ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Σεπτεμβρίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτό που δεν τόλμησε ούτε η Χούντα!

Εντελώς συμπτωματικά(;), την ημέρα έναρξης της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου η πΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για την έναρξη των διαδικασιών ένταξης στην Βορειοατλαντική Συμμαχία , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποφάσισε την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών. Επικαλούμενη μάλιστα θέματα εθνικής ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα κινήσεις «υπονόμευσης» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι φανερό, ότι μια τέτοια , πρωτοφανή κίνηση για...
τα ελληνικά δεδομένα( ούτε η Χούντα δεν είχε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου) δεν έχει καμία σχέση με τις προφάσεις που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, αλλά αντίθετα είναι μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού (και όχι μόνο).

Έρχεται σαν συνέχεια της ολοένα και μεγαλύτερης απόλυτης πρόσδεσης της κυβέρνησης στα πιο επιθετικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα των ΗΠΑ στη περιοχή. Η ένταξη στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου, η αρωγή στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών, η αναβάθμιση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, είναι κινήσεις που ουσιαστικά εντάσσονται στην πλήρη αποδοχή και υλοποίηση του ,από τη δεκαετία του ΄90, σχεδίου, του εθνικιστικού Δικτύου 21, για μετατροπή της Ελλάδας στο πιο υπάκουο, προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στη περιοχή , στη θέση της Τουρκίας.

Η κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις είναι ένα έργο με πολλά επεισόδια. Η Ελλάδα, ακόμη και στα χρόνια του Ψυχρού πολέμου, φρόντιζε να διατηρεί, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μια πιο «ήπια» στάση απέναντι στις ΛΔ της περιοχής αλλά και την ίδια την ΕΣΣΔ.

Τα τελευταία χρόνια αυτή η πολιτική, όχι μόνο εγκαταλείφτηκε, αλλά η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ακόμη και σε διπλωματικές ενέργειες ανοιχτά προκλητικές και εχθρικές. Το κλείσιμο της συριακή πρεσβείας στην Αθήνα, η επίσκεψη Τσίπρα στον ηγέτη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, πραξικοπηματία Ποροσένκο είναι χαρακτηριστικές.

Η απέλαση είναι βέβαιο ότι δε στοχεύει τόσο στο εσωτερικό μέτωπο, όσο στο εξωτερικό. Είναι πάτημα για αντίστοιχες κινήσεις από την κυβέρνηση Ζάεφ, στ προσπάθειά του να αποδυναμώσει το αντιπολιτευτικό bloc στην πΓΔΜ.

Για άλλη μα φορά αποδεικνύεται ,καθώς η κίνηση αυτή έγινε σε συνεννόηση, (αν όχι σε υποτακτική υλοποίηση)με την πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα, το πόσο σημαντικό είναι για την πολιτική των ΗΠΑ στη περιοχή η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πόσο το ελληνικό αντι ιμπεριαλιστικό , αντι πολεμικό κίνημα δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των απαιτούμενων περιστάσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στην πλέον αμερικανόδουλη , τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ειρήνη στη περιοχή και για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κα του λαού.Ανδρέας Ζαφείρης

iskra.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 9/10/2018 01:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Αυτό που δεν τόλμησε ούτε η Χούντα! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες