ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Απριλίου 2018
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

H αποδόμηση της ελληνικής οικογένειας!

Γράφει ο Γιώργος Αυλωνίτης.
Από τούς ιερότερους και ισχυρότερους θεσμούς-θεμέλιο της κοινωνίας η οικογένεια, βάλλεται στούς δύο κυριώτερους πυλώνες της, τον γάμο και την τεκνοποίηση.

Ο θεσμός της οικογένειας εμφανίζεται σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες από τα πανάρχαια χρόνια, ενώ στό σύνταγμα τής Ελλάδος η οικογένεια θεωρείται και είναι ''θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους και βρίσκεται υπό την προστασία του κράτους'' Άρθρο 21 παρ. 1.

Άλλωστε στον θεσμό αυτό οφείλουμε και την ύπαρξη μας οι άνθρωποι σήμερα μέσω της διαιώνισης του ανθρωπίνου είδους, τής δημιουργίας δηλαδή της ζωής.
Προκειμένου να στηρίζεται αυτό το ''οικοδόμημα'', η ύπαρξη της οικογένειας, ένας από τούς βασικούς πυλώνες όπου μέσω αυτού ολοκληρώνεται ο σκοπός της οικογένειας, ώς συνέχισης της ύπαρξης του ανθρώπου, είναι η τεκνοποίηση!

Συστατικά δε για την ολοκλήρωση αυτή, είναι η προσφορά και η ανιδιοτελής αγάπη και όχι μόνο τών γονιών πρός αυτά, ώστε να....παραδωθούν στήν κοινωνία ως υγιεί μέλη άξια να δημιουργήσουν με την σειρά τους ανθρώπους ικανούς ώστε να αποτελέσουν την αδιάσπαστη συνέχεια προσανατολισμένων ικανών και υγειών σωματικά και κυρίως ψυχικά ατόμων.

Μέσα στούς βασικούς στόχους της οικογένειας είναι η βιολογική αναπαραγωγή της κοινωνίας, δηλ. η γέννηση και η ανατροφή απογόνων, ώστε να διατηρούνται και να αναπτύσσωνται οι ανθρώπινες κοινωνίες.
Η αγωγή, η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση των ατόμων, δηλ. η προετοιμασία τών νέων ώστε να ενταχθούν με ομαλό τρόπο στήν κοινωνία και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ζωή τους ώς υπεύθυνα άτομα-ατομικά και ώς πολίτες-συλλογικά.

Η αμοιβαία προστασία και υποστήριξη τών μελών της πηγάζει από τήν ανιδιοτελή αγάπη και τήν στοργή που τα συνδέει ενώ ταυτόχρονα διαφυλάσσει τις ηθικές αξίες, τις κοινωνικές αρετές, παρέχει τις πρώτες γνώσεις και λύνει απορίες...

Μέ το πέρασμα τών χρόνων και γιά λόγους οι οποίοι είναι πλέον φανεροί, ο θεσμός τής οικογένειας πλήττεται συνεχώς, γίνονται συνεχείς ''εκπτώσεις'' σε όλα τα επίπεδα,( οικογενειακά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, κράτους), μερικά από τα οποία είναι η καθιέρωση του πολιτικού γάμου, η απομάκρυνση τών γονιών και κυρίως της μητέρας-συζύγου μέσα από το σπίτι-καταφύγειο- για λόγους βιοποριστικούς μεν, αλλά καθοδηγούμενους σε μεγάλο βαθμό από τον υπερκαταναλωτισμό- την αλλοίωση της ιστορίας, εκπαίδευση προσαρμοσμένη σε στόχους αποδομητικούς της οικογένειας, των ηθών και τών ηθικών αξιών, στό όνομα δήθεν του δικαιώματος-ελευθερίας και μίας αγαπολογίας χωρίς ουσία και η οποία υπόκειτται σε διάφορες παθογένειες, της δημιουργίας ανθρώπων με διαφορετικό προσανατολισμό και επιλογές οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τον ιερό θεσμό την οικογένειας αφού λείπει το βασικό κύταρο, η τεκνοποίηση...και πώς θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει αφού η φυσιολογική οικογένεια απαιτεί δύο άτομα διαφορετικού φύλου, Άνδρα και Γυναίκα, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε τις εξαιρέσεις όπου υπάρχουν οικογένειες οι οποίες στήν πράξη είναι ανεπαρκείς και βλάπτουν με τις ενέργειες τους τόσο το ένα μέλος το άλλο, όσο και κυρίως τα παιδιά, καθώς επίσεις και ορισμένα δημιουργήματα της φύσης τα οποία γιά λόγους επιβίωσης του είδους κ.λ.π. παρεκτρέπονται, αλλά η ίδια η φύση και η ίδια η ζωή αυτές τις εξαιρέσεις δέν τις κάνει κανόνα!

Ένας από τούς ρόλους του κράτους είναι να λαμβάνει τέτοια μέτρα ώστε να ''θεραπεύει'' τις όποιες παθογένειες και να τις αντιμετωπίζει μέχρι του σημείου όπου αυτές θα παραμένουν σε ατομικό-προσωπικό επίπεδο ( και πάντα μέσα στά πλαίσια του σεβασμού του ατόμου ως οντότητα) και αντί αυτού,το κράτος τίς αγκαλιάζει, τις διατηρεί, τις επιβραβεύει, ενίοτε τις χρηματοδοτεί και τέλος τις νομιμοποιεί!!

Μέσα από αυτή την νομιμοποίηση έρχεται σήμερα στην βουλή ένα νομοσχέδιο έκτρωμα το οποίο με το πρόσχημα των δημοκρατικών ελευθεριών και των...,δικαιωμάτων αυτών των ατόμων και της ....αγάπης πρός τα παιδιά, παραβιάζει τις αρχές του συντάγματος σε ηθικό και νομικό επίπεδο, αλλά το χειρότερο είναι πως κάνοντας κατάχρηση τού ''δικαιώματος'' αυτών των ατόμων και των επιλογών τους οι οποίες απέχουν από τις αρχές μιάς υγειούς οικογένειας ετοιμάζεται να τούς παραδώσει τα ορφανά η εγκαταλελημμένα παιδιά και να τα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική τους υγεία και μάλιστα μέ συνοπτικές διαδικασίες την ώρα που γιά χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες και δύσκολες όπου απλά οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς εγκαταλειπουν κάθε προσπάθεια η δεν την ξεκινούν καθόλου!

Ποιοί λόγοι λοιπόν επιβάλλουν τα παιδιά να δοθούν ώς αντικείμενα, σε ανθρώπους του ιδίου φύλου;

Τί και ποιοί κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες και αγνοούνται δεκάδες εκκλήσεις ειδικών επιστημόνων, ψυχολόγων, ιατρών όπου τοποθετούνται με έγκυρες και έγκριτες μελέτες περί του αντιθέτου και σχεδόν σύσσωμος η βουλή με χέρια και πόδια στηρίζουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο-έκτρωμα;

Τόση διαστροφή πιά;

Τό δικαίωμα τών παιδιών ποιός το υπερασπίζεται;

Τά παιδιά τα ρωτήσατε;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!Γιώργος Αυλωνίτης.
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/27/2018 08:17:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "H αποδόμηση της ελληνικής οικογένειας!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες