ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Ιουλίου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Άρτζι, μπούρτζι και λουλάς …


Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Διαβάζοντας κάποια άρθρα που γράφτηκαν έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει η Ακρόπολη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα επειδή κατέρρευσε μία τουρίστρια λόγω του καύσωνα και της έντονης ζέστης., μένω άναυδος και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι ηθικό να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και κομματική καθοδήγηση σε κάποιους που γράφουν δημόσια. 

 Γιατί μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω αυτούς τους κύριους… ότι γράφουν δημόσια, και όχι δημοσιογράφους.
Διάβασα άρθρα που κατηγορούν την απόφαση αυτή, και κατ΄ επέκταση την κυβέρνηση, προφασιζόμενα ότι σταματάμε να λειτουργούμε ως κράτος επειδή έχουμε καύσωνα.

Συγκεκριμένα έγραφε: 
 « Ελλάδα η χώρα που κλείνει την Ακρόπολη και σταματάει να λειτουργεί ως κράτος όταν έχει, κρύο, βροχή, χιόνι, καύσωνα, κ.λ.π
Η χώρα για να λειτουργεί κανονικά πρέπει να έχει μέχρι 25 °C, δύο μποφόρ και σιγανή βροχή
Πριν από λίγη ώρα αποφασίστηκε να κλείσει η Ακρόπολη, δηλαδή το μεγαλύτερο αρχαιολογικό αξιοθέατο της χώρας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, επειδή κατέρρευσε μία τουρίστρια λόγω του καύσωνα και της έντονης ζέστης.
Δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο λόγος για τον οποίο κλείνει η Ακρόπολη καθώς για να πάει κάποιος σε αυτή, πηγαίνει με δική του επιλογή.

Ο τουρίστας γνωρίζει ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα και αποφασίζει ο ίδιος εάν θεωρεί τον εαυτό του ικανό να αντέξει ή όχι τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Αυτός και μόνο αυτός γνωρίζει τις αντοχές του και επίσης είναι αυτός ο ίδιος (ή η ίδια} που θα λάβει και τα κατάλληλα μέτρα για να πάει εκεί.

Πιο κατανοητό θα ήταν να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για αυτές τις ημέρες που να είναι έτοιμο να επέμβει σε περίπτωση που κάποιος άνθρωπος ο οποίος θα επιλέξει να πάει στην Ακρόπολη, θα υποστεί κάποια δυσφορία–αδιαθεσία, υπερεκτιμώντας ίσως τις αντοχές του.
Εν ολίγοις, το συμπέρασμα που προκύπτει για την Ελλάδα ως χώρα, είναι πως αδυνατεί να λειτουργήσει κανονικά.
Δεν είναι δείγμα σοβαρού κράτους όταν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες και τις «βαφτίζει» συνεχώς ακραίες και με ωραία βαρύγδουπα ονόματα.»

Αυτά έγραφε το εν λόγω άρθρο , και αρκετά ακόμη, από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μέτρο, ώστε να ισοπεδώνουν τα πάντα και προφασιζόμενοι κάποιες απόψεις που δεν στέκουν, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια αντιπολίτευσης εις βάρος των πολιτών που διαβάζουν επιφανειακά και μόνο τις επικεφαλίδες των άρθρων αλλά και εκείνους που δεν είναι σε θέση να σκεφτούν περισσότερο.

Με λίγα λόγια πρόκειται για καθοδήγηση της κοινής γνώμης, επίσης καθοδηγούμενη από πολιτικά κέντρα.

Καταρχήν η ακρόπολη δεν έκλεισε, αλλά είναι ανοιχτή από το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως την ώρα που κλείνει επίσημα.

Δηλαδή έκλεισε για πέντε ώρες , τις ώρες που αναμένεται η κορύφωση της θερμοκρασίας λόγω του καύσωνα.

Επίσης, δεν έκλεισε το μουσείο, το οποίο προφανώς και βρίσκεται σε κλιματιζόμενο χώρο και όχι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Όσο αφορά αυτά που διάβασα περί ατομικής ευθύνης των πολιτών, εδώ έχω να πω την επικεφαλίδα του άρθρου μου, δηλαδή άρτζι μπούρτζι και λουλάς.
Ανέκαθεν η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει αίσθηση της ατομικής ευθύνης του.

Θεωρεί ο άλλος ότι έχει αντοχή στους 45 βαθμούς Κελσίου, και ξαφνικά καταρρέει και έτσι κινητοποιεί όλον τον κρατικό μηχανισμό, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, νοσοκομεία κτλ κτλ
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν βοήθεια σε τουρίστρια, λόγω καύσωνα, στην Ακρόπολη.Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θέτει στον ίδιο κίνδυνο εκείνους που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες παροχής βοήθειας από τον κρατικό μηχανισμό σε πολίτες που θα χρειαστούν πραγματικά την βοήθεια του.

Δηλαδή πάει ο άλλος να κάνει το καλαμπούρι του στην Ακρόπολη και λιποθυμάει λόγω καύσωνα και δεσμεύει μία μονάδα της Αστυνομίας, μία μονάδα του ΕΚΑΒ και ένα κρεβάτι του νοσοκομείου σε χρήση και το στερεί από κάποιον που ίσως πάθει ένα έμφραγμα για παράδειγμα.

Συνεχίζοντας για την έλλειψη της ατομικής των πολιτών θα σας φέρω για παράδειγμα ότι αμέτρητοι είναι εκείνοι που ενώ ενημερώνονται ότι θα υπάρξει έντονη χιονόπτωση κυκλοφορούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες , και ακόμη χειρότερα ανεβαίνουν στην Πάρνηθα για να παίξουν χιονόπολεμο.

Είναι αναμφισβήτητη η ευθύνη της Αττικής οδού στο περσινό συμβάν εγκλωβισμού εκατοντάδων αυτοκινήτων κατά την χιονόπτωση…… αλλά επίσης είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ όλοι είχαν ενημερωθεί για αυτό.

Η πολιτεία , μια σοβαρή πολιτεία εννοώ, έχει την ευθύνη των πολιτών της. 
Πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις για το γενικό συμφέρον και την ομαλή διεξαγωγή της καθημερινότητας αυτών.

Εκφράζοντας την άποψη και γνώμη μου, εφόσον θεωρώ ότι έχω αυτό το δικαίωμα όπως το έχουν και οι υπόλοιποι κύριοι που αρθρογραφούν, υποστηρίζω τα μέτρα της πολιτείας να κλείσει η Ακρόπολη για πέντε ώρες προκειμένω να μην υπάρχουν προβλήματα.

Σταματήστε επιτέλους τα πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τους πολίτες και το τυχόν αίσθημα της ομαλοποίησης.

Η φωτό είναι ANGELOS TZORTZINIS/AFP  Τιπούρτης Τρύφωνας

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 7/14/2023 02:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Άρτζι, μπούρτζι και λουλάς …"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες