ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το βάπτισμα των άτυχων παιδιών .


Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης*
 

 Λέξεις κλειδιά: Ορφανά, εγκαταλελειμμένα, ομόφυλοι γονείς, μετάνθρωποι, Εκκλησία 
Mία από τις κατηγορίες εναντίον του π. Αλεξάνδρου Καριώτογλου, ιερέως του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, είναι ότι βάπτισε το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού. 

Η κατηγορία αυτή δεν στέκει διότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν τεκνοποιούν και επομένως η κατηγορία είναι ασύστατη. Απλά ο π. Αλέξανδρος βάπτισε ένα παιδί εις το όνομα της Αγίας Τριάδος και το έκανε μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. 
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο π. Αλέξανδρος , που είπε και αυτός την ατάκα του ευχόμενος στους «γονείς να είναι πάντα ερωτευμένοι», αλλά και όλοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους ομόφυλους σαν γονείς του παιδιού και μέσω της υπερασπίσεως του γεγονότος της βάπτισης εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν στους ομόφυλους να ονομάζονται γονείς έστω αν λέγονται Α και Β, παραβλέποντας την φυσική λειτουργία της γέννησης κατά την οποία συνεργούν ένας άνδρας και μία γυναίκα που συνιστούν τους πραγματικούς γονείς και σημαίνονται με τις λέξεις Μητέρα και Πατέρας. 

Επειδή η παρά φύση συμπεριφορά έχει πλεονάσει στην εποχή μας θα μπορούσε ένα παιδί να έχει εγκαταλειφθεί από τους φυσικούς του γονείς, ακόμη και να μείνει ορφανό, και κάποιοι να το περιμαζέψουν και να το φροντίσουν και αυτοί πλέον ονομάζονται κηδεμόνες και όχι γονείς. 

Εφόσον οι κηδεμόνες αυτοί είναι θεοσεβούμενοι είναι φυσικό να θέλουν να βαπτίσουν το παιδί. Ας μην αναφερθώ στον Απόστολο Παύλο που λέει πόσο θεοσεβείς μπορεί να είναι δύο ομόφυλοι. 
Εδώ πρέπει να δούμε τα πράγματα στο βάθος τους. Οι άνθρωποι ζούμε σε κοινωνία που διέπεται από κανόνες που άλλους έχει καθορίσει η ίδια η φύση του ανθρώπινου γένους και είναι κοινοί για όλες τις φυλές ενώ άλλους τους καθορίζουν η κοσμοθεωρία και η πολιτιστική κατάσταση κάθε φυλής και μπορούν να διαφέρουν.

 Όπως είναι γνωστό πολλά πράγματα λόγω κάποιας φυσικής εκτροπής δεν λειτουργούν με τον φυσιολογικό τρόπο και παρουσιάζουν κάποια απόκλιση. Τα άτομα που έχουν την ατυχία να γεννηθούν έχοντας ένα παρά φύση ελάττωμα καταλαβαίνουμε ότι διαφέρουν του φυσιολογικού και η ζωή τους είναι γενικώς δύσκολη.

 Στο παρελθόν τα άτομα αυτά υπέφεραν περισσότερο διότι υφίσταντο αυτό που σήμερα ονομάζουμε bulling ενώ σήμερα υπάρχει η τάση να μην δημιουργούμε συνθήκες που να τα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. 
Ένα από αυτά τα ελαττώματα είναι και η ομοφυλοφιλία που μερικοί, στην προσπάθεια τάχα να βοηθήσουν τα άτομα αυτά, προσπαθούν να εισάγουν νέες αντιλήψεις και να επιβάλλουν κανόνες διαβίωσης που δεν αντιστοιχούν στην κανονική φύση της ζωής. Τέτοιοι νέο-εισαγόμενοι κανόνες είναι η εξάλειψη της έννοιας του πατέρα και της μητέρας και η αντικατάσταση τους με γονέας Α και Β, η μη βιολογική αναγνώριση του φύλλου ενός παιδιού που, με την ψευδή επίκληση της ελευθερίας, το αφήνουν στην κρίση επιλογής του και λόγω της επικρατούσας ασέλγειας, σε κάποιο ποσοστό, μερικά άτομα καταλήγουν να συμπεριφέρονται με επίκτητη διαστροφή. 

Το αποτέλεσμα ύπαρξης κάποιου φυσικού ελαττώματος αντί να κάνει τα άτομα ταπεινόφρονα και οι άλλοι να δείχνουν μία αντίστοιχη κατανόηση έχει καταντήσει να απαιτούν να αναγνωριστεί το ελάττωμα τους σαν δικαίωμα επιβολής του ως φυσιολογικό, διαστρέφοντας την φυσική συμπεριφορά.

 Γιατί η πολιτεία δίνει το δικαίωμα σε δύο ομόφυλα άτομα να υιοθετούν παιδιά και να αποκαλούνται γονείς ενώ εκ φύσεως δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και να υποχρεώνουν μικρά παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα παρά φύση περιβάλλον, την στιγμή μάλιστα που πολλά άτεκνα άτεκνα φυσιολογικά ζευγάρια ανδρός και γυναικός συναντούν τόσες δυσκολίας να τα υιοθετήσουν;


 Κατά την δική μου άποψη αντί οι Ιεράρχες να κατηγορούν τον πατέρα Αλέξανδρο που βάπτισε ένα παιδί που έτυχε να μην το φροντίζουν οι γονείς του και επιπλέον ατύχησε και υιοθετήθηκε από ομόφυλους κηδεμόνες και με την ατάκα του τους νομιμοποίσε, να κοιτάξουν να δείξουν την πυγμή τους και το ενδιαφέρον τους για την Εκκλησία όχι κατηγορώντας μόνο τον πατέρα Αλέξανδρο, αλλά καταγγέλλοντας την πολιτεία για τα νομοθετήματα που δημιουργούν τις συνθήκες μετάβασης σε νέου τύπου μετά ανθρώπου και αντί να συνεργάζονται με τον Καίσαρα, εξασφαλίζοντας κοσμική εξουσία, να δείξουν θυσιαστικό πνεύμα και να υπερασπιστούν την φυσική εξέλιξη της δημιουργίας στην οποία έχουν διοριστεί φύλακες και ποιμένες των ανθρώπων. 

Ας τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για την αφίσα που έχουν βάλει στις στάσεις των λεωφορείων και διαφημίζει ότι τάχα η αγάπη κάνει την οικογένεια αποκρύπτοντας ότι η οικογενειακή αγάπη είναι αποτέλεσμα βιωματικής εμπειρίας και όχι διαφημιστική ατάκα σαν αυτή που επικαλείται και ένας νεοέλληνας πρωταθλητής για την αγάπη μιας εταιρείας στοιχημάτων. 


* Ηλίας Σταμπολιάδης 
 Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης 
Πηγή: International Hellenic Association Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2023 01:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το βάπτισμα των άτυχων παιδιών ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες