ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Μαρτίου 2019
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο διαχειριστής της Siemens και της Novartis Robert Sikellis.

Του Παναγιώτη Αποστόλου,
πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου.
Η προαναγγελία άσκησης ποινικών διώξεων κατά πολιτικών προσώπων για το οικονομικό σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, υπόθεση φημολογούμενης χρηματοδότησης πολύ ψηλά ισταμένων πολιτικών προσώπων, μόνο τυχαία δεν είναι ετούτη την ...
χρονική στιγμή!

Αφού το εν λόγω σκάνδαλο σέρνεται επί μήνες, μετατιθέμενο από μήνα σε μήνα με τη δικαιολογία της προτεραιότητας διαφόρων άλλων ζητημάτων, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση κ.α. άτακτων πολιτικών δικαιολογιών!

Το πολυεργαλείο Robert Sikellis…

Στη Siemens Ελλάδος, όταν ξέσπασε το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, ο άνθρωπος που κλήθηκε να καθαρίσει τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία και να την παραδώσει στην ελληνική κοινωνία πάλλευκη, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο, ήταν ο νομικός Ελληνοαμερικανός Robert Sikellis! O οποίος ανέλαβε στη Siemens Ελλάδος (2009-2013) το πόστο της νομικής συμμόρφωσης και διαφάνειας, με την εντολή της μητρικής εταιρείας και του Peter Solmsen εκτελεστικού γενικού διευθυντού του Ομίλου Siemens! Προς τον σκοπό αυτό, συνεργάστηκε στενά με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Ο Robert Sikellis πριν αναλάβει το πόστο του στη Siemens Ελλάδος, ήταν γενικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος της Vance, μιας αμερικανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις έρευνες και στις αξιολογήσεις υψηλού ρίσκου.
Άλλωστε, με την ιδιότητα αυτή εμφανίζεται στην Ελλάδα το 2004 ως υπεύθυνος ασφαλείας κρουαζιερόπλοιων στο “Αθήνα 2004”. Στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα, είχε στενή συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του “Αθήνα 2004”, με τη SAIC (προμηθεύτρια αμερικανική εταιρεία του C4I), αλλά και με τη Siemens (κυρίως με τον Διονύση Δενδρινό). Το C4I (Command, Control, Coordination, Communication & Intelligance – Διοίκηση, Έλεγχος, Επικοινωνία, Συντονισμός και Ενοποίηση), που η προμηθεύτρια εταιρεία (χιλιάδες κάμερες νέας τεχνολογίας, μικρόφωνα, αισθητήρες, με δυνατότητα παρακολούθησης και καταγραφής των πάντων, εικόνα – ήχος σε 24ωρη βάση) θα παρέδιδε για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004, και που ποτέ δεν παρέδωσε! Αυτή ήταν η δεύτερη “μεγάλη δουλειά” της Siemens μετά τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ! Για τις οποίες ο Robert Sikellis, ουδέποτε εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρεία του Σήφη Βαλυράκη (2010-2012), αλλά δεν κλήθηκε ποτέ ούτε ως μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, μέσω των οποίων εξαγοράζονταν πολιτικά πρόσωπα για να κάνει δουλειές η πολυεθνική Siemens με το ελληνικό δημόσιο!
Μια δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εδώ και ενάμιση χρόνο και η οποία έχει τελείως ατονήσει! Η οποία – ενδεχομένως σκόπιμα – έχει χάσει το ενδιαφέρον των Συστημικών ΜΜΕ!
Μια αποσιώπηση που βολεύει μόνο τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα!


Ο Robert Sikellis αρχιτέκτονας του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού…

Ο Robert Sikellis χαρακτηρίζεται ως ο αρχιτέκτονας του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που συνήψε η Siemens με την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου! Του επιβλαβή Εξωδικαστικού Συμβιβασμού για το ελληνικό δημόσιο, των 6 σημείων, που είχε υποχρέωση η γερμανική πολυεθνική εταιρεία να τηρήσει και ούτε αυτά τα ολοκλήρωσε στο 100%! Σημεία, που κοστολογούνταν στα περί τα 200 εκ. ευρώ όφελος για το ελληνικό δημόσιο, για τη βλάβη που υπέστη!
Έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, που πολιτικοί μάγοι εφηύραν για να ικανοποιήσουν τη Siemens! Αφού το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κατέληγε σε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, στα “τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ”!

Στιγμή κατά την οποία η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε χαρακτηρίσει το οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, ως “το πλέον κραυγαλέο, διαχρονικό και ειδεχθές σκάνδαλο”!
Αυτό το αποτέλεσμα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το τοποθέτησε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με εφεύρημα τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Που ένα από τα 6 σημεία, ήταν η προστασία της εργασίας των 600 εργαζομένων (τότε) στη Siemens! Και δυστυχώς σήμερα στην γερμανική εταιρεία απασχολούνται λιγότεροι από 100 υπάλληλοι! Οι άλλοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου! Έτσι εξυπηρετούνται τα εγχώρια συμφέροντα ισχυρών παραγόντων της ελληνικής αγοράς από την υπαγωγή της Siemens Ελλάδος στη Siemens Ιταλίας!

Το μαγειρείο του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού…

Πολιτικοί μάγοι λοιπόν μαγείρεψαν και σέρβιραν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό ελληνικού Δημοσίου και Siemens! Με πρωτεργάτη τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, Μπάμπη Αθανασίου! Τον πρώην πρόεδρο Δικαστών και Εισαγγελέων! Του οποίου οι σχέσεις με τον Robert Sikellis ήταν ιδιαίτερα στενές! Αφού λέγεται, ότι υπάρχει μακρινή συγγενική σχέση των δυο ανδρών! Οι οποίοι κατάγονται από την Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης!
Σύμφωνα δε με πληροφορία μας, ο πρώην Αρεοπαγίτης Ιωάννης Γιαννακόπουλος, πεθερός του Robert Sikellis, είναι ο νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου!


Τον Σταύρο Παπασταύρου, τον μυστικοσύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά και συζύγου της Μαρί Αγαλιώτου, διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Siemens την εποχή εκείνη! Στενή συνεργάτιδα του Robert Sikellis!


Την τύχη της Siemens θα έχει και η Novartis…

Η είδηση που μας έρχεται λοιπόν, από τη Βασιλεία της Ελβετίας, έδρα της Novartis, είναι πως ο Robert Sikellis ανέλαβε επικεφαλής για θέματα διαφάνειας στην πολυεθνική ελβετική εταιρεία! Από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο ενδεχομένως να προβεί σε αίτημα αποζημίωσης λόγω οικονομικής βλάβης!
Έτσι, ο πλέον “σοφός” στην υπόθεση της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας είναι ο Robert Sikellis! Αφού όλα δείχνουν, ότι έχει τις γνώσεις διαχειρίσεως μιας τέτοιας υποθέσεως, από τη στιγμή που στο σκάνδαλο της Siemens, με άριστα το 10, πήρε 10!

Από τη στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση απέρχεται και έρχεται κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Όπου ο Robert Sikellis θα συναντήσει οικεία πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνησή της, αλλά και οικεία πρόσωπα στο Δικαστικό Σώμα με τις αλλαγές που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Άρα, ποιος αμφιβάλει ότι το οικονομικό σκάνδαλο της Novartis δεν θα έχει την τύχη του οικονομικού σκανδάλου της Siemens!!


Παναγιώτης Αποστόλου
Πολιτικός αναλυτής – αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
.egerssi.gr

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/05/2019 01:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο διαχειριστής της Siemens και της Novartis Robert Sikellis. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες