ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιουλίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πυρκαγιές: Θα μάθουμε ποτέ τι σημαίνει πρόληψη και τιμωρία;


Επίκαιρο-λακωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου* 
 Ξεκινώ, ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, ως πατέρας και Έλληνας με μια υπόκλιση στους 2 ηρωικούς πιλότους του Canadair που θυσιάσθηκαν στην ώρα του καθήκοντος και κλείνω με τα από βάθος καρδιάς συλλυπητήριά μου στις προσωπικές τους οικογένειες και, ως πρώην Καθηγητής στις Σχολές Πολέμου, (ΑΣΠ και ΑΔΗΣΠΟ) στη Μεγάλη Οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

  Υπάρχει Έλληνας εντός και εκτός Ελλάδος και υπάρχει φιλέλληνας που δεν ραγίζει η καρδιά του τόσες μέρες που βλέπουμε να γίνονται στάχτη πανέμορφα Ελληνικά δάση και μάλιστα στο κορυφαία για Ευρωπαίους και όχι μόνο τουρίστες νησιά της Ρόδου και της Κέρκυρας και πάλι τώρα της Εύβοιας;

  Υπάρχουν βεβαίως οι αιτιολογίες των δραματικά διαταραγμένων καιρικών συνθηκών αλλά υπάρχει και η αιώνια αδυναμία μας να μάθουμε τι σημαίνει πρόληψη και τι σημαίνει τιμωρία όταν εντοπίζεται ένας ή περισσότεροι, συχνά «ακούσιοι», δηλαδή «ηλίθιοι» και πρακτικά ανεύθυνοι συμπολίτες μας εμπρηστές!. 
 Θυμάμαι τις πυρκαγιές που έζησα στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα μας όταν η κόρη και ο γιός μου ήταν μικρά παιδιά και αυτές τις μέρες συζητάμε με δάκρυα με τον εγγονό μου το «γιατί» στις πυρκαγιές που βιώνουμε από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες.

  Το φετινό πρωτόγνωρο δράμα της Πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων είναι στα διεθνή ΜΜΕ πρώτη και τραγική είδηση…
  Και καθώς βλέπω, όπως και εσείς, να συνεχίζουν τις καταστροφικές τους πορείες οι πυρκαγιές θυμήθηκα εκείνη τη βιβλική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας to 2021, καταστροφή άνευ προηγουμένου: οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, η κλιματική αλλαγή, αλλά και ο ελλιπής σχεδιασμός από τον κρατικό μηχανισμό είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει το βόρειο μέρος της Εύβοιας παρανάλωμα του πυρός…

  Και συνεχίζω με τη μνήμη της δεύτερης μεγαλύτερη σε αριθμό θυμάτων πυρκαγιάς του 21ου αιώνα στο ΜΑΤΙ καθώς 5 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο 104 ανθρώπων από τη φονική πυρκαγιά σε Ραφήνα, Νέο Βουτζά και Μάτι. Ήταν 23η Ιουλίου του 2018, όταν λίγο πριν τις 17:00, η φωτιά που έβαλε ένας 65χρονος άνδρας για να κάψει ξερά χόρτα στο χωράφι του, στην περιοχή Νταού Πεντέλης, ξέφυγε από τον έλεγχό του…»

  Ποιος έχει το θράσος της «κοντής μνήμης» για να ξεχάσει την φονική πυρκαγιά του 2007 που άφησε πίσω της 45 νεκρούς, ενώ τα χωριά Γεράκι Αμαλιάδας, Κρέστενα, Γρύλλος, Καϊάφας, Νεοχώρι, Βρεστό, Καλλιθέα, Σαμικό, Πλατιάνα, ο Δήμος Ζαχάρως, η Ανδρίτσαινα, το Κλινδιά, το Μουζάκι, το Γούμερο, το Φανάρι, η Πεύκη και πλειάδα μικρότερων οικισμών παραδόθηκαν στις φλόγες που κατέκαψαν, δασικές, καλλιεργήσιμες και οικιστικές εκτάσεις, ενώ έφτασαν και απείλησαν και τον ιερό για εμάς τους Έλληνες και την ανθρωπότητα αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας…

 

Θα μάθουμε άραγε ποτέ εμείς οι νέο-Έλληνες τι σημαίνει πρόληψη και όταν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ένοχοι τι σημαίνει τιμωρία; 
 Ουδέν άλλο σχόλιο!… 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 7/27/2023 10:29:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πυρκαγιές: Θα μάθουμε ποτέ τι σημαίνει πρόληψη και τιμωρία;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες