ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Νοεμβρίου 2018
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει στη φυλακή την Ν.Δ.

Τα "έπαιρναν" τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ…
Θα παραπεμφθούν Σημίτης και Σαμαράς;

Του Παναγιώτη Αποστόλου,
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου.
Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 απολογήθηκε στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens, ο πρώην...
Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AG (σ.σ. της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία) Jörg Michael Kutschenreuter! Ο οποίος επί της ουσίας θεώρησε ως “χρηματιστή” των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο!
Κατήγγειλε πως το 2004 του ζήτησε χρήματα για να ενισχύσει τα δυο μεγάλα κόμματα στις εκλογές και τις ευρωεκλογές! Και παρ΄ ότι αρχικά αρνήθηκε, τελικώς ενέδωσε αφού πιέζοντάς τον του είπε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος: “στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόμματα και έτσι χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες”!

Κατήγγειλε επίσης, απολογούμενος, πως η Siemens ΑΕ χρωστούσε στη μητρική της Γερμανίας 30 εκατ. ευρώ από το έργο ασφάλειας (C4i) και πως “για να καταβληθούν αυτά θα έπρεπε να καταβάλλει η εταιρεία 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει την αποδοχή του Συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση”!

Φρόντισε βέβαια με τις παραπάνω καταγγελίες να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα από τη Siemens AG, επιρρίπτοντας τις ευθύνες χρηματισμού στην θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, τη Siemens ΑΕ! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, ως ο διαχειριστής – διακινητής των “μαύρων γερμανικών ταμείων” της Siemens!

Έτσι, αναμένουμε να υλοποιηθεί η κατά αντιπαράσταση εξέταση των δυο ισχυρών Οικονομικών ανδρών της Siemens AG την εποχή εκείνη – ο ένας διαδέχτηκε τον άλλο – Michael Kutschenreuter και Thomas Ganswindt και τελικά να μάθουμε τους υπουργούς που χρηματίστηκαν από τη Siemens!
Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με την απολογία του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του COM (Τομέας Τηλεπικοινωνιών) Αλέξανδρου Αθανασιάδη, που διαδέχτηκε στο COM της Siemens ΑΕ τον Χρήστο Καραβέλα, φυγόδικο – κατηγορούμενο! Τον οποίο απέλυσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και τον Ηλία Γεωργίου, όταν ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Siemens ΑΕ, αντικαθιστώντας τον Bernard Dombek!Να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των Σαμαρά – Σέκερη…

Αναμένεται λοιπόν, περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2019 να έχει ολοκληρωθεί η δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens! Παρ΄ ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε τεράστια προσπάθεια καθυστέρησης ή ακόμη και αναβολής αυτής της δίκης! Θυμηθείτε την καθυστέρηση με τις μεταφράσεις του κατηγορητηρίου στα γερμανικά και τα γαλλικά, το ρόλο του “Παναθηναϊκάκια” Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, το ρόλο του πρώην προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων και στην συνέχεια στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υπουργού Δικαιοσύνης Μπάμπη Αθανασίου, στη διαμόρφωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου!

Ο οποίος (σ.σ. Μπάμπης Αθανασίου) είναι ο έμπιστος άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, που στον κύκλο “ανθρωποθυσιών” που έκανε για να αναρριχηθεί στην αρχηγία της ΝΔ έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν δίστασε να “θυσιάσει” και τον σύζυγο της αδελφής της γυναίκας του, Ευάγγελο Σέκερη (σ.σ. ουσιώδη μάρτυρα της δίκης)…Έτσι πιστεύουμε πως, ο Πρόεδρος της Έδρας της δίκης των “64άρων” θα βρει τρόπο να καλέσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση, όχι μόνο τους Γεωργίου – Σέκερη, που έχουμε πολλές φορές προτείνει, αλλά και την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των πρώην μπατζανάκηδων Σαμαρά – Σέκερη! Και από εκεί – ενδεχομένως – να γελάσει ο κάθε πικραμένος με όσα πιθανώς θα αποκαλυφτούν!
Ας βρει τον τρόπο ο Πρόεδρος της Έδρας, ο οποίος είναι εξαιρετικά διαβασμένος, με προφίλ Κεντροευρωπαίου δικαστή! Αφού πιστέψτε με, καταφέρνει να φέρνει σε πέρας μια πολύκροτη υπόθεση παρά τις όποιες τρικλοποδιές (;;;)!Ο κύβος ερρίφθη… Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τινάζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον αέρα…


Όμως – όπως λένε οι πληροφορίες μας - αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να έλθει δικαστικό τσουνάμι από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παρ΄ ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε παρόμοια ευαίσθητα αντανακλαστικά για άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως στην περίπτωση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens ΑΕ μετά του Ελληνικού Δημοσίου, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Ο οποίος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 2 δις ευρώ, αφού αυτό το ποσό απεφάνθη στο πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (2012), πως έπρεπε να καταβάλλει ως ζημία η γερμανική εταιρεία (σ.σ. ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, που μετείχε της Επιτροπής της Βουλής πρότεινε και μπήκε στο πόρισμα, η λέξη “τουλάχιστον 2 δις ευρώ)”!

Ωστόσο, το εφεύρημα των Σαμαρά – Βενιζέλου (Εξωδικαστικός Συμβιβασμός) “υποχρέωνε (;;;)” τη Siemens ΑΕ στην καταβολή αποζημίωσης 200 εκατ. ευρώ! Όχι βέβαια μετρητά, αλλά μέσω 6 όρων που δυστυχώς κανέναν εξ αυτών δεν ολοκληρώθηκε από τη Siemens ΑΕ! Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άφησε το χρόνο να περάσει και απάλλαξε των εγκληματικών ευθυνών της την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;

Εν τούτοις η χώρα μας – όπως προείπα – τους επόμενους μήνες θα φτάσει στις εκλογές με κατηγορούμενη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Για να πάμε στις εκλογές με το πολιτικό δίλλημα “επιστροφή στο παλαιό διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα ή πορεία προς τα εμπρός;”!

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει – σύμφωνα με τις ακριβέστατες πληροφορίες μας – μέχρι της προκήρυξης εκλογών, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για το “Ερρίκος Ντυνάν” και την παραπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς το “μεγάλο χαρτί” του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το θέμα Novartis στο οποίο έχει πολιτικά επενδύσει πάρα πολύ! Αφού, περί τα τέλη του Νοεμβρίου θα σταλούν από την Εισαγγελία διαφθοράς προσκλήσεις για διευκρινίσεις εκ μέρους των 6 από τους 10 που κατηγορούνται, πως ενδεχομένως έχουν χρηματιστεί!
Αντιλαμβάνεστε, πως εάν δεν είχαν βουλευτική ασυλία, ήδη θα ήταν κατηγορούμενοι! Πιστεύω όμως, από τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύντομα αυτοί θα είναι κατηγορούμενοι!Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα παραπέμψουν και τον Κώστα Σημίτη…

Έτσι είναι σίγουρο, πως από το αποτέλεσμα της δίκης των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens, αλλά και από τις άλλες κυοφορούμενες δίκες θα “τσαλακωθεί” τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ!
Αφού, ενδεχομένως να βρίσκεται στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ - εν αναμονή - κατηγορητήριο για τον ονομαζόμενο “αρχιερέα της διαπλοκής” πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο οποίος δεν είχε πάρει μυρωδιά για τις απατεωνιές πρωτοκλασάτων υπουργών κυβερνήσεών του (σ.σ. Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου);
Αλλά, από ότι πληροφορούμεθα και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κάτι ετοιμάζει ΣΥΡΙΖΑ! Λέτε να γυρίσει τούμπα το πολιτικό παιχνίδι;

Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν περισσότερο ΠΑΣΟΚ και λιγότερο ΝΔ;

Αλλά εμείς μια και αναφέραμε τον Αντώνη Σαμαρά, ας θυμίσουμε σήμερα στους Νεοδημοκράτες που ενδεχομένως έχουν ασθενή μνήμη, πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πάντα περισσότερο ΠΑΣΟΚ παρά ΝΔ!
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Άλλωστε, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το είχε αποκαλύψει σε εκείνη τη χειμαρρώδη συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Πάνο Παναγιωτόπουλο (σ.σ. μετέπειτα Βουλευτή και Υπουργό της ΝΔ) μετά την πτώση της κυβερνήσεώς του!
Όταν αντιδρούσε η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην παραχώρηση του έργου της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!
Αυτή η πτώση της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έφερε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Εξουσία, οι οποίοι υπέγραψαν τη Σύμβαση για τα ψηφιακά του ΟΤΕ, ικανοποιώντας έτσι τη Siemens και την Intracom!

Σαμαράς – Συμπιλίδης: Οι άνθρωποι που έφεραν στην Εξουσία το ΠΑΣΟΚ
Αλλά θυμηθείτε και τον “πολιτικό έρωτα” του Αντώνη Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ, όταν υποστήριξε με το κόμμα του, την “Πολιτική Άνοιξη” τον τακτικό ελιγμό του Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανάδειξη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του ΠτΔ τον Κωστή Στεφανόπουλο (1995)! Έτσι ο Ανδρέας Παπανδρέου απέφυγε τις εκλογές που επιζητούσε διακαώς η ΝΔ και ο τότε αρχηγός της Μιλτιάδης Έβερτ!Θυμηθείτε και τον “πολιτικό έρωτα” του Αντώνη Σαμαρά με τον “αυριανιστή” Ευάγγελο Γιαννόπουλο, που έφερε στην Εξουσία τον Κώστα Σημίτη (1996)!
Σήμερα τι λέτε;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι στρατευμένος στην επίτευξη της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται;
Ναι ή όχι;
Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του να σκέπτεται ένα νέο κόμμα με Σαμαρικούς και Βενιζελικούς;

Αυτές τις ιστορίες, αλλά και τα σενάρια που παίζονται, τα γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄ αυτό πιστεύω, πως γι΄ αυτόν δεν έχει χαθεί οριστικά η πρώτη θέση των εκλογών! Οι επόμενοι 2 με 3 μήνες θα δείξουν αν η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που χωρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι εύθραυστη ή όχι!

Επανέρχομαι σύντομα πιο αποκαλυπτικός…

Παναγιώτης Αποστόλου
Πολιτικός αναλυτής - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
egerssi.gr


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 11/14/2018 12:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει στη φυλακή την Ν.Δ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες