ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Αυγούστου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ντροπή σας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ… Εάλω η Θράκη…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Από την πολύ σπουδαία διαδικτυακή φωνή: Pronews.gr, αντλούμε και σας παραθέτουμε αυτούσιο το παρακάτω κείμενο:
«Πέρασε στη Βουλή η τροπολογία-ντροπή που συνταξιοδοτεί τους νόμιμους μουφτήδες Κομοτηνής, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ.
Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. "Παρών" δήλωσε η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι. "Όχι" δήλωσε η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Με την τροπολογία η κυβέρνηση προχωράει στην...
“αποκαθήλωση” των νόμιμων μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ικανοποιώντας ουσιαστικά ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα σε τροπολογία για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο : “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις”, συμπεριλαμβάνεται - μεταξύ άλλων - άρθρο που οδηγεί στην υποχρεωτική συνταξιοδότηση των σημερινών μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου.

Πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τον Μουφτή Ξάνθης.
Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας προς το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης και μετά από προηγούμενη ακύρωσή της, ενώ είχε δημιουργήσει σειρά έντονων προβληματισμών σε όσους παρακολουθούν το “πολιτικό έργο” της κυβέρνησης στην Θράκη.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο γνωστός σύμβουλος επί εξωτερικών θεμάτων του πρωθυπουργού κ. Καλπαδάκης (παντρεμένος με Τουρκάλα που εργάζεται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και είναι η νο 3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα), ενώ ο νόμιμος μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου συνοδευόταν από το νομικό σύμβουλο της Μουφτείας Ξάνθης κ. Δούδο.

Αξίζει να τονίσουμε πως από τη συνάντηση αυτή απουσίαζε ο καθ’ ύλην αρμόδιος γ,γ, του υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής. Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης να διευκολύνει το θέμα των Μουφτειών με κατάθεση παραίτησής του.
Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη ποιοι θα είναι οι νέοι μουφτήδες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και με ποιόν τρόπο θα επιλεγούν από το υπουργείο Παιδείας, την ίδια ώρα που οι τουρκόφρονες της μειονότητας όπως και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, θέτουν ευθέως θέμα εκλογής μουφτήδων απευθείας από τη μειονότητα, παραβλέποντας πως εκτός από πνευματικοί ηγέτες εξακολουθούν να έχουν - έστω και προαιρετικά- ρόλο δικαστή στο πλαίσιο της Σαρίας.

Η Τουρκία συστηματικά επιδιώκει να υποδεικνύει και να ελέγχει την πνευματική ηγεσία της μειονότητας, αν και ακόμη και στη δική της περίπτωση οι μουφτήδες στη γειτονική χώρα διορίζονται και δεν εκλέγονται. Στόχος βέβαια είναι η πλήρη υποταγή και της μειονότητας αλλά και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των Βακουφίων στην Θράκη, που περιλαμβάνει πολλά “φιλέτα”.
Κύριος εκφραστής των τούρκικων επιδιώξεων στην Θράκη, είναι ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος συμπεριφέρεται ως “τοποτηρητής” με το “ΟΚ” του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Ο Ζεϊμπέκ φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον “ψευτομουφτή” Αχμέτ Μέτε, που μετά από μία περίοδο στον “πάγο” από την Τουρκία – λόγω φερόμενων σχέσεων του με το δίκτυο Γκιουλέν - επανέκαμψε δριμύτερος και βασιλικότερος του … Ερντογάν.
Στην ίδια τροπολογία ορίζεται πως οι δαπάνες λειτουργίας των Μουφτειών, θα καλύπτονται από το υπουργείο Παιδείας , προκειμένου “να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θρησκευτικές ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας” επισημαίνοντας πως οι Μουφτείες είναι “αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που υπάγονται απευθείας στον οικείο υπουργό”»!
Σημεία των καιρών!!

Η “αμαρτωλή” ΝΔ και του Κυριάκου…


Κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί, πως αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση εντολοδόχων! Αφού η Κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, των 152 βουλευτών, είναι έρμαια των ορέξεων του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν! Από τη στιγμή που αυτήν την πλειοψηφία την συντηρούν και την στηρίζουν οι τρεις Μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
Του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ της Ξάνθης και των Μουσταφά-Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ της Ροδόπης! Οι οποίοι μετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώνουν Σωματεία και Οργανισμοί στη Θράκη μας και που φέρουν – παρανόμως – τούρκικη ονομασία! Όπως, η “Τούρκική Ένωση Ξάνθης” ή η “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” κ.α.
Όταν αυτά τα Σωματεία και αυτοί οι Οργανισμοί δεν έχουν τη νομιμοποίηση των δικαστικών ελληνικών αρχών και εν τούτοις όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέπουν την παράνομη λειτουργία τους! Όταν κατηγορούνται ευθέως, πως έχουν υπόγειες διαδρομές με τους ακροδεξιούς της Τουρκίας, καθώς και με την τρομοκρατική οργάνωση των “γκρίζων λύκων”!

Αντιλαμβανόμεθα λοιπόν όλοι, πως εάν τους κάνει ένα “νεύμα” ο Σουλτάνος της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτοί μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Άρα, είναι αυτή η κυβέρνηση ελεγχόμενη από τον Ερντογάν ή όχι;
Και ο Ερντογάν έκανε, τελικά, αυτό το “νεύμα” στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ;
Διά μέσω της τροπολογίας ντροπής, που πέρασε την Τετάρτη το βράδυ από το ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της “υπερπατριώτισσας” Φώφης Γεννηματά, του κόμματός “Κινήματος Αλλαγής”;

Μιλάω βέβαια, για την τροπολογία της υποχρεωτικής σύνταξης των νόμιμων μουφτήδων, τους οποίους όριζε το ελληνικό κράτος, όπως γίνεται σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη, ακόμη και στην Τουρκία!
Όμως εδώ, για να προχωρήσει το σχέδιο αυτονόμησης της Θράκης μας (;;;), ο Ερντογάν θέλει εκλογή!
Και η δουλική κυβέρνηση του κάνει το χατίρι εις βάρος του εθνικού συμφέροντος;
Παρ΄ όλα ταύτα θα περίμενε ο ελληνικός λαός, ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεσήκωνε το σύμπαν και θα ήταν αντίθετη σε αυτό το αντεθνικό σχέδιο!

Τι ψήφισε λοιπόν η Κ.Ο. της ΝΔ; Ψήφισε "παρών";
Τι σημαίνει αυτή η θέση της; Είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα; Γιατί δεν εναντιώθηκε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση;
Μπορεί να μας πει τι θα κάνει επί του θέματος όταν γίνει κυβέρνηση;
Θα σας πει η αφεντιά μου! Θα κάνει ότι και σε άλλα εθνικά μας θέματα (σ.σ. π.χ. το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων)! Τον μουγκό και τον κουφό!
Θα ταυτιστεί δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ! Και το ερώτημα που τίθεται από τον Έλληνα ψηφοφόρο είναι: Γιατί να ψηφιστεί η ΝΔ; Πού διαφέρει, εάν διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ;;

“Σφαγή” και παρασκήνιο για το Δήμο της Αθήνας…


Πριν από όλους και πριν ακόμη υπάρξει η παραμικρή οσμή στην ατμόσφαιρα, σας είχα ενημερώσει ότι ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος στη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας!
Βέβαια, δεν είμαι ούτε προφήτης ούτε μάντης! Απλά επειδή γνωρίζω καλά τον άνδρα, ήμουν πεπεισμένος, πως θεωρούσε ότι ο κύκλος του στο Δήμο Αμαρουσίου είχε κλείσει και έπρεπε να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα του άνοιγε τον δρόμο – μελλοντικά - για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ! Και όλοι αντιλαμβάνεστε, πως ο αρχηγός της ΝΔ, επί της ουσίας είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός!

Θα μου πείτε πως αυτά είναι υπέρμετρα φιλόδοξα σχέδια!
Θα σας απαντήσω, πως ναι είναι, αλλά ποιος δεν έχει δικαίωμα να “ονειρεύεται” από τη στιγμή που είναι και ικανός;
Έτσι στην πορεία αποκαλύφτηκε – το ανακοίνωσε και ο ίδιος – ότι θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, αφού άλλωστε έχει το νόμιμο δικαίωμα μιας και είναι Πετραλωνίτης (κατά δήλωσή του)!
Ωστόσο, αυτό το υπέρμετρα φιλόδοξο σχέδιο πέρναγε από το Επιτελείο της ΝΔ!
Θα του έδινε η Παράταξη το χρίσμα;
Θα τον στήριζε δηλαδή επίσημα ως κόμμα η ΝΔ;

Αρχικά – όπως έχω γράψει – ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολιζόταν προς αυτήν την κατεύθυνση! Επειδή τα οφέλη για τον ίδιο θα ήταν πολλά! Αφού σύντομα θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα ήταν καλό να ακολουθήσει “το να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο”!
Από τη στιγμή, που ο Γιώργος Πατούλης, εκτός από Δήμαρχος Αμαρουσίου (εκ των μεγαλύτερων Δήμων), είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), αλλά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)!

Το “καθεστώς” όμως άλλαξε στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος της Ντόρας Μπακογιάννη για τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη (πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου και νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος) στο Δήμο της Αθήνας!
Αφού δεν έγινε εκείνη Πρωθυπουργός, να γίνει τουλάχιστον ο γιος της!
Έτσι, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε προ ημερών, ότι θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας άσχετα αν λάβει την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ!
Έχοντας ως μέγιστο πλεονέκτημα την πολιτική κίνηση που είχε δημιουργήσει “Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά” και έτσι κατέγραφε έναν προσωπικό “στρατό”, υπέρμαχο της διεκδίκησης της Αθήνας από εκείνον!

Όπως, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός η πρόσφατη δήλωσή του και η οποία χρίζει πολλών ερμηνειών:
«όταν υπάρχουν κομματικοί σχηματισμοί που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, είναι αποδεκτοί και μεγάλη μας τιμή».
Ανοίγοντας το κομματικό εύρος υποστήριξης πέραν της ΝΔ!
Αλλά, όλα αυτά μέχρι χθες!
Γιατί σήμερα, ακριβέστατη πηγή μας από τα “σωθικά” της ΝΔ, μας ενημέρωσε ότι ο κ. Πατούλης υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις, που του ασκούνται από την ηγεσία της Παράταξης, για να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, έστω και ως “αντάρτης”!

Σε “αντάλλαγμα”, θα του δοθεί το χρίσμα της ΝΔ για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής!
Είναι το “τυράκι στη φάκα” για να υποχωρήσει ο Γιώργος Πατούλης και να αφήσει ανοικτό το δρόμο για την Αθήνα στην “Αγία Οικογένεια”!

Το ζήτημα είναι, αν “θα τσιμπήσει το τυρί στη φάκα” ο Γιώργος Πατούλης!
Γιατί μην ξεχνάτε, πως “ο Γιώργος είναι πονηρός”, όπως πολύ καλά λέγει και το λαϊκό άσμα!
Και βέβαια, να θυμίσουμε στο Γιώργο Πατούλη, πως η Περιφέρεια Αττικής δεν δίνει ούτε αρχηγία στη ΝΔ, ούτε πρωθυπουργία!

Παναγιώτης Αποστόλου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 8/09/2018 01:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Ντροπή σας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ… Εάλω η Θράκη…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες