ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Ιουνίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η Ρωσία δείχνει τον δρόμο: Έξαρση του πατριωτισμού και πατριωτική διαπαιδαγώγηση.

Το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν ότι είναι πατριώτες έφθασε το 92%, και θεωρείται το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 18 χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Τόσο έντονα πατριωτικά αισθήματα, οι Ρώσοι δεν είχαν επιδείξει ακόμη και μετά την ...
προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, με την οποία σύμφωνα με τους ερευνητές είχε σημειωθεί έξαρση πατριωτισμού. Το 2014 το VICIOM είχε πραγματοποιήσει δύο δημοσκοπήσεις στις οποίες οι Ρώσοι είχαν δηλώσει ότι θεωρούν εαυτούς πατριώτες, σε ποσοστό 81% και 84% αντίστοιχα.

Τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε μια παρόμοια δημοσκόπηση ήταν το 2016. Στην δημοσκόπηση αυτή, το 80% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι θεωρούν εαυτούς πατριώτες. Σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση, ο αριθμός των Ρώσων που θεωρούν εαυτούς πατριώτες αυξήθηκε κατά 12%.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του VICIOM, έχει αλλάξει και η αντίληψη των Ρώσων για το τι είναι πατριωτισμός. Έτσι το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν ότι ο πατριώτης πρέπει να αγαπάει την χώρα του ή να θεωρεί ότι η χώρα του είναι καλύτερη από τις άλλες χώρες, μειώθηκε κατά 13% στην πρώτη περίπτωση (από το 72% στο 59%) και κατά 12% (από το 24% στο12%) στην δεύτερη.

Αντίθετα, ο αριθμός των ερωτηθέντων που είναι πεπιεσμένοι ότι ο πατριωτισμός επιδιώκει να αλλάξει την κατάσταση στην χώρα ώστε να της διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές μέλλον, αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες , φθάνοντας το 39%

Τα κονδύλια που θα διατεθούν στο πλαίσιο του προγράμματος πατριωτικής διαπαιδαγώγησης για την περίοδο 2016-2020 θα φθάσουν το 1,6 δισεκατομμύριο ρούβλια ( περίπου 22 εκ ευρώ) . Οι περιφέρειες της Ρωσίας ετησίως δαπανούν για την πατριωτική διαπαιδαγώγηση περίπου ένα ακόμη δισεκατομμύριο. Οι δαπάνες αυτούς του είδους διαφέρουν από περιφέρεια σε περιφέρεια. Για παράδειγμα η περιφέρεια της Τιουμέν δαπανά ετησίως για τον σκοπό αυτό 230 εκατομμύρια ρούβλια(3,1 εκ. ευρώ) , ενώ η περιφέρεια Καρατσάγιεβο –Τσερκέδια περίπου 200 χιλιάδες ρούβλια( περίπου 3000 ευρώ).

Ωστόσο σύμφωνα με την Άννα Σάνινα, συγγραφέα του βιβλίου «Πατριωτική διαπαιδαγώγηση στην σύγχρονη Ρωσία», η Ρωσία παρόλα αυτά υστερεί από άλλες χώρες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης του πατριωτισμού, δηλώνοντας ότι οι πολίτες της Κίνας και των ΗΠΑ λένε πιο συχνά ότι υπερηφανεύονται για την πατρίδα τους και είναι έτοιμοι να την υπερασπίσουν.


pentapostagma.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/11/2018 08:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ρωσία δείχνει τον δρόμο: Έξαρση του πατριωτισμού και πατριωτική διαπαιδαγώγηση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες