ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Δεκεμβρίου 2020
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πολίτες για την ανατροπή: Αύξηση των δημοτικών τελών κατά 6,5% σε δύο χρόνια.


Διθυραμβικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου από την δημοτική αρχή, αλλά και την αντιπολίτευση, για μείωση των ανταποδοτικών τελών ακολούθησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι δαπάνες για τα ανταποδοτικά τέλη την τρέχουσα τριετία είναι οι εξής:

Δαπάνες ανταποδοτικών 2019 €11.042.944 
 Δαπάνες ανταποδοτικών 2020 €11.338.000 
 Δαπάνες ανταποδοτικών 2021 €11.758.783

Ο αρχικός προϋπολογισμός για το 2021 υπερέβαινε τα €12 εκατομμύρια.
Από όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή, έχουν αυξηθεί τα χρήματα που δαπανούμε για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες κατά 6,50% και έχει μειωθεί δραστικά και το αποτέλεσμα των σχετικών υπηρεσιών.

Δυστυχώς αυτή είναι η ουσία των ανταποδοτικών και όχι το επικοινωνιακό μοίρασμα και άπλωμα του τραχανά στα τ.μ. κατοικιών και επιχειρήσεων σε κάθε Δ.Ε. ξεχωριστά. Τις δύο πρώτες χρονιές της νέας δημοτικής αρχής συντελείται μια επιπλέον σωρευτική μεταβίβαση εισοδήματος των κατοίκων του λεκανοπεδίου προς τον Δήμο συνολικού ποσού €1.010.895. (€295.056 από το 2020 και €715.839 το 2021 σε σχέση με τα μεγέθη του 2019)

Από το 2014 επιμένουμε για την αναγκαιότητα του
- Επανακαθορισμού των ανταποδοτικών τελών από μηδενική βάση με κατάργηση του ανορθολογικού διαχωρισμού ανά δημοτικές ενότητες. 10 χρόνια μετά τους καποδιστριακούς Δήμους, εμείς δεν λέμε να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν.

-Δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών σε τελείως άλλη βάση από την σημερινή, με διαχωρισμό σε ζώνες για αστικές, ημιαστικές, αγροτικές περιοχές με υποκατηγορίες για κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και λοιπές κατηγορίες. Σύνδεση των περιοχών-ζωνών με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών της ΑΑΔΕ. Σε αυτά εμείς θέλουμε και διεκδικούμε ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ.

-Επιτέλους κίνητρα στα νοικοκυριά για ανακύκλωση και διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή.

-Χρόνια τώρα πληρώνουμε αυτά που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν στα απορρίμματα. Η δημοτική αρχή συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και πολλές φορές και σε χειρότερο (π.χ. LED).

Σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν οι απαραίτητες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν ώστε κάποια στιγμή να μπορούμε να πάμε σε σημαντική και ουσιαστική μείωση των συνολικών δαπανών με σύγχρονη και περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων και του κοινόχρηστου οδοφωτισμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 12/07/2020 11:59:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πολίτες για την ανατροπή: Αύξηση των δημοτικών τελών κατά 6,5% σε δύο χρόνια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες