ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Μαΐου 2018
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Aναγκαία πρωτοβουλία...

Καιρό τώρα προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα των βανδαλισμών σπιτιών, μνημείων, δημόσιων κτιρίων, πινακίδων κτλ. που ταλαιπωρεί την πόλη μας.

Δυστυχώς, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Σε ένα καθεστώς μη ελεγχόμενης ανομίας ο κάθε  πειραγμένος μπορεί με ένα σπρέι ανά χείρας να βγάζει τα απωθημένα του.
Χρόνια τώρα και ενώ η πόλη είναι από τις πλέον βανδαλισμένες στη χώρα δεν έχει ...
υπάρξει καμία ουσιώδης αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς.
Ετσι, έρχεται σε πολύ καλή ώρα και με το σωστό ύφος η πρόσκληση του Δημάρχου για κοινή δράση σε ένα πρόβλημα που αφορά τους πάντες.
Από τον ιδιοκτήτη ενός ισογείου διαμερίσματος που το βλέπει ένα πρωί "αγνώριστο", μέχρι τους χώρους πολιτισμού που δείχνουν το πλέον άσχημό τους πρόσωπο.
Και φυσικά δεν έχουμε τίποτε με το ελεγχόμενο γκράφιτι που μπορεί να ομορφύνει ένα κτίριο. Δεν είναι όμως τέχνη το μουντζούρωμα.

Απόδειξη ότι στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, με εκατομμύρια επισκέπτες, το φαινόμενο σχεδόν αγνοείται. Γιατί είτε το πολιτισμικό τους υπόβαθρο είτε ο φόβος για κυρώσεις κρατάνε μακριά τους βανδαλισμούς.

Από την άλλη, και η στάση του Δήμου πρέπει να γίνει πιο επιθετική. Με κάμερες και τη Δημοτική Αστυνομία στο πόδι. Αν δεν υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις, πολύ φοβόμαστε ότι κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Η επιστολή του Δημάρχου απευθύνεται προς όλες τις τις παρατάξεις του δημοτικού συμβούλιου Ιωαννίνων, του περιφερειακού συμβούλιου Ηπείρου, τους βουλευτές, τις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς αλλά και αθλητικούς φορείς για συντονισμό ενεργειών ώστε να απαιτήσουν από τους αρμόδιους φορείς ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, με τη δέσμευση ότι θα το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. H επιστολή κοινοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η επιστολή:
«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί μείζον πρόβλημα για την πόλη μας οι συνεχείς επιθέσεις βανδάλων σε μνημεία, έργα τέχνης, δημόσιος χώρους, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Αυτές οι πράξεις βίας, γιατί περί τέτοιων πρόκειται, είναι ικανές να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στη συνολική προσπάθεια για να συμβάλουμε στη βελτίωση του αστικού τοπίου, ο οποίο επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τόπο. Οφέλη που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου μας, αλλά και την προβολή του τόπου.

Πέραν από την αισθητική προσβολή, όλο αυτό το φαινόμενο έχει και άλλες προεκτάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα καταστημάτων, που έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστή και οι προσόψεις τους έγιναν βορά στις ορέξεις των γνωστών – άγνωστων, με αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές της πόλης, οι οποίες βίωσαν πιο έντονα την κρίση να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η δημοτική αρχή έχει συγκρουστεί πολλές φορές, ενώ έχει προκαλέσει συναντήσεις με οργανωμένους οπαδούς και την ίδια τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν είναι αυτά που επιθυμούμε, γιατί, ενώ έχουμε βρει ευήκοα ώτα, υπάρχουν και ορισμένοι, οι οποίοι δε συνεισφέρουν με τη στάση τους.

Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε ότι όλοι οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και συνδικαλιστικοί φορείς πρέπει επιτέλους συντονισμένα να αντιδράσουμε. Άλλωστε, ο αγώνας για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομίας και του αστικού περιβάλλοντος είναι πολιτικός αγώνας. Η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι επικίνδυνη.

Η δημοτική αρχή δηλώνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους, πως θα συνεχίσει τη μάχη της δημιουργίας σε πείσμα των οπαδών της καταστροφής. Δηλώνει, τέλος, παρούσα σε οποιοδήποτε συντονισμό ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς, καλώντας τους παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου να παύσει πια να επαναλαμβάνεται το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Είναι η ώρα όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δράσουμε».
Ενα μικρό δείγμα βανδαλισμών:ioannina - skeptomenoi politesBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/23/2018 11:44:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Aναγκαία πρωτοβουλία..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες