ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιανουαρίου 2022
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ρωσική αρκούδα βγήκε στο Αιγαίο.


-Ραγδαίες εξελίξεις! 
-Η Μόσχα κυκλώνει την Κύπρο με στόλο.
 
Μυρίζει «μπαρούτι» ο Φεβρουάριος στην Ανατολική Μεσόγειο. 
 Η κρίση που βαθαίνει ανάμεσα στη Ρωσία και την δύση όλα δείχνουν πως δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Ανατολική Μεσόγειο.
 
Τα πρώτα σημάδια ήταν οι εξαγγελίες για την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου με τα 20 Ραφάλ που εξορμούν από αυτό μαζί με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει και βέβαια η αντίστοιχη του πανίσχυρου αμερικανικού αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν.
 
Αυτό όμως που εκτιμάται πως θα ανεβάσει την θερμοκρασία και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η κάθοδος μέρους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή.
 
Ως πρόφαση για την κάθοδο αυτή είναι ασκήσεις με πυρά που έχουν ανακοινωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία με την δέσμευση πέντε περιοχών τόσο μεταξύ της Μεγαλονήσου και των ακτών της Συρίας όσο και στην περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και το Καστελόριζο…
 
Η δέσμευση των περιοχών είναι για διάφορα διαστήματα όλο τον Φεβρουάριο, κάτι που σημαίνει πως η ένταση θα είναι διαρκής για όλο τον ερχόμενο μήνα καθώς ναυτικές μονάδες της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και των συμμάχων τους, χωρίς να ξεχνάμε και τις τοπικές δυνάμεις δηλαδή Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ και Αίγυπτος που διαθέτουν ούτως ή άλλως ναυτικές δυνάμεις σε συνεχή περιπολία στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις ειδικών με τους οποίους συνομίλησε το Πενταπόσταγμα, τουλάχιστον 50 ναυτικές μονάδες, δηλαδή από αεροπλανοφόρα μέχρι ρυμουλκά στόλου θα βρεθούν σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ήδη στο Αιγαίο από ρωσικής πλευράς πλέει εδώ και τρείς ημέρες το ρυμουλκό του ρωσικού στόλου Σεργκέι Μπαλκ. Λόγω της κακοκαιρίας μάλιστα για δύο ημέρες έπλεε νοτίως της Λέσβου
 
Το πρακτορείο TASS σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:
 
Πάνω από 20 πολεμικά πλοία και σκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναχώρησαν από τις ναυτικές τους βάσεις στη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ για ασκήσεις στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
 
«Στις ασκήσεις ομάδων δράσης συνδυασμένων όπλων, ναυτικών ομάδων κρούσης και αμφίβιων επιθέσεων στη Μαύρη Θάλασσα συμμετέχουν φρεγάτες, πλοία φρουράς, πυραυλικές κορβέτες και πυραυλικά σκάφη, αμφίβια πλοία επίθεσης, μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία πολέμου και επίσης ναρκαλιευτικά», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού επιτελείου.
 
 
Κατά τη διέλευση τους στις καθορισμένες περιοχές, τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων θα πραγματοποιήσουν μια σειρά ασκήσεων επικοινωνίας και ασφαλούς ελιγμού στους θαλάσσιους δρόμους με εντατική ναυτιλία και επίσης άσκηση για την παροχή αεράμυνας στη θάλασσα, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου.
 
Σε συμμόρφωση με το σχέδιο εκπαίδευσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2022, μια σειρά ναυτικών ασκήσεων θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη γενική διοίκηση του Ανώτατου Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Nikolay Yevmenov.
 
Οι ναυτικοί ελιγμοί θα επικεντρωθούν σε μέτρα του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροδιαστημικής Δύναμης για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Ωκεανό και την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών για τη Ρωσία από την κατεύθυνση των θαλασσών και των ωκεανών.
 
Οι ασκήσεις θα καλύψουν τις θάλασσες που γειτνιάζουν με το ρωσικό έδαφος και επίσης σημαντικές επιχειρησιακές περιοχές στους Ωκεανούς. Θα πραγματοποιηθούν χωριστές ασκήσεις στη Μεσόγειο, τη Βόρεια και τη Θάλασσα Οχότσκ, στον βορειοανατολικό Ατλαντικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό.
 
Συνολικά, οι σαρωτικές ασκήσεις θα συγκεντρώσουν πάνω από 140 πολεμικά πλοία και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 τεμάχια στρατιωτικού υλικού και περίπου 10.000 στρατιώτες.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/27/2022 02:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Η ρωσική αρκούδα βγήκε στο Αιγαίο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες