ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Αυγούστου 2023
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αδιαμφισβήτητη η ελληνική αεροπορική κυριαρχία.


Rafale νίκησε “κατά κράτος” F-22 Raptor σε άσκηση. 

 -Η Ελλάδα αποκτά τρομερό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας .
-Θα κυριαρχεί σε Αιγαίο και Μεσόγειο η «σάρισα» της ελληνικής ΠΑ 
-Τα Rafale της 114 Πτέρυγα Μάχης, θεωρούνται τα αεροσκάφη που θα βάλουν τους φρουρούς του Αιγαίου σε μια νέα εποχή. 

Η ονομασία του στα ελληνικά μεταφράζεται σε «ριπή ανέμου», ένας χαρακτηρισμός, που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση του στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Λίγο ή πολύ οι τύποι των αμερικανικής προέλευσης μαχητικών είναι όμοιοι σε Ελλάδα και Τουρκία, έτσι η παρουσία γαλλικών μαχητικών, αρχικά με τα Mirage F1, στη συνέχεια με την απόκτηση των πιο εξελιγμένων 3ης και 4ης Γενιάς εκδόσεων των μαχητικών Mirage 2000, έχει εκτιμηθεί πως δίνει ένα πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Αυτό συμβαίνει αφού το εκάστοτε γαλλικό μαχητικό είναι ένα αεροσκάφος που δεν «γνωρίζει» η άλλη πλευρά.


Οι δημιουργοί του Rafale, ισχυρίζονται πως το μαχητικό τους αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμιγώς stealth, κάτι που αποδίδεται σήμερα στα αμερικανικά μαχητικά F-35 και F-22 από τα οποία μόνο το πρώτο εξάγεται εκτός ΗΠΑ ( όλο και πιο κοντά στην απόκτησή του από την Ελλάδα), έχει πολλά στοιχεία που το καθιστούν δύσκολο στον εντοπισμό όπως εξωτερικά υλικά κατασκευής, ειδικό σχεδιασμό της εισαγωγής του αέρα για τους κινητήρες κ.α.

Ενδεικτικό της ικανότητάς του είναι ότι, σε μια άσκηση συμμαχικών δυνάμεων ένα Rafale είχε το Raptor σε θέση να επιτύχει ένα θετικό κλείδωμα με μια έγκυρη βολή πυραύλου, εάν εμπλεκόταν σε μια πραγματική αερομαχία.

Πετώντας για πρώτη φορά το 1997, το F-22 Raptor είναι η κορυφή των τακτικών μαχητικών αεροσκαφών κυριαρχίας από τον αέρα.

Τα Rafale της 114 Πτέρυγα Μάχης, θεωρούνται τα αεροσκάφη που θα βάλουν τους φρουρούς του Αιγαίου σε μια νέα εποχή. 

Είναι ρητά σχεδιασμένο για να καταρρίπτει άλλα αεροσκάφη και υποτίθεται ότι είναι το καλύτερο σε αυτό που κάνει. Ενώ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως η κορυφαία πλατφόρμα αέρος-αέρος στους ουρανούς σήμερα, δεν είναι ανίκητο. Κανένα αεροσκάφος δεν έχει χαθεί από εχθρικές ενέργειες, αλλά οι προσομοιωμένες αερομαχίες εναντίον συμμάχων πιλότων έχουν αποδείξει ότι το Raptor μπορεί πράγματι να καταρριφθεί.

Συγκεκριμένα, το 2009 πιλότοι από την 1η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εδρεύει στην αεροπορική βάση Langley στη Βιρτζίνια πέταξαν στο Al Dhafra, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να εκπαιδευτούν με Γάλλους και Βρετανούς ομολόγους τους. Οι Βρετανοί βρίσκονταν με Eurofighter Typhoons, ενώ οι Γάλλοι πιλότοι πέταξαν με το Dassault Rafales.

Στο τέλος των ασκήσεων, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι το F-22 ήταν σχεδόν αήττητο, με έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες, αν και δέχθηκε μια ήττα από ένα Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας των Εμιράτων.
Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε με πλάνα HUD δείχνοντας ότι, ένα Rafale είχε το Raptor σε θέση να επιτύχει ένα θετικό κλείδωμα με μια έγκυρη βολή πυραύλου, εάν εμπλεκόταν σε μια πραγματική αερομαχία. Σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ένα γαλλικό ιστολόγιο αεροπορίας, μπορείτε να ακούσετε τον Γάλλο πιλότο να αποκαλεί "Fox 2", που σημαίνει ότι πέτυχε μια έγκυρη θέση για την εκτόξευση ενός πυραύλου Mica IR.

Καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν, ότι τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που αποκτά η ελληνική πολεμική αεροπορία, υπερτερούν σε σχέση με τα τουρκικά F-16, καθώς πρόκειται για 4ης γενιάς αεροσκάφη.

Αν συγκρίνουμε τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας F-16, τα οποία είναι 3ης γενιάς, με τα Rafale, καταλαβαίνουμε ότι θα δημιουργήσουν κάποιες διαφοροποιήσεις, καθώς θα υπερτερούν τεχνολογικά δεδομένου ότι είναι 4ης γενιάς αεροσκάφη. Για να το πούμε πιο απλά, το ραντάρ του υπερτερεί λόγω της εμβέλειας και των ικανοτήτων του, θα διαθέτει όπλα νέας γενιάς, τα οποία τα εκτοξεύεις, κατευθύνονται μόνα τους και τα ξεχνάς, ενώ και οι πύραυλοι που θα μεταφέρει θα δίνουν πλεονέκτημα στο αεροσκάφος.

 Η Ελλάδα αποκτά τρομερό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας .

Έτσι όπως εξελίσσεται η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι στηρίζουν την αντιμετώπιση των ελληνικών Rafale και F-16 Viper στους πυραύλους εγχώριας παραγωγής που αναπτύσσουν.

Η Άγκυρα, γνωρίζει πως αν απογειωθούν τα ελληνικά Rafale αλλά και τα F-16 Viper, τότε δεν θα μπορέσουν να ξεμυτίσουν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, λόγω της εμβέλειας των πυραύλων που διαθέτουν τα Rafale.

Ο συνδυασμός της αναβάθμισης του υπάρχοντος στόλου ελληνικών F-16 (σύμφωνα με την Lockheed Martin, η Ελλάδα θα διαθέτει τότε τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη) σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της απόκτησης των γαλλικών Rafale, θα προσδώσει στην Ελλάδα ένα αξιοσημείωτο ποιοτικό πλεονέκτημα και θα εξασφαλίσει την κυριαρχία της Πολεμικής Αεροπορίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 8/04/2023 12:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αδιαμφισβήτητη η ελληνική αεροπορική κυριαρχία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες