ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Ιουλίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δύο μέρες μετά την «συμφωνία» Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι Τούρκοι απαιτούν άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών!


Έθεσαν και ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη! 

 Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την σύγκληση ενός κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα λαμβάνει συναποφάσεις σε όλα τα θέματα, και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, 

Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν». Επίσης αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», στην βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη και κατηγόρησε την Ελλάδα εκ νέου με το γνωστό φανταστικό τουρκικό αφήγημα ότι «το ελληνικό λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο». 
 Όπως αναφέρει, αν συνεχιστούν αυτά από πλευράς Ελλάδας, κάτι άλλο θα συμβεί και όχι κάποια συμφωνία.

Με λίγα λόγια η Άγκυρα από την αρχή λέει πως για αυτή την υποτιθέμενη συμφωνία ειρήνευσης που αποφασίστηκε στο Βίλνιους, ήδη Ελλάδα θα πρέπει να απεμπολήσει βασικά κυριαρχικά της δικαιώματα.   Φυσικά όποιος νομίζει ότι ο Τσελίκ εκφράζει «προσωπικές του απόψεις» όπως συμβαίνει… με τους υπουργούς στην Ελλάδα, είναι πολύ γελασμένος

Όπως ανέφερε ο Χασάν Γκιογούς, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα: «Σε τρία βασικά θέματα υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το πρώτο είναι το ζήτημα της Κύπρου, τα προβλήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα των μειονοτήτων».

«Όταν μιλάμε για το προβλήματα του Αιγαίου εκεί υπάρχουν πολλά αλληλένδετα προβλήματα. Όπως αναφέρατε και στην αρχή, από την έκταση των χωρικών υδάτων, η υφαλοκρηπίδα, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το θέμα του εναέριου χώρου.

Όμως ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι πως υπάρχει ένα ζήτημα κι αυτό είναι της υφαλοκρηπίδας και είπαν πως στις διερευνητικές επαφές μιλάμε για το θέμα αυτό. Όμως ξέρω πως στις διερευνητικές το Αιγαίο τέθηκε με όλες του τις διαστάσεις. Τώρα πάλι λένε πως συζητούν μόνο την υφαλοκρηπίδα, ελπίζω να βρεθεί μια νέα δομή και να τεθούν όλα τα ζητήματα για να υπάρξει μια κοινή αποδοχή».

Κατανοητό; Εμείς συζητάμε για κάτι που ήδη είναι δικό μας όπως η υφαλοκρηπίδα και οι θαλάσσιες ζώνες και οι Τούρκοι πέραν αυτού θέλουν να διαπραγματευτούν πολλά αλλά, επίσης δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, και μάλιστα εκ του ασφαλούς καθώς δεν συζητιέται και δεν είναι υπό διαπραγμάτευση κανένα τούρκικο κυριαρχικό δικαίωμα.

Εν τω μεταξύ προκαλεί εντύπωση πως επικαλούνται την συνθήκη της Λοζάνης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πως δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αλλά ταυτόχρονα παραβιάζουν τη συνθήκη της Λοζάνης και αποκαλούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη και θέλουν να αποκαλείτε έτσι, κατά παράβαση της συνθήκης, «τουρκική».

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 7/14/2023 12:06:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δύο μέρες μετά την «συμφωνία» Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι Τούρκοι απαιτούν άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες