ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Φεβρουαρίου 2019
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κάτω τα χέρια!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης,
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ.

Σε όλους τους ξένους που εποφθαλμιούν την Ελλάδα μας και στους ντόπιους εντολοδόχους τους, οι οποίοι ανερυθρίαστα πωλούν κάθε εθνική, υλική και ηθική και πνευματική και πολιτιστική μας περιουσία, εμείς οι ... 
ΕΛΛΗΝΕΣ απαντάμε δυναμικά με στίχους του ποιητή μας Άγγελου Βλάχου:

Ξέρεις τὴν γῆν, ἥτις παντοῦ μὲ αἵματα ἐβάφη;
ὅπου κοιλάδες καὶ βουνὰ εἶναι ἡρώων τάφοι;
- Ὤ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς· εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς!

Γῆ, μήτηρ παλαιῶν θεῶν, καὶ νέων ἡμιθέων,
γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν, καὶ γῆ ἐλπίδων νέων
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς. Ἄς μὴν τὸ λησμονῆ κανείς!

Τα λόγια του ποιητή είναι στοχασμός αντρίκειος και καθάριος. Γεμάτος λυρική ορμή, ποιητικό θυμό, αστραπές προειδοποίησης. Είναι ο λόγος που χτυπά και που θυμώνει, που ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει!

Κάτω τα χέρια λοιπόν από την Ελλάδα μας!

Κάτω τα χέρια από την ιερή γη μας, από τα νησιά μας, από τις θάλασσές μας.
Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο μας.
Κάτω τα χέρια από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.
Κάτω τα χέρια από τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις τράπεζες, τους εθνικούς οργανισμούς.
Κάτω τα χέρια από τις λίμνες και τα ποτάμια μας.
Κάτω τα χέρια από τα γάργαρα πόσιμα νερά μας.
Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό μας πλούτο, τον χρυσό, τον λιγνίτη, το αλουμίνιο, τον βωξίτη, το μαγγάνιο, το νικέλιο, τον περλίτη, το μαγνήσιο, το μάρμαρο, το σχιστόλιθο, το λευκόλιθο, το χρωμίτη, το ουράνιο, το όσμιο.
Κάτω τα χέρια από τους ιερούς θεσμούς μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία, την Εθνική Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Υγεία.
Κάτω τα χέρια από την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα. Θέλουμε η χώρα μας να είναι Ελληνική και Ορθόδοξη!

Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες!

Κι εμείς; Εμείς το κεφάλι ψηλά!

Εμείς ποτέ δεν γονατίσαμε σκυφτοί (κατά τον Παλαμικό λόγο), τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού, κι ας μας ταπεινώσαν όλες οι ταπείνωσες!
Νίκος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/28/2019 12:27:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κάτω τα χέρια!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες