ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Απριλίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Υπό διάλυση η Νέα Δημοκρατία.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής
Σε τρία τελευταία άρθρα μου, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Ελεύθερη Ώρα: “Επανεκλογή του Τσίπρα με ΠτΔ τον Καραμανλή” την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, “Η διάσπαση της ΝΔ φέρνει ξανά στην Εξουσία τον Τσίπρα” την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και “Ο Σαμαράς ευνουχίζει τη ΝΔ” την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, προσπάθησα να σας ενημερώσω για το τι ακριβώς γίνεται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που ευελπιστεί να κυβερνήσει εκ νέου αυτόν τον Τόπο!

Προσπάθησα να σας αποδείξω με στοιχεία, αλλά και με μια ανάλυση της πολιτικής εκτίμησής μου, πως ενδεχομένως να μην θέλει η ίδια η ΝΔ στο σύνολό της να γίνει κυβέρνηση!
Αφού αυτήν την στιγμή σπαράσσεται από τις πολιτικές φατρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά! Σπαράσσεται από τα πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη!

Έτσι, αυτό το πολιτικό παρασκήνιο και τον λυσσαλέο πόλεμο στη ΝΔ που αποκάλυπτα σε αυτά τα τρία άρθρα μου, έρχεται να επιβεβαιώσει η “δεξιά” εφημερίδα “Δημοκρατία” της Παρασκευής 20 Απριλίου 2018, η οποία έχει με πηχυαίους τίτλους στο πρωτοσέλιδό της: “Απέραντο φρενοκομείο η ΝΔ” και με μικρότερους τίτλους, ως συμπλήρωμα: “Ακατανόητα ανοίγματα στα παλαιά στελέχη του βρώμικου ΠΑΣΟΚ και του μοιραίου Σημίτη”!

Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ…
Επίσης σε αυτά τα άρθρα μου αποκάλυπτα πως, αυτή η εσωστρέφεια στη ΝΔ των ηγετικών της στελεχών θα έφερνε ξανά στην Εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και την μπολσεβίκικη παρέα του! Καθώς επίσης, τα επιτελεία του Τσίπρα με την αμέριστη συνδρομή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, απεργάζονται σχέδια “τύφλωσης” του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική τους, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα των 10+ μονάδων που όλες οι δημοσκοπήσεις έφερναν μπροστά τη ΝΔ! Και “πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις”, σε τελευταία δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στις 4,7 ποσοστιαίες μονάδες! Έτσι, πηγαίνει περίπατο η προσδοκία του Κυριάκου Μητσοτάκη για δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος που θα του εξασφάλιζε την αυτοδυναμία! Μήλον της έριδος λοιπόν, είναι το ΠΑΣΟΚ ή “Κίνημα Αλλαγής” ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αφού κάθε τρεις και λίγο, αλλάζει ονόματα… Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά (σ.σ. μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το κόμμα του) και η ΝΔ, άλλα επιτελικά στελέχη του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ (σ.σ. Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου κλπ)! Από κοντά βεβαίως στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει την Εξουσία θα είναι και το κόμμα “Ποτάμι” του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, που από μόνο του δεν πρόκειται να περάσει ποτέ το κατώφλι της Βουλής…

Τελείωσαν “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και “Ένωση Κεντρώων”…
Όπως δεν πρόκειται να περάσουν το κατώφλι της Βουλής ούτε το θνησιγενές κόμμα των ψευτοπατριωτών, των τάχατες “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και γι΄ αυτό ο Πρόεδρός του Πάνος Καμμένος εκλιπαρεί για να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Το κατώφλι της Βουλής δεν πρόκειται να περάσει ούτε το κόμμα αχταρμάς του Βασίλη Λεβέντη, η “Ένωση Κεντρώων”, από τη στιγμή που ο λαός πήρε χαμπάρι την ανυπαρξία τους και την ανεδαφικότητα των πράξεών τους και έτσι αυτοί, βάλανε μπρος διάφορα τσαμπουκαλέματα στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βλέπε βουλευτής Φωκάς) προκειμένου να συγκινήσουν τους Θεσσαλονικιούς, από τη στιγμή που από εκεί άντλησαν τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογές!

Στάσιμη η “Χρυσή Αυγή”…
Από φοβερή εσωστρέφεια, χαρακτηρίζεται επίσης η “Χρυσή Αυγή”! Η οποία, από τη στιγμή που έγινε Κοινοβουλευτικό Κόμμα δεν έκανε καμιά ανανέωση του δυναμικού της πρώτης γραμμής της, μη εντάσσοντας στους κόλπους της υγιή και άφθαρτα πατριωτικά στοιχεία! Δεν ενέταξε στους κόλπους της προσωπικότητες της Κοινωνίας μας, που θα της έδιναν τη δύναμη της εκτίναξης των εκλογικών της ποσοστών, όπως ακριβώς έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που κόμματα με την ίδια ιδεολογική πλατφόρμα με τη “Χρυσή Αυγή”, είτε έγιναν κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση με ισχυρά ποσοστά! Επίσης, η ακραία πολλές φορές ρητορική της, παρ΄ ότι εξόχως πατριωτική, δεν επιτρέπει την εκτίναξή της και την κρατάει στα ίδια ποσοστά που κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές!

Πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων…
Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε τον Απρίλιο του 2010 την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης (σ.σ. Μνημόνιο), στην Πατρίδα άρχισε να δημιουργείται μια πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων! Κόμματα που η δημιουργία τους υπαγορεύτηκε από την ανένταχτη ψυχή κάποιων Ελλήνων, που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την υποτακτική πολιτική των κομμάτων Εξουσίας στους δυνάστες – δανειστές και “εταίρους” μας και άλλα κόμματα, τάχατες πατριωτικά, που θα λειτουργούσαν μελλοντικά ως εξαπτέρυγα της Εξουσίας (σ.σ. όπως ο ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ)! Δηλαδή, κόμματα που με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν προεκλογικά να πείσουν το λαό για τον πατριωτισμό τους και την αντιμνημονιακή πολιτική τους και μετά τις εκλογές ευχαρίστως θα συμμαχούσαν και θα συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ! Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποια από αυτά τα κόμματα και πιστεύω θα αντιληφθείτε ποια από αυτά κρύβουν με φερετζέ την εξουσιολαγνεία τους και ποια όχι!

Ο λαοπλάνος Γιώργος Καρατζαφέρης…
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποκτήσει κάποια από τα περασμένα του μεγαλεία και διατυμπανίζει μαζί με τα φερέφωνά του, πως θα είναι στην επόμενη Βουλή! Ωστόσο, να σας θυμίσω πως ψήφισε το Πρώτο επαχθές και καταστροφικό Μνημόνιο μαζί με την 15μελή Κοινοβουλευτική του Ομάδα! Όταν τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν το σθένος να το καταψηφίσουν (σ.σ. Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου)! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στήριξε για Πρωθυπουργό της χώρας τον τραπεζίτη και άνθρωπο των Διεθνών Αγορών – και του Κώστα Σημίτη – Λουκά Παπαδήμο, συμμετέχοντας στην καταστροφική για την Ελλάδα και το λαό της κυβέρνησή του, με τέσσερεις (4) Βουλευτές! Μπορεί λοιπόν, να μαζεύει γύρω του διάφορους γυρολόγους πολιτικούς, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (πρώην βουλευτής της ΝΔ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), ο Νίκος Μίχος (πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τώρα ανεξάρτητος) και η Σταυρούλα Ξουλίδου (πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ), αλλά αυτοί δεν θα του δώσουν ποτέ τη δυναμική εισόδου στην επόμενη Βουλή! Άλλωστε, μπορεί ο στόχος του να μην είναι αυτός, αφού γνωρίζει την ωμή πραγματικότητα, δηλαδή πως ο λαός δεν ξεχνά το βρώμικο πολιτικό του παρελθόν, αλλά να επιδιώκει μόνο, την κατάληψη του ποσοστού 1 με 1,5% που του παρέχει τη χρηματοδότηση από το δημόσιο κουρβανά!

Η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου…
Τον Ιούνιο του 2016 ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος ίδρυσε το κόμμα “Ελληνική Λύση”! Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν ένας από την 15μελή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Γιώργου Καρατζαφέρη που ψήφισε το πρώτο επαχθές Μνημόνιο και δεν έφερε καμιά αντίδραση στην συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην τρικομματική κυβέρνηση (σ.σ. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που κατέστρεψε την Ελλάδα, ψηφίζοντας όλους τους νόμους αυτής της επάρατης κυβερνήσεως! Βέβαια, γνωρίζω πως ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν αρχικά κατά της ψηφίσεως του Μνημονίου (σ.σ. το είχε αποκαλύψει τέσσερεις ημέρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο)! Δεν είμαι σε θέση όμως, να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη στο μεσοδιάστημα και στην Βουλή τελικά το ψήφισε! Πάντως, παρουσία μου σε τηλεοπτική εκπομπή του Zoom και του Στέφανου Χίου (σ.σ. εκπομπή Μακελειό) ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ψήφιση αυτού του τρισκατάρατου Μνημονίου! Αρκεί αυτή η συγγνώμη; Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει στις προσεχείς εκλογές!

Φαήλος Κρανιδιώτης και “Νέα Δεξιά”…
Τον Μάιο του 2016 ιδρύθηκε το πολιτικό κόμμα “Νέα Δεξιά” από το πρώην μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Φαήλο Κρανιδιώτη! Ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε ακραιφνής Σαμαρικός! Τότε, που ο Αντώνης Σαμαράς ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, διαγράφοντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή εκείνη το ψήφισε και τότε, που ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός ψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο! Τι είναι λοιπόν ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και το κόμμα του; Είναι Μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί; Εάν είναι αντιμνημονιακοί, μπορούν να μας δώσουν μια δήλωση καταδίκης της Μνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά; Έτσι, για να γνωρίζει και ο λαός όταν θα προσέλθει στις κάλπες!

Νίκος Νικολόπουλος και “Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα”…
Ο Νίκος Νικολόπουλος σε εποχή που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν στο ζενίθ της και υπήρχε κοινωνική αναταραχή, ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου 2012 το δεύτερο Μνημόνιο! Ωστόσο, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο του 2012 παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του κατά τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με τους “εταίρους” μας! Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το “Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα” διατυπώνοντας μια αντιμνημονιακή πολιτική, με πλούσια δράση ως ανεξάρτητος Βουλευτής στην σημερινή Βουλή! Αντίθετος, με πολλά αντεθνικά και αντιχριστιανικά ζητήματα που ψηφίζει η σημερινή Βουλή! Πρόσφατα έγινε άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί για τις απόψεις που έχει διατυπώσει δημόσια για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και της ομοφυλοφιλίας!

Γιατί είναι δύσκολη η δημιουργία “Πατριωτικού Συνασπισμού”…
Από εκεί και μετά υπάρχουν πολλά άλλα μικρότερης εμβέλειας κόμματα, τα οποία έχουν κάνει πολλές προσπάθειες συνένωσης ή σύμπραξης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου Πατριωτικού Σχηματισμού! Προσπάθειες αποτυχημένες μέχρι στιγμής, όχι γιατί κυριαρχεί το “εγώ”, όπως διατείνονται κάποιοι, αλλά γιατί ενδεχομένως δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη σε κορυφαία ζητήματα που εξ αρχής θα έπρεπε να συμφωνούν! Όπως επί παραδείγματι:

Ανεξάρτητος επικεφαλής του “Πατριωτικού Συνασπισμού” που θα είναι ίσος απέναντι ίσων!
Εξωτερική πολιτική (διακομματική επιτροπή χάραξής της με τη συμμετοχή ανωτάτων ιδρυμάτων)!
Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας!
Μόνιμος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, μεγάλης προσωπικότητας, κοινής αποδοχής των κοινοβουλευτικών κομμάτων!
Ζήτημα εθνικού νομίσματος ή όχι!
Συνταγματικό Δικαστήριο με σαφή διαχωρισμό Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας!
Αποσαφήνιση του μη διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας!
Παράνομη μετανάστευση!
Δημογραφικό ζήτημα!
Θέματα Ομογένειας με συμμετοχή στα κοινά!
Κοινωνική εθνικοποίηση!
Καταπολέμηση εγκληματικότητας!
Συμφωνία για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο όλων εκείνων των πολιτικών που κατακερματίζουν την Πατρίδα και φτωχοποιούν το λαό της!
Στα παραπάνω, ενδεχομένως θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλες σκέψεις και προτάσεις προς το συμφέρον της Πατρίδος μας και θα τίθονταν σε ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ εκείνων που θα δημιουργούσαν αυτόν τον “Πατριωτικό Συνασπισμό”! Το επιτάσσει η αποχή του λαού με 47% στις τελευταίες εκλογές και το 50% του λαού, που δεν θέλουν για Πρωθυπουργό, τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη!


Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής
egerssi@otenet.gr
egerssi.gr













Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/26/2018 09:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υπό διάλυση η Νέα Δημοκρατία. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες