ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Αυγούστου 2016
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ράλλης – Τσίπρας, 36 χρόνια μετά.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Καλά έκανε ο –όπως και τις προηγούμενες, δεκάδες συνεντεύξεών του με πολιτικές προσωπικότητες- απρόσωπος, ψυχρός και ανέκφραστος κύριος Παπαχελάς και στο πλαίσιο της συνέντευξης που έπαιρνε για τον ΣΚΑΙ από τον πρωθυπουργό , τον ρώτησε , με τον ίδιο ψυχρό κι απρόσωπο τρόπο αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για τις προσδοκίες που δημιούργησε όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Είναι ένα ερώτημα που βρίσκεται στα...
χείλη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι επί μήνες περιμένουν αν όχι μιαν απολογία, μιαν εξήγηση από τον κ. Τσίπρα γιατί τους «έταξε» τόσα πολλά και τελικά δεν έκανε ούτε ένα.

Δεν ήταν ένα οποιοδήποτε ερώτημα.
Ήταν ένα ερώτημα μεγίστης ουσίας για το μέσο Έλληνα πολίτη που λαχταρά τόσους μήνες ν ακούσει μια ταπεινή κουβέντα από τον πρωθυπουργό του, μια παραδοχή του, την έκφραση μιας ειλικρινούς μεταμέλειας. Και ξέρετε κάτι; Πιστεύω ότι αν την έπαιρνε αυτή τη μεταμέλεια, αυτή τη συγγνώμη, μπορεί και πράγματι να τον συγχωρούσε τον Τσίπρα.

Μια ψυχρή , «επαγγελματική» ερώτηση, σαν να ήταν κάτι του τύπου «τι νούμερο παπούτσι φοράτε» είχε σαν αποτέλεσμα μιαν «επαγγελματική» απάντηση, ανάξια πρωθυπουργού, από τον βαριά μακιγιαρισμενο, ατσαλάκωτο, απόμακρο, σνομπ και διαλογιζόμενο ίσως με τον Μάο Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά ο κύριος Παπαχελάς έχει το δικό του στυλ, το δικό του τρόπο, τη δική του δημοσιογραφική συμπεριφορά και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει γι αυτήν, εκτός, ίσως, από τον εργοδότη του. Δεν είναι ο κύριος Παπαχελάς που με ενδιαφέρει.

Ο κύριος Τσίπρας είναι.
Ο οποίος δεχόμενος την «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων» που λένε κι οι Αμερικάνοι, απάντησε με τον ίδιο τρόπο: Ψυχρά, ανέκφραστα και αδιάφορα :
«Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που μας στήριξαν, είχαν επίγνωση ότι θα δώσουμε μια μάχη και προφανώς θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό και πολλές από τις δεσμεύσεις μας δεν θα μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε» είπε, μην απαντώντας. Αλλά «ρελάνς» δεν δέχτηκε. Ο κύριος Παπαχελάς την είχε κάνει την ερώτησή του. Και δεν έκρινε ότι έπρεπε να επανέλθει.
Επανήλθε όμως ο κ. Τσίπρας: «Αυτό που επιθυμούσαν ουσιαστικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν να διεκδικήσει η Ελλάδα το δίκιο της στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «αυτό ακριβώς και κάναμε. Σωστά εκτιμήσαμε την λάθος πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, αλλά ίσως δεν εκτιμήσαμε σωστά ότι η δική μας αποφασιστικότητα δεν θα είχε αποτέλεσμα. Περάσαμε τον δύσκολο κάβο με τις λιγότερες δυνατόν πληγές.. Για πρώτη φορά υπάρχουν πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης», κατέληξε.

Ήταν στα τέλη Μαίου ο 1980 όταν Γεώργιος Ράλλης είχε- δεν είχε κλείσει ένα μήνα στην πρωθυπουργία , η Μεγάλη Δασκάλα της Δημοσιογραφίας Ελένη Βλάχου μού τηλεφώνησε Η ΙΔΙΑ στο σπίτι, στις έξι και τέταρτο το πρωί λέγοντάς μου «τρέχα ΑΜΕΣΩΣ στην Ηρώδου του Αττικού. Σε περιμένει ο Ράλλης για συνέντευξη για Εκλογές και Ανδρέα και ΕΟΚ και Αβέρωφ».

Γκρεμοτσακίστηκα , φορώντας ότι βρήκα, χωρίς κασετόφωνο κι έφτασα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 7 και πέντε με ταξί, μένα στιλό κι ένα μπλοκ στην τσάντα μου, χωρίς προετοιμασία, χωρίς εμπειρία…
Μπήκα ασθμαίνοντας κι ο συνεργάτης του Ράλλη μ έναν αστυνομικό με οδήγησαν στον Κήπο του Μεγάρου όπου ο πρωθυπουργός, μ΄ ένα ψαθάκι, πότιζε τα λουλούδια.

Με κοίταξε αυστηρά: «Καθυστέγησες» μου είπε μ αυτό το δικό του, ιδιόρρυθμο «ρω».
Και κάναμε τη συνέντευξη εκεί, στα όρθια, μέσα στα λουλούδια, ο πρωθυπουργός να μη σταματά να μιλάει, με το λάστιχο του ποτίσματος στα χέρια κι εγώ με τους εφιάλτες της απειρίας μου στους ώμους να μην προλαβαίνω να σημειώνω. Τελειώσαμε στις οκτώμισυ.
Είχα τσαπατσούλικες σημειώσεις τριάντα σελίδων. Ο ήλιος είχε βγει για τα καλά και τελειώνοντας μου είπε: « Κι επειδή ήθελες να με γωτήσεις για το ψαθάκι και δεν με γώτησες, ιδού» και μού έδειξε τον ήλιο.

Άλλοι καιγοί, άλλα χγόνια θα μου πεις….
 Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 8/09/2016 04:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ράλλης – Τσίπρας, 36 χρόνια μετά."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες