ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Μαΐου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Νέο Έργο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την ΠΕΔ Ηπείρου.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Στρατηγικές Διαχείρισης Θαλάσσιων Καταιγίδων» και ακρωνύμιο: «Ι-STORMS», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πολυμερές Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-B "Αδριατική – Ιόνιο 2014-2020", "Adrion", στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2: Βιώσιμη Περιοχή, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.405.787,45 € (συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ και ΜΠΒ).

Στόχος του Έργου είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας για την ενίσχυση καινοτόμων πολιτικών και την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για τη διασφάλιση της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου από έκτακτες καταστάσεις που προκαλούνται από θαλάσσιες καταιγίδες, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, δεδομένων και προβλέψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους όσον αφορά στις διαδικασίες έγκαιρης προειδοποίησης και πολιτικής προστασίας, σε συμφωνία με το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν συνολικά δεκαέξι (16) Εταίροι (9 Εταίροι του Έργου και 7 Συνδεδεμένοι Εταίροι) από πέντε (5) διαφορετικές χώρες της περιοχής «Αδριατικής – Ιονίου» και συγκεκριμένα από την Ιταλία, τη Σλοβενία , την Κροατία και την Αλβανία, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί η συμμετοχή της ΠΕΔ Ηπείρου. Επικεφαλής Εταίρος είναι ο Δήμος της Βενετίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρική σχέση αποτελείται τόσο από φορείς αρμόδιους για την πολιτική προστασία, όσο και από επιστημονικούς φορείς, εξασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη διάδραση για τη βελτίωση των μεθόδων παρέμβασης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Η ΠΕΔ Ηπείρου, με προϋπολογισμό ύψους 134.000, ευρώ (9,5% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου) συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων του Έργου, έχοντας αναλάβει την ευθύνη του «Πακέτου Εργασίας» Επικοινωνίας, ενώ μέλος της έχει οριστεί ως Συντονιστής Επικοινωνίας (Communication Manager) του Έργου.

Μέσω της υλοποίησης του «I-STORMS» αναμένονται σημαντικά οφέλη για την περιοχή της Ηπείρου, ως προς την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία απειλούν οικοσυστήματα, εγκαταστάσεις και τουριστικές περιοχές με ενεργή οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα η θέσπιση Δικτύου με αρμόδιους φορείς, ο διαμοιρασμός της γνώσης και η διάχυση των κοινών προβλέψεων θαλάσσιων καταιγίδων, η δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων Τεχνολογίας Πληροφορίας και η εκπόνηση Κοινής Στρατηγικής θα διευκολύνουν τις διαδικασίες έγκαιρης προειδοποίησης και θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων σε διακρατικό πλέον επίπεδο, καθώς και στην προστασία της παράκτιας περιοχής της Ηπείρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/02/2018 11:48:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Νέο Έργο Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την ΠΕΔ Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες