ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Απριλίου 2018
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η εσκεμμένη αλλοίωση της έννοιας του "πατριώτη".

Γράφει ο Γιάννης Ελαφρός. 
Αντισυνταγματάρχης ε.α, 

Οι δόλιες μετονομασίες, οι εσκεμμένες αλλοιώσεις σε έννοιες και αξίες διαχρονικές οι οποίες χαρακτήριζαν πάντοτε τη χώρα, έχουν γίνει συχνό φαινόμενο στην σημερινή κομμουνιστική Ελλάδα.

Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό.
Πουθενά στον κόσμο δεν αλλοιώνεται η έννοια του
«πατριώτη» και εξομοιώνεται με αυτή του «φασίστα», παρά μόνο στην Ελλάδα.
Αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να κάνει πολλούς να αναρωτιούνται.

Στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, η αγάπη για την Πατρίδα ισοδυναμεί με φασισμό. 
Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σε κάθε σπίτι βλέπει κανείς αναρτημένη στα μπαλκόνια να κυματίζει η αμερικάνικη σημαία επί μονίμου βάσεως, και όχι μόνο στις εθνικές εορτές, δεν υπάρχει κανένας που να μιλά για φασισμό επειδή απλά αγαπούν την πατρίδα τους.

Μόνο εδώ έχω συναντήσει και ακούσει ανθρώπους που μιλούν υποτιμητικά για την σημαία της χώρας, τον εθνικό ύμνο, τις παρελάσεις.
Βέβαια, δεν πρέπει να συγχέουμε τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό.
Ο εθνικισμός είναι η υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα και ταυτόχρονα η υποτίμηση των άλλων χωρών, ο χαρακτηρισμός τους ως κατώτερες και ακόμη η διάθεση επιβολής σε αυτές.
Ο εθνικισμός μπορεί να οδηγήσει σε τάσεις απόσχισης ή τάσεις επέκτασης, όπως δηλαδή έχει η Τουρκία και η Αλβανία διαχρονικά, το σχετικά νέο και ανυπόστατο κράτος των Σκοπίων και όπως είχε η Χιτλερική Γερμανία παλαιότερα.

Η αγάπη για την πατρίδα, η φιλοπατρία, είναι το πιο φυσικό πράγμα.
Το αίσθημα της φιλοπατρίας καλλιεργείται από την οικογένεια.
Σημαντική είναι η συμβολή της παιδείας που λαμβάνει το άτομο από το σχολείο με την εκμάθηση της Ιστορίας και της γλώσσας, ο σεβασμός στην παράδοση καθώς και θέματα που αφορούν την χώρα διαχρονικά.
Μόλις έρθει και η κατάλληλη ηλικία στράτευσης, έρχεται και η υποχρέωση υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας, κάτι που ενισχύει και γαλουχεί την φιλοπατρία.

Φυσικά, η υιοθέτηση του ακριβώς αντίθετου της φιλοπατρίας, δηλαδή της αρνησιπατρίας, έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση, με κάθε δυνατό μέσο, υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας.
Λαμπρό αρνητικό παράδειγμα οι περισσότεροι «σωτήρες» του Έθνους, οι πολιτικοί της γενιάς του περίφημου Πολυτεχνείου.
Αν ψάξει κανείς πόσοι από τους πολιτικούς μας υπηρέτησαν πλήρως τη στρατιωτική τους θητεία, θα εκπλαγεί.
Θα δει κάποιον να προφασίζεται ότι είναι τρελός, άλλος να θεωρείται υπερβολικά χοντρός για να την εκτελέσει, άλλος να την εξαγοράζει, άλλος να διεκπεραιώνει την υποχρέωσή του στην Πατρίδα στο ακριτικό Κολωνάκι.

Και όμως, αυτά είναι τα άτομα που χαρακτηρίζουν όλους εμάς, που δώσαμε το «παρών» στα δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ως «φασίστες».
Ταυτόχρονα, αυτά είναι τα άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά ΜΜΕ ως πατριώτες…

Έχοντας αυτά υπόψιν, καταλαβαίνουμε πως όταν στο σχολείο μια μέρα ξαφνικά, μαθαίνουν τα παιδιά μας ότι το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία θέλει «αλλαγές» και πρέπει να αφαιρεθούν κομμάτια της Ιστορίας που μάθαιναν εδώ και δεκαετίες, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν κυβερνήσεις δρομολογούν την εξαφάνιση των Αρχαίων Ελληνικών, γιατί τα θεωρούν νεκρή γλώσσα, την ώρα που άλλες χώρες παγκοσμίως εντάσσουν τα Αρχαία Ελληνικά στα κύρια μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν ξαφνικά μια μέρα ακούμε από πολιτικούς, ότι οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν, ή ακούμε ότι σε άλλους δεν αρέσει ο σταυρός που έχει η σημαία μας και προτείνουν την κατάργησή του, κάτι δεν πάει καλά.

Όλα αυτά, είναι καμπανάκια ότι η χώρα σαπίζει.

Όμως τη διάλυση μιας χώρας δεν μπορούν να την επιδιώξουν παρά μόνο φασίστες.
Ποτέ στην Ιστορία, σε καμιά χώρα του πλανήτη, οι πατριώτες δεν οδήγησαν στη διάλυση χώρας. Έτσι και στην Ελλάδα.
Οι φασίστες είναι εκείνοι που προκάλεσαν διχασμό και εμφύλιο στη χώρα την δεκαετία του ΄40, πολεμώντας το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στο ναζισμό, μέσω του τότε Έλληνα πρωθυπουργού και συντάχθηκαν με τον εχθρό.

Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας, για το λόγο που κάποιοι θέλουν να πολεμήσουν τη λέξη Πατρίδα και το λόγο που ταυτίζουν τη φιλοπατρία με το φασισμό.

Πρέπει να αναρωτηθούμε, μήπως κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια και τη φτώχεια των τελευταίων ετών, βρίσκουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτό που δεν κατάφεραν οι πρόγονοί τους τους παλιότερα.

Τέλος, πρέπει να αναρωτηθούμε, φασίστας είναι ο πατριώτης ή αυτός που εσκεμμένα ενοχοποιεί και ποινικοποιεί τον πατριωτισμό;

Γιάννης Ελαφρός
Αντισυνταγματάρχης ε.α,
Κυβερνήτης Επιθετικών Ελικοπτέρων Apache Longbow,
Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων, Safety Center, AL, USA















ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 4/27/2018 08:08:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η εσκεμμένη αλλοίωση της έννοιας του "πατριώτη". "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες