ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Αυγούστου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κατάρες και κατάρρευση των ψευδαισθήσεων-

Μια κοινωνία σε συλλογικό σοκ και μαζική κατάθλιψη.

Γράφει ο Γιάννης Μήτσιος, πολιτικός επιστήμων-διεθνολόγος*
Ξημέρωνε Τρίτη 24 Ιουλίου, μέρα γιορτής για την Γ΄Ελληνική Δημοκρατία, που αποκαταστάθηκε το 1974 και όλα ήταν έτοιμα για τον εορτασμό με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι λόγοι είχαν γραφεί, οι προσκλήσεις είχαν φύγει για όλους τους ...
επίσημους από το πολιτικό, διπλωματικό, επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, δικαστικό, στρατιωτικό, μιντιακό κλπ στερέωμα της χώρας, ο πρωθυπουργός θα γύρναγε «θριαμβευτής» από το Μόσταρ της Βοσνίας που θα βραβευόταν μαζί με το Ζάεφ για τις επιτυχίες τους στα Βαλκάνια, υπακούοντας στα αφεντικά τους, οι κυρίες είχαν έτοιμες τις τουαλέτες και οι κύριοι τα κοστούμια, ενώ τα τζιτζίκια θα έκαναν την παρουσία τους αισθητή ανάμεσα στα πηγαδάκια των καλεσμένων, στο δροσερό κήπο του προεδρικού μεγάρου, που θα σχολίαζαν τις ομιλίες Παυλόπουλου και Τσίπρα για το τέλος των μνημονίων και τους επικείμενους εορτασμούς σε Καστελόριζο και Πνύκα, υπερπαραγωγές που ετοίμαζε το επικοινωνιακό τιμ του Αλέξη.

Ο εορτασμός όμως δεν έγινε και μετατράπηκε σε θρήνο, κατάρες για το πολιτικό σύστημα και κηδεία για όλη τη χώρα, ενώ κάθε χρονιά η μέρα αυτή θα είναι πλέον μέρα μνημοσύνου, οδύνης και προσευχής για την άδικη θυσία αθώων συμπολιτών μας, με το μαρτυρικό τους θάνατο, αλλά και μέρα μνημόσυνου για την Γ΄Ελληνική Δημοκρατία.
Μέσα από την τραγωδία, το συλλογικό σοκ και τη μαζική κατάθλιψη της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας που βιώνει μαρτυρικά όλες αυτές τις μέρες συνειδητοποιήσαμε (;) ότι επήλθε και το τέλος των ψευδαισθήσεων της κοινωνίας, μιας χώρας, ενός πολιτικού συστήματος και ενός τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας μας.

Στο Μάτι και στη Ραφήνα κατέρρευσε ότι μεταπολιτευτικά είχε στηθεί και «έκαψε» τους πάντες και τα πάντα. Μια αυθαίρετη πολιτεία, πολίτες και πολιτικοί σε έναν εναγκαλισμό απύθμενου ρουσφετιού αδιαφορίας και ανυπαρξίας ευθύνης. Κανείς σ’αυτή τη χώρα δε φταίει για τίποτα, κανείς δεν τιμωρείται, κανείς δεν τηρεί τους νόμους και όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την παρακμή της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας και το μνημόσυνό της. Στα 44 αυτά χρόνια Δημοκρατίας, (εκ των οποίων τα 37 ως μέλος της Ενωμένης Ευρώπης), η Ελλάδα δεν κατάφερε να γίνει κανονικό κράτος, δεν το θέλησε ίσως πραγματικά, μιας και κάτι τέτοιο απαιτεί έλεγχο, ευθύνη, λογοδοσία, τήρηση των νόμων κλπ. Στα 44 χρόνια Δημοκρατίας μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού πολιτικοί κάθισαν στο σκαμνί, μια ελίτ που λεηλάτησε τη χώρα πριν η χώρα χρεοκοπήσει και μετατραπεί σε προτεκτοράτο και τώρα ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της από ασύμμετρες απειλές και μεγάλα ερωτήματα για την εσωτερική ασφάλεια.

Παράλληλα οικοδομήθηκε μια κοινωνία που βασίλευε ο παρασιτικός καταναλωτισμός, ο εγωισμός, η αλαζονεία, η διαφθορά, ο παραγκωνισμός των άξιων και ικανών, μια κοινωνία του λάιφ στάιλ και της ατέλειωτης πλύσης εγκεφάλου και καταστολής των αντανακλαστικών και μετατροπής της σε κοινωνία με φοβισμένους, αδιάφορους και τρομοκρατημένους πολίτες. Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο. Η οικονομική κατάρρευση έφερε και την κατάρρευση των υποδομών, απουσίας εξοπλισμού, ελέγχου, τοποθέτησης ανίκανων, ανεπαρκών και επικίνδυνων κομματικών στελεχών στη λειτουργία του κράτους και επιβολή μιας «χύμα» κατάστασης παντού με υπονόμευση των αξιών και των παραδοσιακών πυλώνων που κρατούν ζωντανή την ελληνική κοινωνία και χώρα. Όταν οι κυβερνώντες χάνουν την επαφή με την κοινωνία, δεν την αφουγκράζονται, τη μαλώνουν και της δίνουν μαθήματα γιατί να αντιδρά πχ στο Μακεδονικό ή γιατί να χτίζει αυθαίρετα στο Μάτι, τότε το παιχνίδι έχει τελειώσει. Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να βγει και κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια, να συμπονέσει μαζί τους στο νοσοκομείο, στον τόπο της καταστροφής, στην καθημερινότητά τους, μετράει μέρες στην καρέκλα του.

Μέσα όμως από τα αποκαΐδια, την καταστροφή και το θρήνο αναδεικνύεται και μια νέα κοινωνία, μια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αυτοθυσίας, της συμμετοχής, της αυτογνωσίας, του θυμού και της οργής για όλα τα κακώς κείμενα να μην επαναληφθούν αλλά και η αγάπη γι’ αυτή την πατρίδα και τον τόπο που κάποιοι την έχουν ξεχάσει. Ο δρόμος για την αναγέννηση, την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της χώρας δυστυχώς περνάει μέσα από θυσίες, δάκρυα και αίμα.

 Γιάννης Μήτσιος, 
πολιτικός επιστήμων-διεθνολόγος, 
μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Ελεύθερης Πατρίδας» και συγγραφέας του βιβλίου: «Το Στοίχημα της Αναγέννησης-Το μέλλον της Ελλάδας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 8/09/2018 12:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κατάρες και κατάρρευση των ψευδαισθήσεων-"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες