ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Δεκεμβρίου 2018
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Ο κόσμος σας φτύνει και εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
 Έπειτα από το άρθρο μου "Φτου Σας... "New World Union" Ιωαννίνων." η εν λόγω «Ένωση» έστειλε ένα email στην εφημερίδα που αρθρογράφησα (χωρίς να έχει το σθένος να το στείλει και σε εμένα, εφόσον αναγράφεται η ηλεκτρονική μου διεύθυνση).

 Παραθέτω το email αυτούσιο και σχολιάζω ευθύς αμέσως :

 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Δ/νση 5ο Δ.Σ Ιωαννίνων Γυναικών Πίνδου 17
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.6945543024
E-mail:egioanninon@gmail.com
site:egioanninon.wordpress.com/
 Ιωάννινα 13/12/2018

 ΠΡΟΣ: Την Εφημερίδα Τύπος της Ηπείρου

 Αγαπητή εφημερίδα
 Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών που εκπροσωπούμε θεσμικά την πλειοψηφία των γονέων της πόλης, ουδέποτε αμφισβητήσαμε το δικαίωμα έκφρασης διαφορετικής άποψης, κριτικής ακόμα και αυστηρής, από τον καθένα -πόσο μάλλον από μία εφημερίδα- τουναντίον τα υπερασπιζόμαστε.

 Το πρωτοσέλιδο, ωστόσο, της εφημερίδας σας (8-9 Δεκεμβρίου 2018) με τον τίτλο «φτου σας» ξεπερνά τα όρια της κριτικής.
Δείχνει πως όταν η πολιτική εμπάθεια γίνεται οδηγός, αποκτά πρωτόγονα στοιχεία: γεμάτα χαρακτηρισμούς και ρυπαρότητα, χωρίς ίχνος επιχειρήματος, οχετός κατά όσων έχουν διαφορετική γνώμη και στάση, κατά των εκλεγμένων γονέων των μαθητών της πόλης μας και ακόμα παραπέρα κατά όσων τους εξέλεξαν (ομολογουμένως ενδιαφέρουσα προσέγγιση).

Δεν θα είχαμε ασχοληθεί με το γεγονός, αν ο ρυπαρογράφος ήταν φιλοξενούμενος της εφημερίδας σας. Διαπιστώσαμε όμως ότι πρόκειται για συντάκτη σας, ο οποίος αξιοποιώντας αυτόν το ρόλο, αντί να διαφωτίσει τους αναγνώστες κάνοντας δημιουργική κριτική και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν αντικειμενικότερης άποψης, καταφεύγει στο «φτου σας», «ντενεκέδες», «νεοταξίτες» (επίσης ενδιαφέρουσα προσέγγιση) κλπ.

 Γνωρίζουμε πολύ καλά τι τον θύμωσε και δεν ήταν άλλο από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της πόλης, όπως και όλης της Ελλάδας, γύρισαν μαζικά την πλάτη στα «Χρυσαυγίτικα» συλλαλητήρια του μίσους και του εθνικισμού, της 29ης Νοεμβρίου, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές τους.
Ας το συνεχίσει αν θέλει, δεν μας ακουμπά ούτε μας ανησυχεί αυτό. Τον μόνο που εκθέτει είναι τον εαυτό του και φυσικά την εφημερίδα σας.

 Γνωρίζουμε, εξάλλου, ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν και αυτές οι απόψεις, τις οποίες, είναι η αλήθεια, μαχόμαστε να τις αφήσουμε έξω από τα σχολεία ώστε να μην δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων.
Γνωρίζουμε επίσης ότι κάπως έτσι πάει ο κόσμος μπροστά: με τη διαρκή πάλη με τη συντήρηση (στη συγκεκριμένη περίπτωση με την αντίδραση).
Και φυσικά οι γονείς έχουμε διαλέξει να υπηρετήσουμε τις διαχρονικές αξίες της ειρήνης και της φιλίας των λαών, την προσπάθεια του ανθρώπου να ανέβει ψηλότερα, να γίνει δηλαδή ανθρωπινότερος ο ίδιος και η κοινωνία μας.

 Τέλος, χωρίς να έχουμε αυταπάτες, περιμένουμε η εφημερίδα σας να πάρει θέση.
Θα επικροτήσει τα «φτου σας» ή θα αποδώσει μια οφειλόμενη συγγνώμη;

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών

 ....Μάλιστα.... 

 Ας τα πάρουμε ένα-ένα: 
 Γράφει: « Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών που εκπροσωπούμε θεσμικά την πλειοψηφία των γονέων της πόλης,…» 
Ποιος το λέει αυτό αγαπητοί μου; 
Εσείς; 
Από πού συμπεράνετε ότι εκπροσωπείτε την πλειοψηφία; 
Εκτός και αν εννοείτε πλειοψηφία σαν και αυτήν που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση το 2015 που με 36% υποτίθεται ότι έλαβε την πλειοψηφία… λες και το υπόλοιπο 64% είναι μειοψηφία…. 
Πλειοψηφία είναι το 51%... όλα τα υπόλοιπα είναι "μαγειρέματα"… 
Και 36% πως; με το 43,5% των ψηφοφόρων να απέχει. 
Από πού λοιπόν συνεπάγεται ότι εσείς εκπροσωπείτε την πλειοψηφία των γονέων της πόλης; 
Έχετε αθροίσει όλους τους γονείς των μαθητών των Ιωαννίνων; 

Γράφει: «με τον τίτλο «φτου σας» ξεπερνά τα όρια της κριτικής. Δείχνει πως όταν η πολιτική εμπάθεια γίνεται οδηγός, αποκτά πρωτόγονα στοιχεία: γεμάτα χαρακτηρισμούς και ρυπαρότητα, χωρίς ίχνος επιχειρήματος, οχετός κατά όσων έχουν διαφορετική γνώμη και στάση,…» 
Μπα; 
Αλήθεια; 
Ποια είναι τα όρια της κριτικής; 
Αυτά που θέλετε να βάλετε εσείς; 
Για ποια πολιτική εμπάθεια μιλάτε; 
Εσείς έχετε πολιτική εμπάθεια από την στιγμή που κάνετε αντιγραφή το δελτίου τύπου πολιτικού φορέα, αλλάζοντας δυο – τρεις λέξεις και δημοσιεύοντας το ως ανακοίνωση του Συλλόγου. 
Πραγματικά έχετε μπερδευτεί…. 
Έχετε μπερδέψει την πολιτική κατάσταση με αυτή των μαθητών και των σχολειών…  και  εκμεταλλεύεστε το "βήμα" που σας δίνει ο φορέας σας. 

Γράφει: «Δεν θα είχαμε ασχοληθεί με το γεγονός, αν ο ρυπαρογράφος ήταν φιλοξενούμενος της εφημερίδας σας. Διαπιστώσαμε όμως ότι πρόκειται για συντάκτη σας, ο οποίος αξιοποιώντας αυτόν το ρόλο, αντί να διαφωτίσει τους αναγνώστες κάνοντας δημιουργική κριτική και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν αντικειμενικότερης άποψης, καταφεύγει στο «φτου σας», «ντενεκέδες», «νεοταξίτες» (επίσης ενδιαφέρουσα προσέγγιση) κλπ.» 
Καταρχήν, θα συμβούλευα λίγη προσοχή, γιατί το "ρυπαρογράφος" αποτελεί αιτία και αφορμή…. 
Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας και του ελεύθερου λόγου δημοσιογράφου, με προσπάθεια σπίλωσης του κοινωνικού προφίλ του. 
 Όσο αφορά τη διαφώτιση των αναγνωστών... αυτό ακριβώς έκανε το άρθρο μου. 
Διαφωτίζει τους αναγνώστες μου για το "ποιόν" του συμπεριλαμβανομένου στο άρθρο. 
Αν πάω, δε, στο "νεοτάξιτες", ποια είναι η ενδιαφέρουσα προσέγγιση; 
Εδώ πάει γάντι μια σοφή λαϊκή ρήση που μιλά για κρυψίματα και χαρές… 

 Γράφει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι τον θύμωσε και δεν ήταν άλλο από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της πόλης, όπως και όλης της Ελλάδας, γύρισαν μαζικά την πλάτη στα «Χρυσαυγίτικα» συλλαλητήρια του μίσους και του εθνικισμού,…» 
Καταρχήν έχω να πω ότι δεν με έχει θυμώσει τίποτε… ούτε καν  η απάντησή σας. 
Ο καθένας μας κρίνεται από αυτά που λέει και γράφει, και εσείς – αναμφισβήτητα – έχετε κριθεί από την κοινή γνώμη εφόσον αναφέρεστε χαρακτηρίζοντας «Χρυσαυγίτικα» και «συλλαλητήρια του μίσους» τα συλλαλητήρια που έκαναν οι νέοι μας εκφράζοντας την κοινή γνώμη του Ελληνικού λαού περί Μακεδονίας. 
Σας "χάλασε η σούπα" που είδατε ότι η νεολαία μας έχει Εθνική συνείδηση; 
Στεναχωρηθήκατε; 
Αγχωθήκατε; 
Βλέπετε πως η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο; 
Ε λοιπόν έχω να σας ενημερώσω πως η νεολαία μας δεν πάσχει από "ωχαδερφισμό", ούτε από μουροχαβλίαση. 
Να με συμπαθάτε που "σας τη χαλάω", αλλά έτσι είναι τα πράγματα. 
Με την στάση σας αυτή, αργά ή γρήγορα, θα έρθετε αντιμέτωποι με την νεολαία μας για τις "ταμπέλες" που προσπαθείτε να τους κολλήσετε… 

Γράφει: «Γνωρίζουμε επίσης ότι κάπως έτσι πάει ο κόσμος μπροστά: με τη διαρκή πάλη με τη συντήρηση (στη συγκεκριμένη περίπτωση με την αντίδραση). Και φυσικά οι γονείς έχουμε διαλέξει να υπηρετήσουμε τις διαχρονικές αξίες της ειρήνης και της φιλίας των λαών…» 
Με τα παραπάνω, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω… 
Για ποια συντήρηση μιλάτε; αυτή των ψυγείων; 
Τι σημαίνει συντήρηση; 
Σας έφαγε ο πολυπολιτισμός, και η φιλία των λαών… 
κοιτάξτε να φροντίσετε πρωτίστως για την φιλία του δικού μας λαού, και έπειτα παλέψτε και για τους υπόλοιπους. 
Για την φιλία του λαού των Σκοπίων, του Αλβανικού λαού, του Πακιστανικού λαού, των κίτρινων, των μαύρων, των μωβ, των φούξια…. 
Κοιτάξτε πρώτα τι μπορείτε να κάνετε για το δικό μας τον λαό… 
ΝΑΙ στην ειρήνη. 
ΝΑΙ στην φιλία… 
αλλά πρώτα στο σπίτι μας και έπειτα σε όλα τα άλλα. 

Όσος αφορά τα "φτου σας" … 
τι συμβαίνει; Παρεξηγηθήκατε; 
Μα είναι δυνατόν να μην έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος σας φτύνει και εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει; 

Είναι δυνατόν να συνεχίζετε να ακολουθείτε την ρητορική του μίσους, κολλώντας διάφορες ταμπέλες και χαρακτηρισμούς σε όποιον σας κάνει κριτική ή δεν συμφωνεί μαζί σας; 

Είναι δυνατόν να γίνεστε όμοιοι με "άλλους" άλλων εποχών, που καταδικάζετε συνεχώς; 

Είναι δυνατόν να φοράτε κόκκινα περιβραχιόνια λες και είστε Γκεστάπο; 

Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεγελάσετε την κοινή γνώμη γράφοντας αρλούμπες κομματικο-πολιτικού χρώματος; 

Μάλλον δεν είναι δυνατόν… αλλά ενεργείτε δια εντολών. 

 Εκτός αυτού.... το "φτου σας" έχει δύο "έννοιες". 
Η μία είναι το "φτου σας"... και η άλλη είναι το "φτου σας να μην σας ματιάσω". 

Τέλος…. 
Γιατί πιστεύετε ότι η εφημερίδα σας οφείλει συγνώμη; 
Το άρθρο είχε υπογραφή… όλα μου τα άρθρα υπογράφονται. 
Εσείς οφείλετε μία συγνώμη στους  πολίτες των Ιωαννίνων. 
Φυσικά και είμαι διαθέσιμος όταν την συντάξετε να την δημοσιεύσω.ΥΓ: "να γίνει δηλαδή ανθρωπινότερος"...   ανθρωπινότερος; 


Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 12/20/2018 11:01:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ο κόσμος σας φτύνει και εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες