (21.250) γραμμάρια κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο.
Χθες (23-08-2016) το απόγευμα, στο 7,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού...
Ιωαννίνων – Καλπακίου (στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων), συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν είκοσι δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -21- κιλών και -250- γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο σπίτι του στα Ιωάννινα, συνολικά το χρηματικό ποσό των (8.720) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 24 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης στα Ιωάννινα.
-Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 64 και 80 ετών, που διαπράχθηκαν την 19 και την 22-08-2016 αντίστοιχα, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης της, η 33χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπάτησε δύο γυναίκες, ηλικίας 80 και 64 ετών, στην πόλη των Ιωαννίνων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, προσέγγισε τις δύο γυναίκες και με το πρόσχημα ότι ενεργούσε για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και ότι δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από την εφορία, απέσπασε από αυτές χρηματικό ποσό και κοσμήματα, για την αγορά υποτιθέμενων «παραβόλων» που ήταν αναγκαία για την είσπραξη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών της 33χρονης.
Ιωάννινα, 24 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Συνελήφθη 29χρονη ημεδαπή στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
-Στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (18,8) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου.
-Επίσης, συνελήφθη και ένας 31χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2016) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, δύο ημεδαποί (μία 29χρονη και ένας 31χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, συνέλαβαν τους δυο ημεδαπούς, καθότι η 29χρονη, πούλησε έναντι χρηματικού ποσού, στον 31χρονο, μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 29χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (18,8) γραμμαρίων
• διάφορα αντικείμενα κοπής – συσκευασίας των ναρκωτικών ουσιών
• τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.
Ιωάννινα, 24 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνελήφθη 24χρονη ημεδαπή, ως υπεύθυνη καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις.
Συνελήφθη, σήμερα (24-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, μία 24χρονη ημεδαπή, για υγειονομικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη η 24χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της κατεχόμενης άδειας μουσικής.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε περίπτωση λαθρομεταφοράς στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και τη σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας (ενός 36χρονου διακινητή και ενός 30χρονου λαθρομετανάστη), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομική έρευνας και ύστερα από περαιτέρω έλεγχο των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας του 30χρονου αλλοδαπού προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, σε βάρος του 30χρονου λαθρομετανάστη είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης, έξι ετών και δύο μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ιωάννινα, 23 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση.
Συνελήφθη, σήμερα (23-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης και ηχορύπανση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 40χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου καθώς και τους όρους λειτουργίας της κατεχόμενης άδειας μουσικής.
Ιωάννινα, 23 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στο Δελβινάκι Ιωαννίνων.
-Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συνελήφθη, χθες (22-08-2016) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Ιωάννινα, 23 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο λαθρομετανάστη.
Συνελήφθη, σήμερα (23-08-2016) νωρίς το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ιωάννινα, 22 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Συνελήφθη, χθες (21-08-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 53χρονος κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας ιταλικών αρχών και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 22 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για καταδικαστική απόφαση και παραβίαση όρων διαμονής.
-Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συνελήφθη, χθες (21-08-2016) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παραβίαση όρων διαμονής.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Ιωάννινα, 22 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Συνελήφθη, χθες (21.08.2016) το βράδυ στο Βράχο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε υπερχείλιση λυμάτων του βόθρου του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα την πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Ιωάννινα, 22 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός Ρομά.
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή που έγινε την 11-02-2016 από σπίτι στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από (31) δενδρύλλια, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας.
-Για την υπόθεση συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
-Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά (32) δενδρύλλια κάνναβης, (2357,64) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα αεροβόλο όπλο με δύο γεμιστήρες, μία σιδερογροθιά και μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser).
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από (31) δενδρύλλια.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (20.8.2016) το βράδυ στην Αγία Παρασκευή Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 59χρονου, αυτοσχέδιο τούνελ, περιβαλλόμενο από καλάμια και πυκνή βλάστηση από αγριόχορτα, το οποίο οδηγούσε σε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -31- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,55 έως 3,7 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (334) γραμμαρίων καθώς και εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Ακολούθως, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα παρακάτω:
• ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,73 μέτρων
• (22) νάιλον συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2023,64) γραμμαρίων
• ένα βάζο με σπόρους κάνναβης, βάρους (49,94) γραμμαρίων
• ένα βαλιτσάκι που περιείχε ένα αεροβόλο όπλο, δύο γεμιστήρες, μία αμπούλα αέρος και μία συσκευασία με μεταλλικές βολίδες
• μία σιδερογροθιά
• μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser)
• ένα μαχαίρι, τύπου στιλέτο
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• ένα κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με εντάλματα σύλληψης και διάταξη, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοφορία - οπλοκατοχή.
Συνελήφθη, χθες (20-8-2016) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν:
• ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για ληστεία και παράνομη οπλοφορία - οπλοκατοχή.
• ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση και
• διάταξη του Προέδρου Εφετών Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol FYROM, για βιασμό.
Συνελήφθη, χθες (20.08.2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βοσνίας Ερζεγοβίνης, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol FYROM, σύμφωνα με την οποία διώκεται σε τρία έτη φυλάκισης, για βιασμό από κοινού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου.
Συνελήφθη, χθες (20-08-2016) το απόγευμα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο 52χρονος το πρωί της (19-08-2016) αφαίρεσε από την Φιλιππιάδα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.
Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση.
Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Μύτικα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 57χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί ζωντανή μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις.
Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, για υγειονομικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 47χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί ζωντανή μουσική σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου καθώς και να στερείται αδείας μουσικών οργάνων.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε 26χρονο ημεδαπό.
Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2016) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 26χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στους Φιλιάτες, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο 42χρονος επιτέθηκε στον 26χρονο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο κεφάλι.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Ιωάννινα, 21 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή, η οποία ενέχεται σε έξι υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στα Ιωάννινα.
Συνελήφθη, χθες (20-08-2016) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 18χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυκτα, μετά από σχετική καταγγελία για διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, ένα εικόνισμα και τρεις συσκευές αποθήκευσης usb, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν την 18χρονη και την συνέλαβαν, καθόσον στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 18χρονη προέβαινε στη διάρρηξη οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης και αφού έσπαζε το τζάμι, αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε πέντε ακόμα υποθέσεις διαρρήξεων- κλοπών που έγιναν στα Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο και συγκεκριμένα:
• κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 09-08-2016, διέρρηξε δύο Δ.Χ. Λεωφορεία καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσε ένα τσαντάκι με διάφορα έγγραφα
• κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 20-08-2016, διέρρηξε Δ.Χ. Φορτηγό, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό
• πρώτες πρωινές ώρες της 20-08-2016, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 20 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συνελήφθη, χθες (19-08-2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους (460) γραμμαρίων.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση.
Συνελήφθη, σήμερα (20-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 51χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις.
Συνελήφθη, σήμερα (20-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, για υγειονομικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 22χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου καθώς και το ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Ιωάννινα, 19 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εκκλησία, στην Πρέβεζα.
-Συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από εκκλησία, στην Πρέβεζα και συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το βράδυ καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ότι άγνωστος δράστης εισήλθε χθες (18-08-2016) το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πρέβεζας και αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φάκελο που περιείχε χρηματικό ποσό, τρία βιβλιάρια τραπεζών και διάφορα έγγραφα.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ο 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας, εντοπίστηκε σήμερα (19-08-2016) το πρωί στη Φιλιππιάδα να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πρέβεζα – Αθήνα και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ιωάννινα, 19 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού στην Αγία Παρασκευή Άρτας, για καλλιέργεια κάνναβης.
Συνελήφθη, σήμερα (19-08-2016) το πρωί στην Αγία Παρασκευή Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, βρήκαν και εκρίζωσαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (2,25) μέτρων, το οποίο καλλιεργούσε εντός θερμοκηπίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος, πρωινές ώρες της 10-08-2016, πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στους Κωστακιούς Άρτας, όπου πραγματοποίησε αγορά υγρού καυσίμου, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση.
Συνελήφθη, σήμερα (19-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 32χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Ιωάννινα, 18 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας.
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 21χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 06-12-2015 έως 01-03-2016 σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη οικοσκευών, εργαλεία, ρούχα και ποτά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Ιωάννινα, 18 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο τροχαίο.
Χθες (17-08-2016) το βράδυ, στο 69ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (περιοχή Φιλοθέης Άρτας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 62χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο 37χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και μία 68χρονη ημεδαπή πεζή, που παρασύρθηκε κατά τη σύγκρουση των οχημάτων.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Ιωάννινα, 18 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Καστρί Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
-Ο δράστης είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση «καβάτζα» (27.548) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Συνελήφθη, χθες (17-08-2016) το απόγευμα στο Καστρί Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα στο Καστρί Θεσπρωτίας τον 25χρονο και τον συνέλαβαν, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση «καβάτζα», δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (27.548) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Ιωάννινα, 18 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Συνελήφθη, χθες (17-08-2016) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Ιωάννινα, 17 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Ανατολή Ιωαννίνων.
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που έγινε βραδινές ώρες της 10/11-03-2016 στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Το παραπάνω όχημα το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πόλη των Ιωαννίνων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Ιωάννινα, 16 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
-Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 30χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 26-03-2016 σε εξοχική κατοικία στον Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.
Ιωάννινα, 16 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Συνελήφθησαν στο Κανάλι Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, για ηχορύπανση.
Συνελήφθησαν, σήμερα (16-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 25 ετών, ως ιδιοκτήτης και ως προσωρινά υπεύθυνος αντίστοιχα, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), για ηχορύπανση.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Ιωάννινα, 16 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν έξι υπήκοοι Ρουμανίας στα Ιωάννινα, για παράνομο έρανο.
Συνελήφθησαν, χθες (15.08.2016) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έξι υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, εντοπίστηκαν οι έξι αλλοδαποί να προσεγγίζουν θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να διεξάγουν έρανο, με τη μορφή δωρεών, για λογαριασμό συνδέσμου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 15 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συνελήφθη, χθες (14.08.2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ. Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ρουμανικές Αρχές για κλοπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ιωάννινα, 13 Αυγούστου 2016
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις.
Συνελήφθη, σήμερα (13-08-2016) μετά τα μεσάνυχτα στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί ζωντανή μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ επιπλέον στερούνταν αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Ιωάννινα, 12 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλήψεις στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, για διάφορα αδικήματα, στην Ήπειρο.
Στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, έξι άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• Χθες μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή.
• Χθες το μεσημέρι, στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μία 27χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατελήφθη να ενεργεί παράνομο έρανο, με τη μορφή δωρεών ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντυπα και το χρηματικό ποσό των (22,10) ευρώ.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στην Κυράτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίας με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί ζωντανή μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου καθώς και τους όρους λειτουργίας του καταστήματος.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.