ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουνίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Νέες τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο


Δοκιμές στη θάλασσα ξεκινά η τουρκική Φρεγάτα TCG Istanbul (F-515), η πρώτη της συγκεκριμένης κλάσης, η οποία σχεδιάστηκε και ναυπηγήθηκε εξ ολοκλήρου στην Τουρκία. 

 Το πλοίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη του έτους, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ακόμη τρεις Φρεγάτες (TCG Izmir F-516, TCG Icel F-517 και TCG Izmit F-518) θα παραδοθούν σε διάστημα 36 μηνών. 
  Το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των Φρεγατών κλάσης YAVUZ ξεκίνησε τα μέσα του 2020, με τις Istanbul να αποτελούν μεγαλύτερη και βελτιωμένη εκδοχή των Κορβετών Ada. 

  Οι νέες Φρεγάτες είναι εξοπλισμένες με πυροβόλο 76 χιλιοστών Super Rapid, τέσσερις εκτοξευτήρες πυραύλων επιφανείας ATMACA, 16 κελιά για αντιαεροπορικούς πυραύλους και τορπίλες ΜΚ-46 Mod 5 ενώ διαθέτει το σύστημα Gokdeniz της Aselsan και 2 πολυβόλα των 25 χιλιοστών για αυτοπροστασία.  

  Νέες Ναυτικές Μονάδες στο Αιγαίο 
  Ελλάδα και Τουρκία εκμεταλλεύονται την περίοδο ηρεμίας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο για να συντηρήσουν τα μέσα που διαθέτουν και να δώσουν «ανάσες» στο προσωπικό. 

  Στο διάστημα αυτό, η Άγκυρα προχώρησε στην ενίσχυση του Στόλου της με νέες Μονάδες Επιφανείας και Υποβρύχια, προσπαθώντας να διατηρήσει το αριθμητικό προβάδισμα μιας και στα σημεία, η υπεροχή που θα αποκτήσει η Ελλάδα με την έλευση των Φρεγατών FDI Belharra θα είναι αδιαμφισβήτητη.  

  Μια κίνηση, περισσότερο εντυπωσιασμού παρά ουσίας, ήταν η ένταξη σε υπηρεσία του του τουρκικού ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu. Αν και δεν είναι έτοιμο για επιχειρήσεις, το πλοίο επιστρατεύτηκε για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν, με την Άγκυρα να το μετακινεί από λιμάνι σε λιμάνι, στήνοντας φιέστες και πανηγύρια προκειμένου να εμπεδωθεί το εθνικιστικό αφήγημα του Τούρκου προέδρου.  

  Αυτό που τράβηξε όμως την προσοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι το Υποβρύχιο TCG Piri Reis, το πρώτο σύγχρονο τουρκικό υποβρύχιο αναερόβιας πρόωσης – αντίστοιχο με τα ελληνικά 214 – που συμμετείχε στην άσκηση «Θαλασσόλυκος 23». Τα Υποβρύχια κλάσης Reis, το δεύτερο καθελκύστηκε πριν από λίγες ημέρες, μειώνουν το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό Ναυτικό στο πεδίο του βυθού, αν και η Αθήνα διατηρεί το προβάδισμα λόγω εμπειρίας αφού χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο τύπο από το 2010.  
  Ελληνική «απάντηση» 
  Η Αθήνα προετοιμάζεται να εισέλθει στην εποχή των FDI Belharra και του πανίσχυρου ραντάρ Sea Fire 500 που θα αλλάξει τα δεδομένα των ναυτικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στις αρχές Ιουλίου ξεκινά και επίσημα η κατασκευή της 3ης Φρεγάτας, της F-603 ΦΟΡΜΙΩΝ ενώ λίγο αργότερα, στα μέσα του Φθινοπώρου «πέφτει» στο νερό το πρώτο πλοίο της κλάσης, η F-601 ΚΙΜΩΝ και ακολουθεί κατά πόδας η F-602 ΝΕΑΡΧΟΣ.  

  Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό ρίχνει στη «μάχη» και τις νέες ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ και ΒΛΑΧΑΚΟΣ, που αποτελούν τις πιο σύγχρονες Πυραυλακάτους του ελληνικού Στόλου. Η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ συμμετείχε για πρώτη φορά σε άσκηση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην ADRION 23 που πραγματοποιήθηκε στον κόλπου του Τάραντα στην Ιταλία.  

  Η διεθνής «πρεμιέρα» της Πυραυλακάτου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου ενώ και η νεότερη και τελευταία Πυραυλάκατος του προγράμματος, ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ, έχει ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΝ. Μάλιστα, τα δύο πλοία είναι εφοδιασμένα με τους πιο σύγχρονους πυραύλους επιφανείας EXOCET Block 3 που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο, οι οποίο θα εγκατασταθούν και στα υπόλοιπα πλοία της κλάσης.  

  Σταύρος Ιωαννίδης

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/22/2023 12:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Νέες τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες