ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Μαΐου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής!

Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*.
Προ ημερών, στις 23/05/18 στη Βουλή, είχαμε πάλι πολύ ντόρο με τις γνωστές κομματικές αντεγκλήσεις. Και ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκλογών. Οι μεν τώρα, οι δε τότε.

Αλήθεια, πότε θα γίνουν οι εκλογές; Μα είναι απλό κουίζ λογικής σε λαϊκό τηλεπαιχνίδι. Συλλογιστείτε και συμπεράνετε μόνοι σας:...

Α. ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ:
1/ Αυγ 18 : «Βγαίνουμε» από τα μνημόνια . Μεγάλο επικοινωνιακό χαρτί (βέβαια οι πραγματικές συνέπειες για μετά το Μνημόνιο… άστα να πάνε, τα μέτρα ισχύουν, και ο δανεισμός με μεγαλύτερο επιτόκιο).

2/ ενδεχόμενο να επιτευχθεί μείωση του χρέους . Επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Εάν είναι μείωση, σημαντικό, εάν είναι επιμήκυνση υποδεέστερο, αλλά επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Υποβόσκει μία εκτίμηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πιέσεις συναλλαγής της μειώσεως του χρέους, με το όνομα των Σκοπίων και η εντύπωση είναι, ότι δεν θα διστάσει να το κάνει. Το Οικονομικό και Κομματικό αντί του Εθνικού.

3/ Συμφωνία ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο. Θα προβληθεί σαν ΒΕΤΟ, ισάξιο του Καραμανλή.

4/ Ιαν 19 μείωση συντάξεων, αρνητικό επικοινωνιακό.

5/ Μάιος 19, Ευρωεκλογές, χαλαρή ψήφος, ευκαιρία για τιμωρητική ψήφο κατά των μεγάλων κομμάτων και αμέσως μετά από τη μείωση των συντάξεων, που όποιος είναι κυβέρνηση θα υποστεί και την μεγαλύτερη φθορά. Αρνητικό επικοινωνιακό.

5/ Αυτοδιοικητικές εκλογές φθινόπωρο του 2019. Με τοπικά κριτήρια, με μικρή σχετική επικοινωνιακή αξία, σε συνδυασμό με πιθανές βουλευτικές ενδεχομένως.

6/ Ιαν 20 μείωση αφορολογήτου, αρνητικό επικοινωνιακό γεγονός.

7/ Αρχές του 20 εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας, με δυνατότητα ανατροπής της κυβερνήσεως και εκ νέου βουλευτικές εκλογές. Κανένα κόμμα δεν θα ήθελε να είναι κυβέρνηση τότε. Το πλεονέκτημα επιλογής το έχει εν πολλοίς, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

8/ Κίνδυνος Ειδικού Δικαστηρίου. Εάν βγει η ΝΔ μπορεί να κινήσει διαδικασία Ειδικού Δικαστηρίου, για διαπραγμάτευση και 3ο Μνημόνιο. Με τη διεξαγωγή και δεύτερων βουλευτικών εκλογών, παύουν οι τυχόν ποινικές διώξεις πολιτικών. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το διάστημα μεταξύ των δυο βουλευτικών εκλογών να είναι μικρό, δλδ κοντύτερα προς την εκλογή του ΠτΔ.

9/ Όταν το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, είναι κάτω των 8 μηνών, δεν έχει δημιουργηθεί αντίδραση προς τους κυβερνόντες. Εάν θεωρούμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε η διακυβέρνηση της ΝΔ, να διαρκέσει κάτι περισσότερο από 8 μήνες, έως τις επόμενες εκλογές.

10/ Οι Πρόσφατες Κυβερνητικές υποσχέσεις για διακανονισμό αγροτικών χρεών, υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, επιστροφή αναδρομικών, και συνεχής παροχολογία δίνουν οσμή εγγύτητας προς τις εκλογές.

Β. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου των εκλογών το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Δεν συμφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019. Συσσωρεύονται πολλά αρνητικά, μεγάλη φθορά και κανένα θετικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Δεν συμφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές (Μάιος 2019). Μειώσεις, αλληλεπίδραση χαλαρότητας ψήφου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ον : Η καλύτερη περίοδος θα ήταν από Σεπ ΄18 έως Δεκ ΄18.
-Συνυπάρχουν τα περισσότερα θετικά και απομειώνονται τα αρνητικά.
-Επειδή το μήνα Σεπτέμβριο αποφεύγεται να γίνονται εκλογές, ειδικά όσο επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος.
-Επειδή από τα μέσα Νοεμβρίου ερχόμαστε πολύ κοντά στο τέλος του χρόνου, (κλείσιμο έτους, προϋπολογισμός, εορταστική περίοδος , εγγύτητα περικοπών).
-Επειδή οι εκλογές προκηρύσσονται τουλάχιστον 30ημέρες πριν.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Μας μένει το τέλος Οκτώβριου με αρχές Νοεμβρίου 2018 (προκήρυξη τέλη Σεπτεμβρίου), και αν λάβουμε υπόψη και την 28η Οκτωβρίου, οι Κυριακές που μένουν είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα περάσει από την δύσκολη βάσανο των αναφερομένων διαδικασιών. Μάλλον θα δούμε μια δεξιά παρένθεση.
Εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει στις δυσκολίες του Ιανουαρίου του ΄19, με νωπή εντολή, σε μια επανάληψη του ΄15, φθαρμένος, κουρασμένος, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμη ένα επικοινωνιακό αφήγημα.
Μια Υπηρεσιακή, Οικουμενική Κυβέρνηση, 3 μηνών και πλέον, είναι μία περίπτωση που ευνοεί την ΝΔ, ίσως και το κοινωνικό σύνολο, αλλά δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ με στενά κομματικά κριτήρια.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : Οι εκλογές τη περίοδο αυτή δεν ευνοούν την ανάδειξη και συγκρότηση νεοδημιουργουμένων κομμάτων και τον προεκλογικό αγώνα των μικρών κομμάτων, γεγονός που συμφέρει τα παλαιά μεγάλα κόμματα, περιορίζοντας τις παράπλευρες διαρροές.

Το ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Είναι πάντα υπαρκτός, αλλά απρόβλεπτος παράγοντας. Πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να αξιολογείται σαν εν δυνάμει παράμετρος.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ: Εκλογές στο τέλος Ιουνίου – αρχές Αυγούστου 2018, αποτελεί το σενάριο του απόλυτου αιφνιδιασμού, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει προβάλλοντας μόνο τους «αγαθούς» σχεδιασμούς και προθέσεις του.

Αυτό, ενώ είναι στην ψυχολογία του τυχοδιωκτισμού του, δεν είναι μέσα στην κυρίαρχη και βαρύνουσα ψυχολογία του, της πετυχημένης πρώτης φοράς αριστεράς. Μόνο μια τακτική αναγκαιότητα (μέσα σε έναν ευρύτερο στρατηγικό υπολογισμό) θα τους οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Η σφοδρή φιλόδοξη επιθυμία του να ολοκληρώσει την τετραετία, προσκρούει σε αντικειμενικά αδιέξοδα.
«Δεν βγαίνουν τα κουκιά» θα του έλεγε από τα βάθη του χρόνου και την αιωνιότητα, γραφική παλιά καπνισμένη καραβάνα, σύγχρονη των προπατόρων του.

Και το γλαφυρό: Οι μεν που φωνάζουν ΤΩΡΑ, θέλουν ΤΟΤΕ και οι δε που δηλώνουν ΤΟΤΕ, θέλουν ΤΩΡΑ!*Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/31/2018 01:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Εκλογές : Απλό κουίζ λογικής!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες