ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Ιουνίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γιαννιώτικο "Αλώνι". Τι περιμένουν ;

Έχεις ένα πάρκο στην άκρη της πόλης που θα μπορούσε να μιλάει γι’ αυτό όλη η Ελλάδα.
Ένα πάρκο που θα το ζήλευε οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.
Με μονοπάτια σε δάσος, με τεχνητές λιμνούλες, με γήπεδα τένις, με ένα παραδοσιακό αρχοντικό κτίσμα με ξυλόγλυπτη οροφή και υπέροχη αισθητική.

Και αντί να έχεις κάνει πρώτη σου προτεραιότητα να...
αναδείξεις αυτό το υπέροχο δώρο και να το δώσεις στον κόσμο να το χαρεί, το έχεις παρατήσει στη μοίρα του. Κι άλλο καλοκαίρι οι πολίτες αυτής της πόλης θα περνάνε απέξω και δεν θα τους δεν θα τους κάνει καρδιά να μπουν μέσα.

Να μπουν να δουν τι;
Χορταριασμένα τα πάντα, ξανα- βανδαλισμένο το αρχοντικό, χωρίς φύλακα –εννοείται- παρατημένα τα πάντα, ένα τοπίο ζούγκλας σε αστικό περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή διαθέτει και το προσωπικό και τα μηχανήματα για να το αναδείξει, να το καθαρίσει, να δώσει την ευκαιρία σε μια - δυο καντίνες να δροσίσουν τον κόσμο, να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα εντός, να βάψει τις μεταλλικές γεφυρούλες, να ξηλώσει τις άθλιες κατασκευές που έμειναν εκεί,να,να...

Μόνο που για να το κάνεις αυτό χρειάζεται βούληση και σχέδιο, που δεν φαίνεται να διαθέτει. Εδώ, ούτε τα χόρτα δεν είναι σε θέση να κόψουν.
Ίσως θα έπρεπε να βρουν τον τσομπάνο που μέχρι πρόσφατα έβοσκε εκεί το κοπάδι του για να τα "καθαρίσει"!

Ή μήπως περιμένουν να έρθει ο Ιούλιος για να γίνει το κάμπινγκ- φεστιβάλ ώστε να ευπρεπίσουν τον χώρο πριν τον παραδώσουν σε... κατασκηνωτές;

Aρχές Ιουνίου και αντί να έχουμε ένα μητροπολιτικό, πολιτισμένο πάρκο -μικρό Central park- το " αλώνι" μας συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα του Αμαζονίου.

Απορούμε όμως πραγματικά και για κάτι άλλο.
Ο Δήμαρχος δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με -έστω ένα- έργο που θα φέρει τη σφραγίδα του;
Ότι παρέδωσε στους δημότες ένα πάρκο που θα το ζήλευαν όλες οι πόλεις της χώρας;

Μεγάλες φιλοδοξίες ίσως για μια Δημοτική Αρχή που έχει ως στόχο να... χαλάσει την πλατεία, που θα μπορούσε με λίγες κινήσεις να την κάνει ελκυστικότατη.


Η εγκατάλειψη εμφανής...


O διπλός κάδος πεταμένος μέσα στα χόρτα


Ανοιγμένο το αρχοντικό στις ορέξεις κάθε βανδάλου
Διαλυμένες κούνιες στην παιδική χαρά

Στεγνές οι λιμνούλες

ανοιγμένο το περίπτερο


Ζούγκλα από τα χόρτα...


Όμορφες οι γεφυρούλες, σε καλή κατάσταση το στέγαστρο, θα μπορούσαν με λίγη προσπάθεια να αλλάξουν εντελώς το "τοπίο"...
Οι παλιές αποθήκες θέλουν ξήλωμα...
...και η μεγάλη λακούβα απέξω, ένα καλό τσιμεντάρισμα


ioannina - skeptomenoi politesBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/14/2018 10:48:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Γιαννιώτικο "Αλώνι". Τι περιμένουν ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες