ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Νοεμβρίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Ήπειρος Όλον": "Άλλη μια αδικία κατά της Ηπείρου, απούσης της Περιφέρειας."

Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του 3ου Thessaloniki Summit, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κος Σπρίτζης έβαλε και οριστικά την ταφόπλακα στο όνειρο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου με την Νότια Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, για την Αλβανία, αντί της φυσιολογικής διέλευσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών μέσω της...
Ηπείρου, ανακοίνωσε περιχαρής ότι η συμφωνία που ετοιμάζουν με την γείτονα χώρα αφορά την γραμμή Φλώρινα - Πόγραδετς , Καστοριά, δηλαδή τη σύνδεση με το αεροδρόμιο Καστοριάς, που βρίσκεται στον άξονα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα - Κρυσταλλοπηγή - Πόγραδετς) την στιγμή που οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι έμποροι και οι μεταποιητές της περιοχής μας δίνουν μάχη εδώ και χρόνια για να γίνει και εμπορικό το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, συμπληρώνοντας έτσι τις παροχές της Ηπείρου ως μεταφορικού κόμβου των Βαλκανίων και της Αδριατικής.

Απέναντι σε αυτή την απαξίωσητης Ηπείρου, για άλλη μια φορά, ο νυν Περιφερειάρχης αλλά και οι φιλόδοξοι διάδοχοί του που διεκδικούν την ηγεσία της Περιφέρειας, είτε δεν γνωρίζουν τίποτε, είτε δεν παίρνουν θέση, προφανώς επειδή είναι απολύτως αποκομμένοι από την μάχιμη επιχειρηματικότητα της Ηπείρου κι από τις καθημερινές προσπάθειες των επαγγελματιών να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου δεν είναι ένα καπρίτσιο των Ηπειρωτών. Επί σειρά ετών έχει αναδειχθεί σε απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη της περιοχής, για την εξασφάλιση γρήγορων και οικονομικών μεταφορών και για την σύνδεσή της με την Ευρώπη.

Αντ’ αυτού, για λόγους που δεν θα αργήσουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε, η Περιφέρεια κωφεύει, η κεντρική κυβέρνηση παίζει τα δικά της παιχνίδια και η Ήπειρος σέρνεται για μια φορά ακόμη πίσω από τις εξελίξεις.

Τόσο η έλλειψη φυσικού αερίου (να θυμίσουμε ότι πολλοί από τους νυν κυβερνώντες ήταν στην πρώτη γραμμή το πάλαι ποτέ για να μην περάσει το φυσικό αέριο από την Ήπειρο) όσο και η έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης, επιβαρύνει σημαντικά την τελική τιμή των ηπειρωτικών προϊόντων, ειδικά των μικρομεσαίων παραγωγών που δεν μπορούν να εφαρμόσουν οικονομίες κλίμακος.

Μετά από αυτό λοιπόν, μετά από μία ακόμη «καραμπινάτη» αδικία του κεντρικού κράτους εναντίων των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Ηπείρου, απευθυνόμαστε στον Περιφερειάρχη κο Καχριμάνη για να του πούμε ότι οι καιροί τρέχουν και τα νέα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών του τόπου μας, τα οποία ανατέλλουν και, όπως φαίνεται, θα γίνουν πια μόνιμα, δεν αντιμετωπίζονται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με πραγματικές παρεμβάσεις και ρεαλιστικές προτάσεις εκεί που διεξάγεται αυτός ο άτυπος αλλά ουσιαστικός εμπορικός πόλεμος: Στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Δεν μπορούν να γίνονται συζητήσεις για τις διασυνοριακές σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας, για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεσή τους, απούσας της Περιφέρειας Ηπείρου. Δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να μην παρευρίσκεται στην Συνάντηση Κορυφής στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη τα διακυβεύματα της Περιφέρειας στις διακρατικές συμφωνίες.

Για άλλη μια φορά αναμένουμε απάντηση από την Περιφέρεια Ηπείρου, ελπίζουμε όχι και πάλι αδίκως.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 11/21/2018 12:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for ""Ήπειρος Όλον": "Άλλη μια αδικία κατά της Ηπείρου, απούσης της Περιφέρειας." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες