ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2022
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο Κεμπέκ του Καναδά ξαναγράφεται η παγκόσμια ιστορία.


– Η κυβέρνηση ταπεινωμένη αποσύρει σειρά σκληρών μέτρων.
Μπροστά στο μεγάλο πολιτικό κόστος και τη διακύβευση της κοινωνικής ειρήνης, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, François Legault πήρε πίσω το χαράτσι (εισφορά υγείας) στους ανεμβολίαστους, ανοίγει εκκλησίες, γυμναστήρια. 

    Το Σάββατο πάντως οι αυτοκινητιστές, θα πολιορκήσουν και το Κεμπέκ. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο François Legault “τελείωσε.
O Legault είχε κάνει πίσω και στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών για να μην αποδυναμώσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας του Κεμπέκ!

    Το Κεμπέκ καταργεί τον προτεινόμενο φόρο για τους μη εμβολιασμένους, ανακοινώνει ότι τα γυμναστήρια και τα σπα μπορούν να ανοίξουν ξανά.

    Το Κεμπέκ υπαναχώρησε στα σχέδιά του να επιβάλει φόρο σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 μετά την εντεινόμενη αντίθεση στο αμφιλεγόμενο μέτρο. 
Πρόσθετα μέτρα για τη δημόσια υγεία θα αρθούν επίσης αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκώ δήλωσε ότι είχε ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση, αλλά είπε ότι συνειδητοποίησε ότι η νομοθεσία θα ήταν πολύ διχαστική σε μια εύθραυστη στιγμή της πανδημίας.

    «Καταλαβαίνω ότι αυτό διχάζει τους Κεμπέκ και αυτή τη στιγμή πρέπει να χτίσουμε γέφυρες για να ακούμε ο ένας τον άλλον, οι Κεμπέκοι πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στο Κεμπέκ.

 «Βλέπουμε αυξανόμενη δυσαρέσκεια. 
Είδα φυσικά την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πιστεύω λοιπόν ότι έχω και εγώ ευθύνη πέρα ​​από την προστασία της ασφάλειας των Κεμπεκών υποκινώντας το Κεμπέκ να εμβολιαστεί. Έχω επίσης ευθύνη να μάθουν πραγματικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν μαζί. Δεν θέλουμε ένα διχασμένο Κεμπέκ».
    Η κυβέρνηση Legault επαινείται ήδη για την απόφαση. Η Καναδική Ομοσπονδία Φορολογουμένων δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός έκανε τη σωστή κίνηση.

    «Χρειάζεται ένας ταπεινός άνθρωπος για να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Λεγκώ σίγουρα έδειξε την ταπεινή του πλευρά και έκανε το σωστό σήμερα», δήλωσε ο διευθυντής της CTF Κεμπέκ, Renaud Brossard, σε δήλωση. «Ο φόρος για τα εμβόλια θα άνοιγε ένα ολόκληρο κουτί της Πανδώρας για νέους φόρους που βασίζονται στην υγεία και οι φορολογούμενοι είναι ευγνώμονες που θα παραμείνει κλειστό».

    Η πρόταση έγινε δεκτή αρνητικά από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Φιλελεύθερου κριτικού υγείας Monsef Derraji, ο οποίος προέβλεψε ότι η ιδέα θα εγκαταλειφθεί με τον ίδιο τρόπο που το Κεμπέκ υπαναχώρησε από το σχέδιό του να αναγκάσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν ή να απολυθούν χωρίς αμοιβή.

    Συνταγματικοί δικηγόροι και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων αμφισβήτησαν επίσης τη νομιμότητα του προτεινόμενου φόρου.

    ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΠΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να συνεχίζουν να μειώνονται τις τελευταίες ημέρες και με λιγότερους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που απουσιάζουν, το Κεμπέκ είπε ότι είναι επίσης σε καλύτερη θέση να άρει περισσότερους περιορισμούς για τη δημόσια υγεία.

    Από τις 14 Φεβρουαρίου, τα γυμναστήρια και τα ιαματικά λουτρά θα μπορούν να ξανανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους με χωρητικότητα 50%, ανακοίνωσε η Legault την Τρίτη. Οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου και να τηρούν φυσική απόσταση, αν και οι πελάτες γυμναστηρίου μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους κατά τη διάρκεια «έντονων περιόδων παιχνιδιού», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Τα αθλήματα για ενήλικες και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν επίσης στις 14 Φεβρουαρίου για ομάδες έως 25 ατόμων, ωστόσο, τα παιχνίδια, οι διαγωνισμοί και τα τουρνουά εξακολουθούν να απαγορεύονται. Τα αποδυτήρια πρέπει να παραμείνουν με χωρητικότητα 50 τοις εκατό και η κάλυψη των κανόνων φυσικής απόστασης πρέπει να τηρείται.

    Τη Δευτέρα, οι τραπεζαρίες εστιατορίων άνοιξαν ξανά σε όλο το Κεμπέκ με τη μισή χωρητικότητα με μέγιστο αριθμό τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι από δύο οικογενειακές φυσαλίδες. Η επαρχιακή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει προηγουμένως ότι οι χώροι, οι κινηματογράφοι και οι αρένες θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά με 50 τοις εκατό χωρητικότητα στις 7 Φεβρουαρίου με μέγιστο αριθμό 500 ατόμων.
    Οι χώροι λατρείας θα επιτραπεί επίσης να ανοίξουν ξανά με τη μισή χωρητικότητα εκείνη την ημερομηνία με μέγιστο αριθμό 250 ατόμων με υποχρεωτική απαίτηση διαβατηρίου εμβολίου.

    Ο Legault είπε την Τρίτη ότι 10.600 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να απουσιάζουν και «η κατάσταση βελτιώνεται στα νοσοκομεία μας, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να επανεκκινήσουμε χειρουργεία που έχουν καθυστερήσει».

    Η προσεκτική προσέγγιση είναι γιατί άλλες επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν κλειστές στο Κεμπέκ, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καθώς η επαρχία προσπαθεί να συνεχίσει να ανοίγει ξανά περισσότερους τομείς της οικονομίας σταδιακά.

    «Είναι για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα προκαλέσει αυτόματα πραγματικά υψηλά ποσοστά επαφής και διεύθυνσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Δρ Luc Boileau, προσωρινός διευθυντής δημόσιας υγείας της επαρχίας.

    «Προφανώς, έχει μελετηθεί πολύ και η έρευνα έλεγε ξεκάθαρα ότι είναι μέρη όπου ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πολύ υψηλός. Γι’ αυτό δεν είναι τώρα, αλλά σίγουρα θα συμβεί στο εγγύς μέλλον».


Εθνικά Θέματα Ελλάδα
 

    Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/03/2022 02:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στο Κεμπέκ του Καναδά ξαναγράφεται η παγκόσμια ιστορία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες