ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την αυτοδυναμία.


Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει κλειδώσει ποσοστό της τάξης του 42% και να έχει εξασφαλίσει μία σχετικά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Το μόνο που μένει να φανεί είναι πόσες έδρες θα κερδίσει τελικά η Νέα Δημοκρατία.  
Η Νέα Δημοκρατία θα έχει μία σχετικά άνετη πλειοψηφία με το χειρότερο σενάριο να λέει πως οι λιγότερες έδρες που θα κερδίσει σε κάθε περίπτωση θα είναι 157. 

Η Νέα Δημοκρατία με το που περνάει το όριο του 40% κερδίζει στο φουλ, το μπόνους των επιπλέον εδρών, για την ακρίβεια κερδίζει 50 έδρες όπως συνέβαινε πριν με το παλαιότερο σύστημα ενισχυμένης αναλογικής   και αυτές  οι 50 έδρες της προσφέρουν την άνεση να έχει μια ισχυρή πλειοψηφία.  

 Σε ό,τι αφορά την δεύτερη και την τρίτη θέση δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κλειδώσει τις θέσεις τους, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή και επιπλέον τα δύο αυτά κόμματα δεν μπορούν να επηρεάσουν με κανένα τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα. 

  Το μόνο ενδιαφέρον πλέον βρίσκεται στο πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Με λίγα λόγια τι θα γίνει με τα μικρά κόμματα.  
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόση δύναμη θα έχουν τα μικρότερα δεξιά κόμματα όπως η Ελληνική Λύση, η «Νίκη» και οι «Σπαρτιάτες» καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να κινούνται στο όριο του 3%.     Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση δεν αλλάζει κάτι καθώς διατηρεί τις δυνάμεις της και όλα δείχνουν πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να μπει στη Βουλή.  

Οι «Σπαρτιάτες» αυξάνουν την εκλογική τους επιρροή διαρκώς, και ήδη έχουν φτάσει δημοσκοπικά το 2,2% με την τάση τους να είναι σφοδρώς ανοδική και μέχρι την Κυριακή των εκλογών να είναι πολύ πιθανό να ξεπερνούν το πολυπόθητο όριο.  

  Πλέον, στα κεντρικά της ΝΔ σκέφτονται αφενός να κυλήσουν ομαλά οι τελευταίες ημέρες και ήδη σκέφτονται την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2023 12:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την αυτοδυναμία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες